Ελληνικός Τίτλος: Dracula Untold

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Πίσω στον 15ο αιώνα, στην ακμή και επέκταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο ηγεμόνας της Tρανσυλβανίας δίνει τον γιο του, Vlad, και άλλους 1000 νέους άνδρες στον σουλτάνο προκειμένου να τους κάνει γενίτσαρους, για να εξασφαλίσει την ελευθερία της περιοχής του. Ο Vlad, γίνεται ο πιο αιμοδιψής από αυτούς και του αποδίδεται το προσωνύμιο “παλουκωτής” καθότι  παλούκωνε τους εχθρούς του σε πασσάλους, στο πεδίο της μάχης. Μετά από χρόνια, φευγει από το σώμα τον γενίτσαρων για να κυβερνήσει την Tρανσυλβανία, αλλά ο νέος σουλτάνος απαιτεί από εκείνον την ίδια θυσία με τον πατέρα του, δηλαδή να δώσει τον γιο του και αλλά 1000 παιδιά για να γίνουν γενίτσαροι. Ο Vlad θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει…

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ακόμα ταινία σχετικά με τον μύθο του Κόμη Δράκουλα, η οποία προσπαθεί να δώσει αρκετά στοιχεία ρεαλισμού στην όλη ιστορία, αποδίδοντας πολύ σωστά το κλίμα της εποχής και αποφεύγοντας περιττούς θεατρινισμούς. Το σενάριο της ταινίας είναι αρκετά αδύναμο, αδυνατώντας να κάνει το θεατή να ταυτιστεί με οποιονδήποτε από τους χαρακτήρες της ταινίας. Την υστέρηση αυτή του σεναρίου εξισορροπούν οι αξιοπρεπείς ερμηνείες σχεδόν όλων των συντελεστών, ίσως εκτός από εκείνη του νέου σουλτάνου, ο όποιος απέδωσε τον χαρακτήρα περισσότερο ως καρικατούρα. Να δώσουμε τα εύσημα μας στα ειδικά εφέ της ταινίας, τα οποία και κλέβουν την παράσταση, ενώ και η σκηνοθεσία και η φωτογραφία της ταινίας είναι άνω του μετρίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στον ρόλο του Vlad έχουμε τον Luke Evans, ο όποιος μπορούμε να πούμε πως πήρε την ταινία επάνω του και τα κατάφερε με αξιοπρέπεια, μην μπορώντας όμως να φτάσει την πραγματικά μεγαλειώδη ερμηνεία του Gary Oldman. Σε δεύτερους ρόλους ξεχωρίζουν ο Charles Dance, για τους fans του Game of Thrones, Tywin Lannister, σε μια ακόμα καλή ερμηνεία κακού, και ο μικρός Art Parkinson (γνωστός από τον ρόλο του ως Rickon Stark στο Game of Thrones ). Στον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο η πανέμορφη  Sarah Gadon, ενώ στον ρόλο του σουλτάνου ο γνωστός Dominic Cooper.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σε γενικές γραμμές είναι μια καλή ταινία, με κάποιες αδυναμίες βέβαια, που δεν χαλάνε όμως την συνολική εικόνα και την κάνουν μια ταινία που παρακολουθείται ευχάριστα. Γιατί το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι εξαιρετικά γοητευτικό. Γιατί παίζει σε αυτήν η μορφή του Charles Dance , που είναι ένας πολύ καλός αλλά αδικημένος σε καριέρα ηθοποιός. Γιατί σου αρέσουν οι ταινίες με βαμπίρ. Γιατί σε γοητεύει, όπως εμένα, ο μύθος του Κόμη Δράκουλα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Dracula Untold
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
6Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
4.4

POSTER

Poster

TRAILER

 Dracula Untold<br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις