Οι καλύτερες Car Chase Scenes

Τα αγοράκια στη σειρά ,ονειρεύονται τρελά! Από τη στιγμή που ήρθαμε στον μάταιο τούτο κόσμο, και πρώτο-ακούσαμε το μαρσάρισμα ενός αυτοκινήτου, ή μίας μοτοσυκλέτας, καταλάβαμε ένα πράγμα. Γεννηθήκαμε αγοράκια, και χαιρόμαστε πολύ γι αυτό!!!!

Για χρόνια, αυτό το πάθος των ανδρών, προσπαθούν οι σκηνοθέτες (κάποιοι με μεγάλη επιτυχία) να αποθανατίσουν στη μεγάλη οθόνη. Το task, δεν είναι καθόλου εύκολο. Περιλαμβάνει κλείσιμο δρόμων, stunt doubles, σωστό σχεδιασμό και πάνω από όλα πολύ χρήμα.

Στις περισσότερες ταινίες, χρησιμοποιούνται πολλά διαφορετικά οχήματα, κλώνοι των αυτοκινήτων ηρώων. Αυτό γίνεται, διότι όταν βλέπουμε να καταστρέφεται για παράδειγμα μία Bugatti, εκεί καταλαβαίνουμε πως το Hollywood έχει χρήμα, αλλά όχι τόσο για πέταμα. To αυτοκίνητο που καταστρέφεται συνήθως είναι μία απομίμηση, ίσα ίσα για να γυριστεί η σκηνή.

Σας φαίνεται περίεργο, εξωπραγματικό; Μην ανησυχείτε, διαβάζοντας πιο κάτω θα καταλάβετε πόσο μακριά είμαστε εμείς από αυτό το είδος κινηματογράφου.

Μετά από popular request που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες σκηνές με θέμα αυτοκίνητο, μηχανή, κυνηγητό. Να σας προλάβω εδώ, ότι σίγουρα μας έχουν ξεφύγει πολλές, οι σκηνές έχουν να κάνουν καθαρά με κυνηγητό, και προφανώς Spoiler Alert! Gentlemen, start your engines!

 

Getaway (2013)

Getaway-2013-3

Η ταινία του Courtney Solomon, γυρίστηκε σχεδόν ολόκληρη σε ένα αυτοκίνητο. (ουσιαστικά αυτός είναι και ο λόγος που την αναφέρουμε). Ο Brent Magna (Ethan Hawke), είναι πρώην οδηγός ταχύτητας, και κάποιος (δεν ξέρουμε ποιος) έχει απαγάγει την γυναίκα του και τον αναγκάζει να κάνει ένα σωρό ταρζανιές, με μία καλοφτιαγμένη Mustang (κλασικά) γεμάτη κάμερες και μικρόφωνο για να τον παρακολουθεί.

ΟΚ το σενάριο είναι πιο ρηχό και από μπανιέρα με νερό, αλλά τουλάχιστον αξίζει να δούμε μία σκηνή.

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

Ronin (1998)

Ronin_deNiro

O John Frankenheimer, επηρεασμένος προφανώς από παλαιότερες ταινίες (κάποιες θα αναφέρουμε αργότερα) μέσα σε μία ταινία κατασκοπευτικού περιεχομένου, γύρισε σκηνές που θα ταίριαζαν σε Fast and Furious ταινίες.

Μία ομάδα μισθοφόρων προσλαμβάνεται για να αρπάξει μία βαλίτσα αγνώστου περιεχομένου. Ο Sam, μόλις προδόθηκε, και κυνηγάει την πρώην συνεργάτιδα του στους δρόμους της Γαλλίας.

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

Gone in 60 Seconds (2000)

gone-in-60-seconds

Σε άλλους άρεσε, σε άλλους όχι. Κυρίως γιατί περιμέναμε περισσότερη δράση, και τελικά την είχαμε μόνο στο τέλος. Ο Dominic Sena (Swordfish) λέει σε όλη την ταινία να περιμένουμε γιατί στο τέλος θα δούμε κάτι το εντυπωσιακό.

Ο Memphis Raines (Nicolas Cage), πρώην master car thief, αναλαμβάνει εκβιαστικά να κλέψει 50 αυτοκίνητα μέσα σε μία νύχτα, προκειμένου να σώσει τον μικρό και άμυαλο αδερφό του. Το τελευταίο αμάξι που κλέβει είναι μία ford mustang του 1971 (μία πραγματική ομορφιά), με κωδικό όνομα Eleanor. Στο τέλος του κυνηγητού έχουμε και το διάσημο και απόλυτα εφικτό άλμα(διακρίνεται το ειρωνικό μου ύφος), πάνω από αρκετά σταματημένα οχήματα!

