Ελληνικός Τίτλος: Η θεωρία των πάντων

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Μετά το «The Imitation Game» έχουμε και μια δεύτερη βιογραφία στα Oscars. Όλος ο κόσμος γνωρίζει και θαυμάζει τον Stephen Hawking. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από αυτόν τον άνθρωπο; Γιατί όπως λέει και ο λαός, πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, βρίσκεται πάντα μια γυναίκα.
Η ταινία ξεκινά σαν φοιτητής ακόμα, στο πανεπιστήμιο του Cambridge και συγκεκριμένα σ ένα πάρτι, εκεί που πρωτογνώρισε την Jane. Ο Stephen όμως, εκτός από την γυναίκα του, θα γνωρίσει και την ασθένεια που άλλαξε όλη του την ζωή. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές δεν το βάζουν κάτω, κάνουν οικογένεια, παιδιά. Κάποια στιγμή όμως, η Jane κουράζεται και εκεί έρχονται τα πραγματικά δύσκολα.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Έχουμε μια ταινία που δεν μιλά για τον επιστήμονα Stephen Hawking, αλλά για τον σύζυγο και πατέρα. Θα την χαρακτήριζα μια ταινία με τον Stephen Hawking, παρά μια ταινία για τον Stephen Hawking. Άλλωστε η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της γυναίκας του ( Jane Hawking ). Έχουμε μια ταινία που αν δεν έφερνε τον χαρακτήρα του Hawking, θα ήταν μια ακόμα ρομαντική ταινία εποχής. Δεν υπάρχει καμία επιπλέον αναφορά στα έργα του Hawking. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια εντριφής στον ήρωα και πρωταγωνιστή. Με λίγα λόγια η ταινία δεν είναι για τον Hawking.
Η σκηνοθεσία του James Marsh, μου φάνηκε μέτρια με επιχειρήματα τα παραπάνω. Αυτά που ξεχωρίζουν στη ταινία είναι η δ. Φωτογραφίας του Benoit Delhomme, με εξαιρετικά χρώματα και κάδρα και πανέμορφες εναλλαγές χρωμάτων. Το δεύτερο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στην ταινία είναι η μουσική της. Ο Johann Johannsson έκανε εξαιρετική δουλεία και έσωσε σε μεγάλο βαθμό την ταινία.
Και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, το τέλος της ταινίας ήταν το καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσε να γίνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον Eddie Redmayne στο ρόλο του Stephen Hawking και την Felicity Jones στο ρόλο της Jane Hawking. Ο ρόλος του Hawking είχε τεράστιο βαθμό δυσκολίας και ένα μεγάλο βάρος. Κι όμως ο κ. Redmayne τα πήγε πολύ καλά και του αξίζουν πολλά μπράβο. Και του μοιάζει και πάρα πολύ. Και η Felicity Jones έπαιξε πάρα πολύ χωρίς υπερβολές, σ ένα ρόλο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεφύγει.
Για την συνέχεια έχουμε τον καθηγητή και μέντορα του Hawking, Dennis Sciama, τον οποίο υποδύθηκε ο αγαπημένος καθηγητής Σνέιπ (David Thewlis).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Αν είσαι φαν του Hawking, δες την για το «γαμώτο». Αν είσαι φαν των ρομαντικών ταινιών είναι ότι καλύτερο παίζει αυτή τη στιγμή στο σινεμά. Και ένα κουίζ για τους Game of Thrones fans: Ποιος ήρωας παίζει σ αυτήν την ταινία;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Theory of Everything
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ8
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
7.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
6.6

POSTER

Poster

TRAILER

 The Theory of Everything<br /><br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαριάννα Παπαδοπούλου

Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο από την άλλη πλευρά του νομίσματος. Έβλεπε ταινίες και σκεφτόταν πως το γύρισαν αυτό, γιατί και που. Χρόνια μες στη κουλτούρα αγαπά να τρολλάρει και τους μεν και τους δε. Αγαπά τις ρομαντικές ταινίες – σαν γνήσια γυναίκα – αλλά λατρεύει οποιαδήποτε καλή ταινία. Και άμα λάχει την βλέπει πάνω από μία φορές.

Σχετικες Αναρτησεις