Ελληνικός Τίτλος: The Captive

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Η απαγωγή της μικρής Κασσάνδρας, θα είναι η αιτία για να κατηγορηθεί ο πατέρας της και να καταστραφεί ο γάμος των γονιών της. Η αστυνομία δεν θα καταφέρει να βρει τη Κασσάνδρα, πάρα τις πολλές επιτυχίες του σχετικού τμήματος. Η Κασσάνδρα όμως είναι ζωντανή και κρατείται για πολλά χρόνια σε ένα σπίτι. Ορκισμένος ο πατέρας της θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο της απαγωγής της κόρης του.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Εδώ έχουμε μία ιστορία απαγωγής μικρού παιδιού, γεγονός το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη, τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ειδικά μετά την διάδοση του διαδικτύου, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, με πολλά αθώα μικρά παιδιά να πέφτουν θύματα απαγωγής.

Βασίζεται καθαρά στην απαγωγή και κακοποίηση παιδιών, χωρίς όμως να προσβάλει τον θεατή. Σε καμία σκηνή της ταινίας δεν φαίνεται κάποια επίμαχη σκηνή και αυτό εντυπωσιάζει το κοινό, αφήνοντας την φαντασία να κάνει την δουλειά της.

Η μικρή Κασσάνδρα, έπεσε θύμα απαγωγής, και κρατούταν πολλά χρόνια σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι. Οι απαγωγείς την χρησιμοποιούσαν για να προσελκύει νεαρά παιδιά στα δίχτυα τους. Από την αρχή της ταινίας, μπαίνουμε στο κλίμα, διαπιστώνοντας πως η Κασσάνδρα είναι κρατούμενη, αφήνοντας μας με μοναδική ανησυχία αν θα ξανασμίξει με τους γονείς της μετά από τόσα χρόνια.

Η ιστορία αφηγείται με μη χρονολογική σειρά. Εδώ θα μπορούσα να πω, πως δεν έγινε με τόσο σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα το κοινό να χάνεται. Οι χρονικές στιγμές ήταν 3-4, και άλλαζε συχνά. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη αλλαγή στους χαρακτήρες ώστε να τοποθετηθούν οι χρονικές στιγμές σωστά στο μυαλό του κοινού. Με εξαίρεση την αστυνομικό, που εμφανίστηκε με κοντό μαλλί σε κάποια από αυτές.

Το σενάριο ήταν με αρκετά κενά, χωρίς να δίνει εστίαση σε κάποιον από τους πρωταγωνιστές, με αποτέλεσμα να έχουν όλοι παραπλήσιο screen time. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά όχι απαραίτητα καλό. Θυμηθείτε, δεν βλέπουμε Avengers, ούτε κάποιου είδους σπονδυλωτή ταινία και θέλουμε να αναπτυχθούν οι κύριοι χαρακτήρες και αυτό απαιτεί χρόνο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στο σενάριο και την σκηνοθεσία ο Αιγύπτιος σκηνοθέτης Atom Egoyan (The Sweet Hereafter, για το οποίο έχει κερδίσει και 2 υποψηφιότητες για Oscar). Το κλίμα βαρύ, με πολύ χιόνι και κρύο για να μας κόψει την ελπίδα. Η σκηνοθεσία βαριά και αργή, αδελφοκοενήστικη! (αδελφών Coen). Αν είστε φαν, θα την απολαύσετε. Αν όχι, κουράγιο.

Στον ρόλο του πατέρα ο Ryan Reynolds, (τον οποίο περιμένουμε να τον δούμε με την στολή του Deadpool). Πολύ σωστός στο ρόλο του, καθώς το δράμα του πάει όσο αστείος και αν το παίζει στην καριέρα του. Η Rosario Dawson (Sin City) στον ρόλο της αστυνομικού, που είχε τον μεγαλύτερο ρόλο. Μας έχει εκπλήξει με τις επιλογές της, καθώς έχουν μεγάλη ποικιλία (από τα Sin City και Trance μέχρι και την αγαπημένη μας σειρά Daredevil). Στον ρόλο του συνεργάτη της ο Scott Speedman (Underworld) σε ρόλο αξίζει να φάει το ξύλο της χρονιάς. Επίσης ο Kevin Durand (X-Men Origins: Wolverine) στον ρόλο του απαγωγέα, η Mireille Enos(World War Z) στον ρόλο της μάνας και η γλυκύτατη Alexia Fast (Jack Reacher) στον ρόλο της Κασσάνδρας.

Μουσική ανύπαρκτη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σου αρέσουν οι ταινίες με απαγωγές. Γιατί σου αρέσει το δράμα. Γιατί σου αρέσουν οι ταινίες με μη χρονολογική αφήγηση. Γιατί σου αρέσει η flat σκηνοθεσία (δεν μπορούσα να βρω άλλον όρο). Γιατί θες να δεις μια ταινία και μετά να μην απασχοληθείς μαζί της.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Captive
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ2
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
4.8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
7.6

POSTER

Poster

TRAILER

 The Captive<br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Νάσσος Ζώτης
Writer / Reviewer

Το όνομα του βγαίνει από το Θανάσης. Αλλά δεν του αρέσει και εκνευρίζεται όταν τον φωνάζουν έτσι. Το όνειρό του ήταν να γίνει σκηνοθέτης, αλλά δεν το έκανε ποτέ ένας θεός ξέρει γιατί. Το επάγγελμα του είναι άσχετο, και εύχεται να το αλλάξει μία μέρα. Η ασχολία του με το βίντεο, το μοντάζ και τη φωτογραφία είναι το πάθος του. Έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία εν έτει 2018. Βλέπει ταινίες από τότε που θυμάται τον εαυτό του, και αναπολεί τις εποχές εκείνες του VHS. Θεωρεί πως η κριτική ταινιών πρέπει να είναι πολύπλευρη και όχι κοντοθωρη. Μισεί το ποδόσφαιρο τον τζόγο και την γυναικεία γκρίνια. Γιος του Christopher Nolan, ανιψιος του David Fincher και ξάδερφος του Denis Villeneuve.

Σχετικες Αναρτησεις