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

The Italian Job (2003)

The-Italian-Job-Mini-Coopers

Το remake της ομώνυμης ταινίας του 1969, σε σκηνοθεσία F. Gary Gray (Law Abiding Citizen), αφορά μία ληστεία με πλάκες χρυσού. Πως όμως θα μεταφερθούνε αυτές και θα χαθούνε στο πλήθος; Μα φυσικά με mini cooper! Εντάξει έγινε μία τροποποίηση πριν, αλλά αυτή ήταν η γενική ιδέα.

O Charlie (Mark Wahlberg), έχοντας μέρος του χρυσού στο αμάξι του, προσπαθεί να ξεφύγει, ενώ ο Steve (Edward Norton) ο κακός που έκλεψε τον χρυσό από τους καλούς, προσπαθεί να τον πιάσει!

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

The Bourne Supremacy (2004)

bourne-supremacy-matt-damon

Το δεύτερο κομμάτι της σειράς ταινιών Bourne, σε σκηνοθεσία Paul Greengrass (Captain Philips, The Edge of Tomorrow) μας δείχνει έναν Matt Damon, στο πετσί του ρόλου!

Στα παιχνίδια κατασκόπων είναι δύσκολο να προσπαθείς να καταλάβεις ποιος είσαι. Μετά από πολλά στραβά, ο Jason είναι τραυματισμένος αλλά προσπαθεί να ξεφύγει από έναν πληρωμένο δολοφόνο (Karl Urban). Κλέβει ένα ταξί και ξεκινάει ένα κυνηγητό για γερά νευρά!

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

The Fast and Furious: Tokyo Drift (2006)

The_Fast_and_the_Furious_Tokyo_Drift

H 3η κατά σειρά ταινία F&F, που ουσιαστικά στην υπόθεση είναι η 7η, αλλά η 7η βγαίνει τώρα, οπότε αν αφαιρέσουμε… οκ δεν έχει σημασία! O σκηνοθέτης Justin Lin, ο οποίος τα πήρε παραμάσχαλα, μέχρι το Fast and Furious 6 αλλά τώρα μας την έκανε, γιατί το γύρισε στο True Detective, μας έδωσε μία γερή δόση από αυτοκίνητα που σπινιάρουν σαν τρελά και καίνε λάστιχα!

Στην σκηνή, ο Han (Sung Kang) προσπαθεί να ξεφύγει από τον πρώην συνεργάτη του σε κάθε είδους βρωμοδουλειά, D.K. (Brian Tee). Παίρνει και ο πρωταγωνιστής Sean (Lucas Black) ένα αμάξι, και ξεχύνονται στους πολυσύχναστους δρόμους του Tokyo. Αποτέλεσμα είναι να σκοτωθεί ο Han (που τελικά δεν ήταν τυχαίο, μεγάλη ιστορία), και ο Sean να πάρει εκδίκηση.

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

Need For Speed (2014)

Need-for-Speed-Movie

Η μεταφορά του video game που μεγάλωσε γενιές και γενιές, μας έκανε να κουνάμε νευρικά τα πόδια μας από τις υψηλές ταχύτητες.

Ο Scott Waugh, δοκιμάζει τις σκηνοθετικές του δυνατότητες, μετά από καριέρα ως stuntman. Δεν μας απογοήτευσε, και έφτιαξε μία ταινία όπως την υποσχέθηκε. Η ταινία, έμεινε μακριά από την μάστιγα των green screens και CGI (οκ όσο μπορούσε), και έγινε με προδιαγραφές Bullit.

Διάλεξα την παρακάτω σκηνή, διότι περιλαμβάνει κυνηγητό με αστυνομία, και επίσης έχει πολύ γέλιο.

Ο Tobey Marshall (Aaron Paul), κατηγορήθηκε άδικα για τον θάνατο του φίλου του και πήγε φυλακή. Όταν βγήκε, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι με τι άλλο, μία ford Mustang, για να λάβει μέρος στον παράνομο αγώνα “The Deleon”. Στον δρόμο όμως προσπαθεί να ξαναπάρει στην ομάδα του τον καλύτερο μηχανικό του. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προσελκύσεις έναν αμαξάκια; Τρίξε τα τζάμια από τις γκαζιές!!

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

Quantum of Solace (2008)

Quantum-Of-Solace-daniel-craig

Την δεύτερη φορά που είδαμε τον Daniel Craig στον ρόλο του διάσημου Βρετανού πράκτορα James Bond, ήταν στην ταινία του Marc Forster (World War Z). Η ταινία δεν πήρε τις κριτικές που έπρεπε (ένας θεός ξέρει γιατί).

Ο James Bond, που ματώνει και κάνει λάθη, ξεκινάει αυτή την περιπέτεια με μία εκπληκτικά γυρισμένη σκηνή. Ο σκηνοθέτης θέλοντας να μας κινήσει την περιέργεια, στα πρώτα πλάνα ξεκινάει με τα μάτια του πρωταγωνιστεί, στο άκουσμα του score της ταινίας. Πολλά πλάνα, γρήγορο montaz, και o κινητήρας της Aston Martin να βρυχάται.

