Τι είδαμε στο TIFF63 – Μέρος 2ο

Dodo

Μια ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πάνου Χ. Κούτρα, ήρθε απευθείας από το Φεστιβάλ Καννών και σίγουρα καταφέρνει να σε κάνει να περάσεις καλά, αν και μπορεί να κράτησε κανένα δεκάλεπτο-τέταρτο παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.

Μια οικογένεια, που αποτελείται από γονείς τους Άκη Σακελλαρίου και Σμαράγδα Καρύδη, ήδη χρεοκοπημένη, προετοιμάζεται 2 μέρες πριν το γάμο της κόρης τους στο σπίτι τους που θα τους σώσει οικονομικά και με την ελπίδα θα τους επαναφέρει στα φυσιολογικά τους.

Εμφανίζονται πολλοί συνοδευτικοί χαρακτήρες από το πουθενά και ο κάθε ένας δίνει το κάτι παραπάνω και από τους guest να κλέβει την παράσταση ο εξαιρετικός Άγγελος Παπαδημητρίου!

Η μαγεία της ταινίας περιτριγυρίζεται από την εμφάνιση ενός Dodo, ενός εξαφανισμένου πουλιού εδώ και 300 χρόνια, που αναστατώνει, αλλά και γλυκαίνει – σχεδόν τους πάντες. Ενός πουλιού βγαλμένο από κάποιο πολύ γνωστό παραμύθι…

Είναι απαραίτητο να συνηθίσεις ένα αργό τρόπο εξέλιξης στη ταινία και πολλές φορές με θεατρικό στυλ. Να είσαι έτοιμος για κωμικοτραγικές καταστάσεις εννοείται και αν αφεθείς, θα την ευχαριστηθείς σίγουρα και θα απολαύσεις τις σκηνές!

7/10

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.filmfestival.gr/el/movie-tiff/movie/14620