Με αφορμή την 87η απονομή των Όσκαρ που θα γίνουν στο Dolby Theatre στις 22 Φεβρουαρίου 2015, παρατηρώ πως οι 4 υποψήφιοι για τον Α’ ανδρικό ρόλο δεν έχουν υπάρξει ξανά υποψήφιοι στο παρελθόν. Θυμήθηκα πώς πάντα με ενδιέφερε πιο πολύ γι’ αυτούς που δεν πήραν Όσκαρ, κι όμως το άξιζαν. Οι παράγοντες είναι πολλοί και συνδυαστικοί, bad timing, τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και φυσικά τις αδυναμίες τις Ακαδημίας. Δεν θέλω όμως να σας κουράσω, γι’αυτό θα μπω στο «ψητό» αναφέροντας τους ηθοποιούς που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον 1 αγαλματάκι σπίτι τους.

 

1.Ο αγαπημένος μου Johnny Deep για τα αξιόλογα The Demon Barber Of Fleet Street, Pirates of Caribean, Edward Scissorhands.

2.Ο εξαιρετικός Edward Norton για το American History X , το Primal Fear και να μην ξεχάσω το ότι δεν τον πρότειναν καν για την ερμηνεία του στο Fight Club και στο The Illusionist.

3.O Leonardo Dicaprio για το The Aviator, Blood Diamond, The Wolf of Wall Street και αν το αναλύσεις περισσότερο θα βρεις σωρεία από βραβεία που δεν πήρε ποτέ του αν και τα άξιζε.

4.Ο ακριβοπληρωμένος Robert Downey Jr. για την απόδοση του στο Chaplin.

5.Ο Brad Pitt για την καθηλωτική ερμηνεία του στο Fight Club.

 

Διάλεξα να αναφερθώ μόνο σε άνδρες ηθοποιούς της νεότερης ιστορίας του κινηματογράφου, διότι τους συγκεκριμένους τους έχω και μια κάποια αδυναμία. Θα αναφέρω όμως όλα τα ιερά τέρατα τα οποία αδικήθηκαν, όπως ο Donald Sutherland, o Peter O’Toole, Richard Gere, Christopher Lee, Harrison Ford, Will Smith, Tom Cruise, Gary Oldman, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Εd Harris.

Τέλος θεωρώ απαραίτητο να αναφερθώ και στον αείμνηστο Heath Ledger, ο οποίος ήταν και θα είναι ο καλύτερος Joker που υπήρξε ποτέ και βραβεύτηκε από την Ακαδημία ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Ο Heath Ledger είναι ο δεύτερος ηθοποιός στην ιστορία των Όσκαρ που κερδίζει το αγαλματάκι μετά θάνατον. Για την ιστορία, ο πρώτος ήταν ο Peter Finch.

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις