Boyka: Undisputed (2016)

Poster

Η ταινία βρίσκει τον πρωταγωνιστή στη μέση κάποιων μεγάλων πρωταθλημάτων. Όταν ωστόσο στη διάρκεια ενός αγώνα σκοτώνει κατά λάθος τον αντίπαλό του, αρχίζει να αμφισβητεί οτιδήποτε μέχρι σήμερα υποστήριζε και υιοθετούσε.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η συνέχεια που όλοι περιμέναμε, επιτέλους ήρθε! Μετά από έξι χρόνια αναμονής, η τέταρτη ταινία κατά σειρά του αγαπημένου σε όλους μας (πιστεύω) Yuri Boyka, κοινώς Undisputed, είναι γεγονός. Ταινία δράσης και πολεμικού χαρακτήρα με απολαυστικό μαχητικό υλικό. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να μπούμε στην δυναμικά στην παλαίστρα.

Ακολουθούμε τον Yuri Boyka, ο οποίος πλέον χαίρεται την ελευθερία του συνεχίζοντας να κάνει αυτό το οποίο ξέρει καλύτερα. Να μάχεται μέχρι τέλους. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται βολικά και από ένα τραγικό συμβάν, ο Yuri αναγκάζεται να ρισκάρει την ελευθερία του ξανά για να βρει την ελευθερία της ψυχής του. Ψάχνοντας τρόπο για να λυτρωθεί, κλείνει μια συμφωνία η οποία του δίνει το απαραίτητο κίνητρο αλλά και την ευκαιρία να ανατρέψει τα πράγματα. Γεμάτη από χορταστικούς αγώνες, προκαλεί το συναίσθημα της έξαψης γιατί είναι καλά δουλεμένη σε αυτό που θέλει να προβάλει. Την μαχητικότητα και την ηθική.

Οι αγώνες δεν απογοητεύουν τον αμφιβληστροειδή με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο με δεξί uppercut. Σε κάνει να πετάγεσαι από την θέση σου, προσπαθώντας να αποφύγεις και εσύ τα χτυπήματα, ενώ κλείνεις τα μάτια σε αρκετά σημεία λόγω του ότι δεν αντέχεις να δεις τα ακραία κατάγματα, σε χέρια πόδια αλλά και σε ότι άλλο προεξέχει. Παίζει μέσα αντίπαλος μεγάλου βεληνεκούς που ανεβάζει τον πήχη τρομακτικά, όπως είναι και η όψη του.

Απολαυστικότατες μάχες χαρίζουν άφθονο θέαμα, κάνοντας μας να φωνάζουμε ότι “το ξύλο βγήκε από τον Boyka” και όχι απ’ τον παράδεισο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στο σκηνοθετικό ρίνγκ έχουμε τον Βουλγάρικης καταγωγής Todor Chapkanov, που μας έδωσε ότι καλύτερο είχε. Η διαφορά είναι ολοφάνερη σε σχέση με τους δυο προηγούμενους σκηνοθέτες που τους έβγαλε knock down. Πλάνα από κάθε γωνία, με ωραίες λήψεις κάνοντάς μας να νιώθουμε λες και είμαστε εμείς οι αντίπαλοι του κάθε αγωνιζόμενου. Πλάνα που σε κάνουν να νιώθεις το πόσο ζεστό είναι το αίμα που φτύνουν στο ρίνγκ αλλά και το πόσο αλμυρός είναι ο ιδρώτας της προπόνησης. Τα ηχητικά εφέ έρχονται να ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα, ακούγοντας το κάθε κόκκαλο που βγαίνει απ’ την θέση του.

Στις ερμηνείες θα ήθελα να σχολιάσω το εξής. Αν εξαιρέσουμε την επιβλητική παρουσία του Yuri Boyka (Scott Atkins) οι υπόλοιποι ηθοποιοί σου δεν σε πείθουν εύκολα. Παρατηρείται ένα κλίμα ερασιτεχνικό που σε κάνει να θες να περάσουν κατευθείαν σε κάποιον αγώνα, για να πάψουν να μιλούν μεταξύ τους. Αναφέρομαι στον Ισραηλινό Alon AAboutboul (Zourab) και στην γοητευτικότατη Teodora Duhovnikova (Alma), που μια το χάνουν και μια το βρίσκουν, το υποκριτικό τους ταλέντο κουράζοντας μας. Θα επανέλθω όμως στον Scott Atkins (Yuri Boyka) ο οποίος είναι σε εξαιρετική φόρμα, σωματική κυρίως, μιας και αυτό απαιτεί ο ρόλος. Όμως δίνει και τον καλύτερο του εαυτό και στην ερμηνεία του ρόλου, ειδικά όταν επικεντρώνετε στο κίνητρο του. Τα μάτια του τα λένε όλα.

Θα ξεχωρίσω όμως τον γιγαντόμορφο Martyn Ford, στον ρόλο του Koshmar, που ήταν μέσα στο πετσί του ρόλου, χαρίζοντας μας δυο μοναδικές μάχες, που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε με τίποτα. Μια τιμή παραπάνω πρέπει να την προσάψουμε στον Emilien De Falco ( Victor) που θυσιάστηκε για να χαρούμε όλοι εμείς τις υπόλοιπες μάχες του Boyka.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Θέλει και ρώτημα; Γιατί είναι ο BOYKA. Γιατί λατρεύεις τις πολεμικές τέχνες, έχεις δει τις τρεις προηγούμενες ταινίες και γιατί είναι κορυφή στο είδος της. Γιατί έχεις παρατήσει το γυμναστήριο και είναι ο μόνος που μπορεί να σε κάνει να το ξαναρχίσεις. Γιατί θα έχει και συνέχεια!!! Έτσι φάνηκε τουλάχιστον.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
8
ΜΟΥΣΙΚΗ
7
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
7
Reader Rating3 Votes
8.6
7.3