Ο κόσμος κινδυνεύει και για ακόμη μία φορά ο πράκτορας της Kingsman, Εggsy Unwin, θα αποπειραθεί να τον σώσει. Αυτή την φορά όμως θα χρειαστεί την βοήθεια της ανεξάρτητης μυστικής υπηρεσίας των Η.Π.Α. Staseman. Μαζί θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τα σχέδια της ευφυούς διακινήτριας ναρκωτικών Πόπι Άνταμς.
TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ
Το Kingsman: The Golden Circle ήταν έτοιμο πριν την κυκλοφορία του πρώτου μέρους και σε περίπτωση εισπρακτικής επιτυχίας θα έβγαινε και αυτό στις αίθουσες. Πράγμα που έγινε, καθώς το πρώτο μέρος εκτός από μεγάλα έσοδα που αποκόμισε από τα εισιτήρια απέσπασε και καλές κριτικές.
Η ταινία από το ξεκίνημά της κιόλας «τιμά» το είδος της, καθώς προσφέρει με το «Καλημέρα» μία σκηνή δράσης πολύ έντονη και προετοιμάζει τον θεατή για το τι θα ακολουθήσει. Οι καλογυρισμένες σκηνές δράσης είναι σήμα κατατεθέν του franchise και χαρακτηριστικό τους είναι ο «κομικίστικος» χαρακτήρας που δίνει στην βία ο Matthew Vaughn, όπως ακριβώς έκανε και στο Kick Ass. Οι συνδέσεις με την πρώτη ταινία είναι πολλές και το exposition για όσους δεν έχουν δει το πρώτο μέρος, αλλά και για όσους την έχουν δει αλλά χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα στην μνήμη τους, είναι επιτυχημένο και δεν αφήνει ερωτήματα.
Το μεγαλύτερο θετικό της ταινίας είναι οι συνδέσεις που κάνει ο δημιουργός μέσα από τους διαλόγους, δηλαδή μέσα απο ατάκες που οι πρωταγωνιστές είχαν αναφέρει στην πρώτη ταινία και στο σίκουελ αλλάζουν στόματα και δέκτες, δείχνοντας την πραγματική εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα στο κενό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο ταινίες αλλά και την αναλώσιμη μορφή των συμβουλών κατά τα θέλω του καθενός. Θετικό επίσης, είναι το γεγονός ότι η ταινία έχει προσεγμένη δομή και δεν αφήνει κάποιον αδύναμο κρίκο στα μέρη που την αποτελούν, διότι επιτυγχάνει να προκαλέσει μπόλικο συναίσθημα, περιέχει το ιδιαίτερο και μερικές φορές ακατάλληλο για τις μικρές ηλικίες χιούμορ του Vaughn με το οποίο θα πιάσεις τον εαυτό σου αρκετές φορές να γελάει αλλά και προσφέρει όμορφες σκηνές δράσης και αγωνίας γυρισμένες με κομψότητα, με πολλά γκάτζετ (πιο σύγχρονα από την πρώτη ταινία) που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις το είδους και όχι μόνο.
Αρνητικά της ταινίας μπορούν να θεωρηθούν αρχικά, η γνωστή αδυναμία στις ταινίες του είδους για κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό όσον αφορά το τέλος τους, τα αρκετά τετριμμένα τα οποία ακολουθεί ο Vaughn, τα οποία και αυτά δεν λείπουν σχεδόν σε καμία ταινία δράσης και ίσως τα πολλά κοινά στην δομή της εξέλιξης της υπόθεσης που είχε το σίκουελ συγκριτικά με το πρώτο μέρος, δοσμένα βέβαια με αρκετές διαφορές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Όπως προαναφέρθηκε σκηνοθέτης της ταινίας είναι o Matthew Vaughn γνωστός παραγωγός (Lock,Stock and two smoking barrels,Snatch) και με αρκετές καλές σκηνοθετικές δουλειές (Kick Ass, X-men First Class) λάτρεις των κόμικ και της δράσης . Στην ταινία επιλέγει μία σύνθετη ροή άλλοτε γρήγορη και άλλοτε πιο αργή με μεγαλύτερες σε έκταση σκηνές και με μεγαλύτερη βάση στους διαλόγους. Όσον αφορά το δεύτερο κυριαρχεί για κάποια λεπτά στην ταινία και ρίχνει λίγο τους ρυθμούς της δράσης αλλά αργά ή γρήγορα η ταινία σε αποζημιώνει.
Το σενάριο είναι προσεγμένο περιέχει καλοφτιαγμένους διαλόγους με ωραία νοήματα και μερικά κοινωνικά μηνύματα αλλά και πολιτικά. Επιπλέον, το μερικό βάθος των διαλόγων γίνεται εμφανές και σε μία σκηνή από τις πιο συγκινητικές της ταινίας ανάμεσα στον Harry(Colin Firth) και τον Eggsy (Taron Egerton). Στο κομμάτι των ερμηνειών παρελαύνουν πολλά ονόματα που ερμηνεύουν πολύ καλά όπως ο Colin Firth, ο Mark Strong, η Julianne Moore,η Halle Berry και ο θρύλος Jeff Bridges, ενώ αξιόλογη είναι και η προσπάθεια του νεαρού πρωταγωνιστή Τaron Egerton. Ο Channing Tatum δεν εντυπωσιάζει, βέβαια έχει και λίγο χρόνο συμμετοχής στην ταινία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί μία έκπληξη του σκηνοθέτη όσον αφορά το κάστ με μία εμφάνιση ενός celebrity που εξυπηρετεί περισσότερο το κωμικό στοιχείο της ταινίας.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ
Οι λόγοι για να δεί κάποιος το Kingsman: The Golden Circle είναι πολλοί, είναι η «κομψή» και «κόμικ» δράση του, είναι το ιδιαίτερο χιούμορ και ο αδίστακτος χαρακτήρας που δίνει στην ταινία ο Vaughn,τα ελαφρά μηνύματα που περνάει αλλά είναι και τα προσεγμένα για το είδος δομικά στοιχεία που την κάνουν να διαφέρει από τις συνηθισμένες ταινίες δράσης παρά τα «κλισέ» και τις κοινοτοπίες που ακολουθεί και αυτή.