Η πιο διχαστική ταινία Star Wars

Ένας… καμένος κινηματογραφικός φαν με το ψευδώνυμο TheNeptunianSloth, χρησιμοποίησε δεδομένα από το IMDb, για να φτιάξει μία λίστα με τις ταινίες Star Wars, που προκαλούν τη μεγαλύτερη και την ελάχιστη διαφωνία μεταξύ των χρηστών.

Η ιδέα του προήλθε από την τόσο μεγάλη “φασαρία” που προκλήθηκε από τους οπαδούς του Star Wars που βλέποντας την τελευταία ταινία The Last Jedi, δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι. Ο TheNeptunianSloth λοιπόν έθεσε το ερώτημα: “Πόσο διχαστικό είναι και ποια η διαφορά του σε σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες της σειράς; Ποιο ταινία δίχασε λιγότερο το κοινό;”

Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύστημα βαθμολόγησης με βάση τα δεδομένα του IMDb, καθορίζοντας την τυπική απόκλιση κάθε βαθμολογίας ταινιών από τη συνολική βαθμολογία.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται παρακάτω, με πρώτη την ταινία που δίχασε περισσότερο:

[table colalign=”center|center|center”] 1,The Last Jedi,2.696
2,The Phantom Menace,2.062
3,Attack of the Clones,1.914
4,Revenge of the Sith,1.837
5,Return of the Jedi,1.695
6,The Force Awakens,1.612
7,A New Hope,1.602
8,The Empire Strikes Back,1.517
9,Rogue One,1.405
[/table]

 

Σύμφωνα με τον ίδιο: “Αν και το The Last Jedi δεν έχει ακόμα αρκετές αξιολογήσεις, έχουμε τώρα μαθηματική απόδειξη πως είναι στην πραγματικότητα το πιο διχαστικό φιλμ της σειράς και μάλιστα με διαφορά από το δεύτερο“.

Για περισσότερες λεπτομέρειες (ειδικά για τον τρόπο που… βαθμολόγησε τις διχαστικές ψήφους) διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.