Poster

Τέσσερις ταχυδακτυλουργοί συγκεντρώνονται, από κάποιο μυστήριο πρόσωπο, για να φέρουν εις πέρας μια αποστολή. Να κλέψουν από τους πλούσιους και να τα δώσουν στους φτωχούς. Οι ληστείες τους, κάνουν το FBI και την Interpol να τους κυνηγάνε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
“First rule of magic: always be the smartest person in the room.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Έχουμε την κλασική περίπτωση: μεγάλο budget στο cast και πολύ διαφήμιση για ένα πολύ flat αποτέλεσμα.
Πολλοί προσπάθησαν κατά καιρούς να μας φέρουν όλον αυτόν τον εντυπωσιασμό της ταχυδακτυλουργίας στην οθόνη. Κατά την άποψη μου, το κατάφερε μόνο ένας. Χρειάζεται να αναφέρω το όνομα του; Η ταχυδακτυλουργία βασίζεται στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των νόμων που την διέπουν. Θέλει προσεχτική προσέγγιση για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η ταινία δε το κάνει.

Η κινήσεις κάμερας σου δίνουν ένα ρυθμό που δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των πλάνων. Πολύ μαγκιά και ποζεριά για το τίποτα. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μυστήριο το οποίο καταστρέφεται κάθε λίγο και λιγάκι γιατί ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν έχει αποφασίσει ποιος είναι ο πρωταγωνιστής. Έτσι βλέπουμε τους πάντες να κινούνται ταυτόχρονα μέσα στην πλοκή, χωρίς να μας μεταφέρει κάποια αγωνία για την συνέχεια.

Μιλάμε για ένα σενάριο που θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν γινόταν μικρού μήκους. Η ταινία είναι πολύ τραβηγμένη. Μας δίνει πολλές πληροφορίες, από τις οποίες όσες είναι σημαντικές, θα τις επαναλάβει κάνα δυο φορές ακόμα γιατί μάλλον μας θεωρεί ηλίθιους, σαν θεατές.

Το μεγαλύτερο μαγικό κόλπο που γίνεται είναι το ότι κατάφερε να είναι στο top 10 του Αμερικάνικου Box Office για 6 βδομάδες. Αυτό εμένα μου λέει ότι θα πάνε για sequel.

Το μόνο ειλικρινές πράγμα που έχει αυτή η ταινία την ώρα που την βλέπεις είναι ο τίτλος της…. Χα, δεν σας άρεσε, ε;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μεγάλη η γκάμα των ηθοποιών που παίζουν. Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher και τα δύο τέρατα Morgan Freeman, Michael Caine. Όταν ηθοποιοί τέτοιου βεληνεκούς δεν παίζουν καλά, τότε ο σκηνοθέτης δε κάνει καλά την δουλειά του. Και το όνομα αυτού Louis Leterier, ο τύπος που μας έφερε το Transporter και το Unleashed ( ελληνικός τίτλος “Danny the dog” …τι να πω).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή σου αρέσουν οι ταινίες με ταχυδακτυλουργούς, αν και δεν υπάρχει νόημα από την στιγμή που μπαίνει το μοντάζ στη μέση. Επειδή κάποιοι από τους αγαπημένους σου ηθοποιούς, συμμετέχουν σε αυτή την ταινία. Επειδή άκουσες πολλά καλά λόγια αυτήν την ταινία και δε εμπιστεύεσαι τα δικά μου. Δες αν θες τα τελευταία 40 λεπτά μόνο. Με τόσα φλάσμπακς, επεξηγήσεις και επαναλήψεις διαλόγων, θα καταλάβεις τι είχε γίνει στην υπόλοιπη ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
5
ΜΟΥΣΙΚΗ
3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5
Reader Rating6 Votes
7
4
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Η Συμμορία Των Μάγων

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

29 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

06 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

116 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

BUDGET

$75.000.000