Κινηματογραφικά Νέα #03

Carrie Fisher: Η διάσημη ηθοποιός και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 60 ετών. Τέσσερις μέρες νωρίτερα, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, η οποία επιβεβαιώθηκε και ως αιτία του θανάτου της. Η Carrie Fisher έγινε ευρέως γνωστή για το ρόλο της Πριγκίπισσας Λέια στα “Star Wars“, έχει όμως εμφανιστεί και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία που αφορούσαν κυρίως την προσωπική της ζωή και την μάχη της με τον εθισμό και την διπολική διαταραχή, ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκε και η αυτοβιογραφία της “The Princess Diarist”. Η Fisher έγινε γρήγορα πρότυπο, τόσο για την αυθεντικότητά της όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τη διασημότητα και τις δυσκολίες της ζωής της. Εμείς πάντως ένα μόνο μπορούμε να πούμε: “May the Force be with you, Princess.”

Διάβασε περισσότερα εδώ

Debbie Reynolds: Η μεγάλη σταρ του Hollywood πέθανε σε ηλικία 84 ετών την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά το θάνατο της κόρης της, Carrie Fisher. Η Reynolds μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νωρίς το απόγευμα της 28ης, όμως η αιτία του θανάτου δεν είναι γνωστή. Ο γιός της, Todd Fisher, δήλωσε: “Η μητέρα μου πέθανε πριν λίγη ώρα. Μου μίλησε σήμερα το πρωί και είπε πως της έλειπε η Carrie. Είναι με την Carrie τώρα”. Η Debbie Reynolds ήταν ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια. Η καριέρα της στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1952, όταν επιλέχθηκε να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ “Singin’ in the Rain” μαζί με τους Gene Kelly και Donald O’Connor. Ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή Eddie Fisher, ο οποίος την άφησε για την Elizabeth Taylor το 1959.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Our Souls at Night: Ο Robert Redford και η Jane Fonda μοιράζονται ξανά την οθόνη μετά από 37 χρόνια! Αυτή τη φορά, πρόκειται για την ταινία “Our Souls at Night” βασισμένη στο ομώνυμο- και τελευταίο- μυθιστόρημα του Kent Haruf που δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του, το 2015. Το καστ συμπληρώνουν οι: Bruce Dern, Judy Greer, Matthias Schoenaerts και Iain Armitage. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Ritesh Batra και η ταινία αναμένεται μέσα στο 2017.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Okja: Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες καθώς και ένα μέρος του storyboard της νέας ταινίας του νοτιοκορεάτη Bong Joon Ho (“Snowpiercer“, 2013). Η ιστορία αφορά την Mija (Seyohun An) ένα κορίτσι που πρέπει να διακινδυνεύσει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει μια πολυεθνική εταιρία από το να απαγάγει τον καλύτερο φίλο της, ένα τεράστιο πλάσμα που ονομάζεται Okja. To καστ περιλαμβάνει τους: Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Lily Collins και άλλους.

Δες όλες τις φωτογραφίες εδώ

Bergman Revisited: Έξι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες της Σουηδίας συμμετέχουν στο συλλογικό πρότζεκτ “Bergman Revisited” με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου σκηνοθέτη, που συμπληρώνονται το 2018. Το πρότζεκτ διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ και θα περιλαμβάνει έξι ταινίες 10 λεπτών εμπνευσμένες από το έργο του Ingmar Bergman.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Jean Luc Godard: Ο μεγάλος σκηνοθέτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ταινία που τιτλοφορείται «Image et Parole». Δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για την ταινία, πέρα από το γεγονός ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της βρίσκονται οι αραβικές χώρες. Ο διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών, Thierry Frémaux, δήλωσε κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ ότι ο Godard είχε μόλις ξεκινήσει τα γυρίσματα, μια πληροφορία που, ευτυχώς, αποδείχθηκε λανθασμένη. Στην πραγματικότητα, τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια σε διάφορες αραβικές χώρες με σκοπό να δημιουργηθεί “το πορτραίτο του αραβικού κόσμου στις μέρες μας”.

Διάβασε περισσότερα εδώ