Ελληνικός Τίτλος: Μαρία Μαγδαληνή

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Ως γυναίκα Μαθητής του Ιησού και ως μάρτυρας της Σταύρωσης, της Ταφής και της Ανάστασης, η Μαρία Μαγδαληνή είναι μία από τις κεντρικές προσωπικότητες της ιστορίας της Βίβλου. Ταυτόχρονα είναι και μια νεαρή γυναίκα που με θάρρος εναντιώνεται στους ρόλους, τα πρότυπα και τις ιεραρχίες της εποχής της. Αναζητώντας έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, απομακρύνεται από την οικογένειά της για να ενταχθεί στους ακολούθους του Ιησού της Ναζαρέτ. Μαζί ξεκινούν ένα πνευματικό ταξίδι στην Ιερουσαλήμ.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Από τον σκηνοθέτη του Lion, έχουμε ακόμα μια μεταφορά της ζωής του Ιησού από την Ναζαρέτ στην μεγάλη οθόνη, αυτή την φορά από την οπτική γωνία μιας γυναίκας, ίσως της μοναδικής γυναίκας που ήταν τόσο κοντά στον Ιησού όσο κανένας άλλος στην πορεία του προς την Ιερουσαλήμ, της Μαρίας από τα Μάγδαλα.

Με εξαίρεση μερικές πολύ δυνατές στιγμές, τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά, η ταινία δεν αποφεύγει την γενική μετριότητα. Μέσα στην ταινία συνυπάρχουν πλάνα σπάνιας κινηματογραφικής ομορφιάς που δένουν με τις υπέροχες ερμηνείες των Rooney Mara και Joaquin Phoenix και ανά στιγμές σε μεταφέρουν στην εποχή και την ένταση και σημαντικότητα των τεκταινόμενων.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά νεκρά διαστήματα, κάτι που αποδίδεται στο ιδιαίτερα αδύναμο σενάριο (είπαμε, τι να πεις και τι να γράψεις σε μια χιλιοειπωμένη ιστορία), ενώ και οι διάλογοι που χρησιμοποιούνται δεν βοηθούν στην ανάδειξη των χαρακτήρων της ταινίας (δεν είναι όλοι οι δημιουργοί «γατόνια» όπως ο τιτάνας Mel Gibson, για να γυρίσουν την ταινία στα αραμαϊκά!).

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται μέτριο, παρόλα αυτά η ταινία παρακολουθείται άνετα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα. Στα easter eggs της ταινίας, η σκηνή του Μυστικού Δείπνου, που απεικονίζει τους μαθητές όπως ακριβώς τους απεικόνισε στον διάσημο πίνακα του ο Leonardo DaVinci.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην σκηνοθεσία όπως προαναφέρθηκε, ο σκηνοθέτης του Lion, Garth Davis, που πραγματικά πιστεύω ότι έκανε ότι μπορούσε για να δώσει μια διαφορετική οπτική στην ιστορία. Στο σενάριο οι τηλεοπτικές Helen Edmundson και Philippa Goslett, που όμως απέτυχαν στο να αποδώσουν σεναριακά σωστά την ιστορία.

Αυτοί που κάνουν την ταινία να ξεχωρίζει όμως, και ορθά η προώθηση της ταινίας στηρίχθηκε σε αυτούς, είναι οι Rooney Mara και Joaquin Phoenix, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους, σώζουν το συνολικό αποτέλεσμα και δίνουν στον θεατή δυνατές συγκινήσεις!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Διαχρονικά έχουν βγει τόσες πολλές ταινίες με αφορμή την ζωή του Ιησού, που κάθε χρόνο, όταν κοντοζυγώνουν οι Άγιες Μέρες του Πάσχα, οι μικρές και οι μεγάλες οθόνες μας κατακλύζονται από χλαμύδες, αμφορείς, σπαθιά, ρωμαϊκές λεγεώνες και δε συμμαζεύεται…

Οπότε το βασικό ερώτημα που τίθεται όταν βγαίνει στους κινηματογράφους μια ταινία με αυτήν την θεματολογία, είναι «Γιατί να το δω;» «Τι το καινούργιο θα μου προσφέρει;»

Η συγκεκριμένη ταινία, που θα προστεθεί στο pool εποχιακών του Πάσχα ταινιών από του χρόνου, θα σου προσφέρει ίσως μια πιο ρεαλιστική-ανθρώπινη προσέγγιση στην πιο χιλιοειπωμένη και χιλιοακουσμένη ιστορία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό ακριβώς! Τίποτε άλλο!

cineplexx-banner-foitites

Ευχαριστούμε τους κινηματογράφους Cineplexx για την πρόσκληση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Mary Magdalene
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (0 Votes)
0.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Mary Magdalene
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις