Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)

Poster

Μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 ο Bruce Wayne, έχει πλέον αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του και με την βοήθεια της Robin / Carrie Kelley προστατεύει την πόλη του. Όμως οι δυσκολίες είναι πολλές, καθώς εχθροί και φίλοι από το παρελθόν θα σταθούν εμπόδιο στο έργο του. O Joker, o superman καθώς και η νέα αρχηγός της αστυνομίας θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Εδώ έχουμε την μεταφορά του δεύτερου μέρους του πετυχημένου graphic novel του Frank Miller, που αναφέρεται για την επιστροφή του σκοτεινού ιππότη στην ενεργό δράση. Να θυμίσουμε πως ο μεγάλος σε ηλικία πλέον Bruce Wayne, μετά την απόσυρση του αποφασίζει να φορέσει ξανά την μάσκα για να αντιμετωπίσει για μια τελευταία φορά τις απειλές αλλά και τους εσωτερικούς του δαίμονες.

Εδώ για πρώτη φορά βλέπουμε και κάτι που μας εντυπωσιάζει, τόσο για τον ήρωα όσο και για το μυαλό του Frank Miller. Ο Bruce Wayne, χρησιμοποιεί διαφορετικές μεταμφιέσεις, για να εισβάλει σε διάφορα σημεία με ευκολία και να αποσπάσει πληροφορίες.

Η ταινία θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται σχετικά σε δύο κομμάτια. Το πρώτο αφορά την επιστροφή του νούμερο ένα παλιού εχθρού τον Joker. O Joker, νοσηλευόταν για χρόνια στο Arkham Asylum κατόπιν νευρικού κλονισμού. Η αναφορά όμως από πολλούς στο όνομα του ήρωα, τον έκαναν να ξυπνήσει. Με την βοήθεια ενός ψυχολόγου, κλείνει μία και μόνο εμφάνιση σε βραδινό talk show.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά καθαρά το πώς βλέπει ο κόσμος και η κυβέρνηση την επιστροφή του ήρωα. Με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι φανερά ενοχλημένος, ζητά την βοήθεια του Clark Kent κατά κόσμων Superman, να τον σταματήσει με κάθε τρόπο και κόστος. Τα γεγονότα αυτά θα φέρουν ως αποτέλεσμα την σύγκρουση των δύο φίλων, σε μία φαντασμαγορική μάχη.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως, η ιστορία αυτή υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον David S. Goyer και τον Chris Terrio για το σενάριο του αναμενόμενου Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης (2016) δια χειρός του κυρίου Zack Snyder.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Το ίδιο team ακριβώς και με το Batman: The Dark Knight Returns, Part 1. Στον ρόλο του Batman / Bruce Wayne ο Peter Weller. Σταθερός, σωστός και έμπειρος. Ο Mark Valley στον ρόλο του Superman / Clark Kent και η Ariel Winter στον ρόλο της Robin / Carrie Kelley.

Εδώ που πρέπει να σταθούμε είναι στον Michael Emerson στον ρόλο του Joker. Ήταν μία ευχάριστη αλλαγή από τον καταπληκτικό Mark Hamill. Μας παρουσίασε έναν Joker, πιο σοβαρό, πιο επικίνδυνο. Όχι τόσο ψυχοπαθή, όσο αναρχικό και δολοφόνο. Με σκοπό και στόχο και διαφορετική εμφάνιση χωρίς το χαμόγελο ζωγραφισμένο η χαραγμένο στο πρόσωπό του.

Ο Bob Goodman, έχει επιμεληθεί του σεναρίου. Και το αναφέρω, γιατί μπορεί η ταινία αυτή να έχει κάποια κενά (θα τα δείτε κι εσείς) αλλά από το σφιχτό της σενάριο δεν λείπουν ούτε οι σκηνές δράσεις, αλλά ούτε και οι εκπληκτικές ατάκες, που θα θυμάσαι μετά το τέλος της ταινίας. Αξίζει να αναφέρω τους παρακάτω διαλόγους
Batman: No more! All the people I’ve murdered…by letting you live.
Joker: I never kept count.
Batman: I did!
Joker: I know. And I love you for it.
&
Clark Kent: Look either shut it down or one of these days someone with authority is going to tell me to come stop you. And when that happens…
Bruce Wayne: When that happens… May the best man win.

Σκηνοθεσία παραμένει ο Jay Oliva και στην μουσική Christopher Drake. Επιμένω ακούστε το score, αξίζει!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Για τους ίδιους λόγους που είχα γράψει και το Batman: The Dark Knight Returns, Part 1. Φυσικά για να δεις την συνέχεια. Για να δεις όχι μόνο μία από τις καλύτερες μάχες της DC, αλλά και ένα εξαίσιο τέλος σε ταινία Batman, που μάλλον είναι καλύτερο από το τέλος του Christopher Nolan στο The Dark Knight Rises (ναι το είπα μπορείτε να με μισήσετε, ή να δείτε την ταινία και κρίνετε μόνοι σας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
8
ΜΟΥΣΙΚΗ
9
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
9
Reader Rating2 Votes
7.15
8.5