Ο James Bond έχει απαγάγει την κεφαλή μιας μυστικής υπηρεσίας, και τον πάει για ανάκριση, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο προφανώς. Η πανέμορφη Aston Martin, καταστρέφεται ολοσχερώς, μαζί με όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

The French Connection (1971)

the_french_connection

Η αστυνομική ταινία, που η φήμη της κρατά μέχρι σήμερα, βρίσκεται στη λίστα μας, διότι διαθέτει αυτή την υπέροχη σκηνή.

Ο William Friedkin, έβαλε σε μπελάδες τον Gene Hackman, όταν τον έβαλε να είναι ο ίδιος πίσω από το τιμόνι. Η σκηνή αυτή γυρίστηκε χωρίς να έχουν εκδοθεί άδειες, χωρίς να έχουν κλείσει οι δρόμοι, οπότε ότι βλέπετε είναι αληθινό, και μία σειρά από ατυχήματα με ευχάριστο τέλος.

Όταν ο μισθοφόρος ξεφεύγει με το τραίνο, ο αστυνομικός Jimmy Doyle, δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να κυνηγήσει το τραίνο με το αμάξι του. Το αποτέλεσμα, μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

Mission Impossible 2 (2000)

mission-impossible-2-tom-cruise

O χορογράφος της δράσης και του slow motion John Woo, μας μάγεψε με τις ικανότητες του ως σκηνοθέτης. Η ταινία Mi-2, έκανε την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία από όλα τα Mission Impossible. Στην ταινία ξεχωρίζουν πολλές σκηνές, και προφανώς μία από αυτές είναι το κυνηγητό με τις μοτοσυκλέτες στην Αυστραλία.

Όταν ο Ethan Hunt (Tom Cruise) πήρε στα χέρια του τον θανατηφόρο ιό και το αντίδοτο, στην προσπάθεια του να ξεφύγει, παίρνει μία μηχανή και ξεχύνεται στους δρόμους. Τον κυνηγάει όλη η ομάδα των κακών, αλλά τελικά αυτός που μένει είναι ο Sean Ambrose (Dougray Scott) και αυτός με μηχανή. Οι δύο πανέμορφες Triumph, καταστρέφονται ολοσχερώς και οι πρωταγωνιστές καταλήγουν σε μία fight scene.

Ο πυροβολισμός από τον καθρέπτη πως σας φάνηκε;

Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

The Matrix Reloaded (2003)

matrix-reloaded-ducati

Όχι η καλύτερη της σειράς, αλλά αξιόλογη. Τα αδέρφια Wachowski, έδωσαν μεγάλη βάση στη δράση. Εφέ, slow motion και πολύ χρήμα.

Στην σκηνή, ο Μορφέας(Laurence Fishburne) και η Τρίνιτι(Carrie-Anne Moss) μόλις έχουν πάρει τον Κλειδοκράτορα στα χέρια τους και ψάχνουν να βρουν την έξοδο (ένα τηλέφωνο ουσιαστικά) από το Matrix. Για να φτάσουν όμως, πρέπει να περάσουν από τον αυτοκινητόδρομο, παρά το γεγονός ότι ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι.

Ουσιαστικά στις σκηνές αυτές, τους κυνηγάει το μισό Matrix, οπότε αξίζει μόνο και μόνο γι αυτό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παραγωγοί δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια για να γυρίσουν αυτές τις σκηνές. Οπότε είπαν, μιας και δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια, δεν φτιάχνουμε έναν δρόμο; Και αυτό έκαναν. Ο δρόμος μετά το τέλος των γυρισμάτων, δόθηκε προς χρήση.

Πάτα εδώ για να δεις το video Πάτα εδώ για να δεις το video

 

 

Bullitt (1968)

bullitt-car-chase

Προφανώς δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα μας, η πρωτοπόρος ταινία στα car chases. Ο Peter Yates, είναι ο υπεύθυνος σκηνοθέτης, ο οποίος μας χάρισε αυτές τις αριστουργηματικές σκηνές.

Ο Frank Bullitt (Steve McQueen), στην προσπάθεια του να βρει τον αρχηγό μαφίας, που βρίσκεται πίσω από την δολοφονία μίας κοπέλας μάρτυρα, που σκοτώθηκε υπό την προστασία του, ξεκινάει ένα κυνηγητό με 2 υπόπτους που βρίσκει το δρόμο του.

Η σκηνή ξεκινάει από τους δρόμους του San Francisco και καταλήγει σε αυτοκινητόδρομο, στον οποίο οι stuntmen κατέληξαν να πηγαίνουν με ταχύτητες που έφταναν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα. Αρκετά υψηλά, και δύσκολα στην κινηματογράφηση για την εποχή.

Πάτα εδώ για να δεις το πρώτο video Πάτα εδώ για να δεις το δεύτερο video