Ελληνικός Τίτλος: Αγώνες Πείνας : Επανάσταση - Μέρος Πρώτο

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Κατόπιν σχεδίου, η  Katniss διασώθηκε από την αρένα των εφιαλτικών Εικοσιπεντάχρονων της Καταστολής, και κατόπιν σχεδίου, εδώ και καιρό αποτελεί κομμάτι της επανάστασης χωρίς να το γνωρίζει. Η Περιοχή 13 έχει βγει από τις σκιές και σχεδιάζει να ανατρέψει την Κάπιτολ. Όλοι, όπως φαίνεται, είχαν συμμετοχή στην προσεκτική κατάστρωση των σχεδίων – εκτός από την Katniss. Τώρα, πρέπει να γίνει η Κοτσυφόκισσα των επαναστατών –όποιο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Το παγκόσμιο φαινόμενο των «Αγώνων Πείνας» συνεχίζοντας την κινηματογραφική του πορεία, επιστρέφει με το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο (αλλά το πρώτο του κομμάτι καθώς έχει γίνει μόδα πλέον να χωρίζεται το τελευταίο chapter σε δύο μέρη- ευχαριστούμε Harry Potter!).

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Jennifer Lawrence δεν υπάρχει αμφιβολία που είναι η Katniss Everdeen. Η ερμηνεία της είναι εξαιρετική. Το cast  είναι σίγουρα από τα καλά χαρτιά της ταινίας. Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman (και ξανά, α ρε Hoffman!!) δίνουν το δικό τους στίγμα ποιότητας στο “Hunger Games” αναβαθμίζοντας το από το επίπεδο του απλού action movie-blockbuster. Αυτή επίσης που τραβάει εξίσου τα βλέμματα είναι η Elizabeth Banks που υποδύεται την ενδυματολόγο Effie Trinket, που χάνει μερικώς επαφή με την πραγματικότητα αλλά έχει καρδιά και συμπαθητικό χαρακτήρα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Η ιστορία αυτή των “Αγώνων Πείνας” έχει κοινωνικο-πολιτικό χαρακτήρα, και ήρθε η ώρα να το αποδείξει πιο ξεκάθαρα σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ταινίες. Σε αυτό το part, βρισκόμαστε στα έγκατα της Περιοχής 13 από όπου και ξεκινά η προετοιμασία για την πραγματοποίηση του αγώνα. Ο αγώνας για την επιβίωση που προέρχεται από την καταπάτηση και αισχρή εκμετάλλευση της Capital, δηλαδή αυτών που έχουν το χρήμα με το τσουβάλι, είναι και το κυρίως θέμα της “Επανάστασης”.
Ναι μπορεί να απουσιάζει ο όγκος της δράσης που υπήρχε στα 2 προηγούμενα μέρη-πράγμα λογικό καθώς οι Αγώνες Πείνας δεν γίνονται πλέον, και τους κεντρικούς ήρωες τους νοιάζουν άλλα πράγματα όπως π.χ η ελευθερία τους-ηθική και σωματική- ψιλοπράγματα μη φανταστείτε, οπότε ας μην μένουμε μόνο στο ότι δεν γίνεται ο χαμός από μπαμ μπουμ! Να προσθέσω εδώ πως το soundtrack αποκαθιστά επάξια σε σασπένς αρκετά οπτικά εφέ.
Ένα ακόμη καλό και αυτό έρχεται από την πλευρά του σεναρίου, είναι πως οι ήρωες παρουσιάζονται πιο ολοκληρωμένοι από πριν. Η δε Katniss φαίνεται να έχει ωριμάσει απίστευτα αλλά και οι υπόλοιποι ήρωες γύρω της παρουσιάζονται με όλα αυτά τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε να πληροφορηθεί σωστά ο θεατής ως προς τον χαρακτήρα αυτών.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τελευταία σκηνή που αποτελεί την κορύφωση (και λίγα λέω!) του σασπένς. Με την επιλογή παράλληλου μοντάζ που δίνει δυναμισμό και τονίζει τη δραματουργία -καθώς παρακολουθούμε μια την Katniss και μια το συσσωρευμένο και ετοιμοπόλεμο πλήθος, αλλά και με μια τέρμα δυναμική μουσική που προκαλεί δέος, έρχεται το τέλος… (Ε πως να σηκωθείς μετά από τη θέση σου?)
Τέλος, το φαινομενικά αυτό παραμυθάκι έχει αρκετές ομοιότητες με την ανθρώπινη πραγματικότητα-όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάποιους παραλληλισμούς με τη δική μας πραγματικότητα σήμερα.

Μπορεί να χάνει σε δράση αλλά κάτι κερδίζει από ανθρωπιά όσων αφορά τα νοήματά της. Καλή προβολή!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Hunger Games: Mockingjay - Part One
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ8
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
7.8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
6.1

POSTER

Poster

TRAILER

 The Hunger Games: Mockingjay - Part 1<br /><br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Avatar
the... Original

Δεν είναι και τόσο εύκολο να περιγράψει κανείς τον filmakia με λέξεις. Είναι στα σίγουρα αυτός που βγαίνει πρώτο ραντεβού με κοπέλα στο κοντινότερο σινεμά. Είναι στα σίγουρα αυτός που παρατάει τα φιλαράκια του για να δει σπίτι τη καινούρια ταινία του Ταραντίνο. Είναι στα σίγουρα αυτός που ψάχνεται να δει τις καινούριες cult αμερικάνικες σειρές παραβαίνοντας κάθε νόμο. Σου θυμίζει κάποιον;

Σχετικες Αναρτησεις