Ελληνικός Τίτλος: The Dark

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Μια νεαρή κοπέλα γίνεται φίλη με ένα τυφλό αγόρι που συναντά σε ένα δάσος. Και οι δύο έχουν πέσει θύματα αδιανόητης κακοποίησης και ο καθένας βρίσκει παρηγοριά στον άλλο. Ίσως να ‘έχουν μια ελπίδα στο τέλος να βρεθούν στο φως.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί «τρομοφιλόφιλοι», έχω την χαρά να σας ξεναγήσω σε μια υπέροχη ταινία τρόμου, ένα διαμάντι απ’ τα λίγα που το Fantaspoa International Fantastic Film Festival βράβευσε για το εκπληκτικό σενάριο του. Η ταινία μας είναι η αλληγορία, της αλληγορίας, την αλληγορία, ω αλληγορία! Παντού υπάρχουν υπονοούμενα και συμβολισμοί που έχουν ταιριάξει απόλυτα με την άσχημη κατάσταση της κακοποίησης παιδιών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Αν το δεις με αδιάφορο μάτι σίγουρα θα σε απογοητεύσει και θα έχεις απορίες, όμως θα σας πρότεινα να βάλετε τα δυνατά σας και να κάνετε συγκρίσεις, ταιριάζοντας τα γεγονότα με άλλη διάθεση. Αν το κάνετε αυτό θα ανακαλύψετε μια υπέροχη οπτική, όμως μας χαλάει το συναίσθημα του τρόμου. Ναι μην μπερδεύεστε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν μπεις στην ψυχοσύνθεση του σεναρίου και καταλάβεις τι θέλει να μας πει, φεύγει αυτομάτως όλος τρόμος και ο φόβος. Αν το δεις με μια αδιάφορη ματιά, ναι μεν θα περάσεις καλά με τον τρόμο και τον κανιβαλισμό που επικρατεί, αλλά θα έχεις πολλές απορίες.

Εδώ λοιπόν έχουμε το χρονικό και τις αιτίες που κάνουν έναν άνθρωπο τέρας. Που του αφαιρούν τα όμορφα και τον αναγκάζουν να βγάλει το σκοτάδι που έχει μέσα του. Την απομόνωση που διαλέγει να ζήσει μόνος του σε μέρη που κρατάει στοιχειωμένα για εκείνους που δεν τον καταλαβαίνουν. Γνωρίζοντας έναν άνθρωπο που έχουν ζήσει την ίδια οικογενειακή βία, η ταύτιση είναι ακαριαία και η αλλαγή αρχίζει σιγά σιγά ν’ έρχεται. Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί δεν έχει νόημα η μασημένη τροφή. Οπότε παρατηρήστε όλες τις λεπτομέρειες και απολαύστε μια υπέροχη αλληγορία!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Justin P. Lange έγραψε και σκηνοθέτησε το The Dark, που είναι η πρώτη ταινία του, μεγάλου μήκους Αυστριακής καταγωγής. Μας έδωσε κάτι διαφορετικά ωραίο και πρωτότυπο, αφήνοντας μας να διαλέξουμε αν θα μπούμε στην ουσία ή θα μείνουμε στην επιφάνεια των γεγονότων με την τεχνική του flash back, απογείωσε την ταινία. Λογικό και επόμενο ήταν να κερδίσει βραβείο το σενάριο του.

Για πρωταγωνίστρια του διάλεξε την βραβευμένη Nantia Alexander (Mina) , η οποία είναι πραγματικά φοβερή. Δεν έχω άλλα λόγια για εκείνη. Στο πλευρό της στάθηκε άξια ο επίσης βραβευμένος Toby Nichols (Alex). Η ταινία είναι στο μεγαλύτερο μέρος βασισμένη στα δύο αυτά παιδιά όμως σίγουρα θα ξεχωρίσουμε τον επίσης βραβευμένο Karl Markovics (Josef Hofer).

Εντυπωσιακή είναι η σιωπή που επικρατεί αρκετές φορές, προκαλώντας έτσι την προσοχή μας και αυξάνοντας την αγωνία!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είναι φοβερά αλληγορικό, ξεχωριστό, βραβευμένο και γενικά είναι ένα διαμαντάκι του τρόμου. Για την υπέροχη ερμηνεία της Nantia Alexander και γιατί είσαι φανατικός αυτών των ταινιών. Αν δεν το δεις σίγουρα θα χάσεις ένα φοβερό σενάριο που σπανίζει στο είδος!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Dark
ΣΕΝΑΡΙΟ8.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
6.6Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (3 Votes)
6.8

POSTER

Poster

TRAILER

 The Dark
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις