Ελληνικός Τίτλος: Sicario: Ο εκτελεστής

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Μια ιδεαλίστρια πράκτορας του FBI επιλέγεται από μια, εκλεκτή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ομάδα κρούσης για να βοηθήσει στον κλιμακούμενο πόλεμο κατά των καρτέλ των ναρκωτικών που μαίνεται στα σύνορα μεταξύ Η.Π.Α. και Μεξικό.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Είναι μια ταινία που ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα, την περιπέτεια και το ψυχολογικό θρίλερ, και κατά γενική ομολογία τα καταφέρνει να ισορροπήσει. Η φωτογραφία είναι μουντή και «καμένη» ταυτόχρονα, αποτυπώνοντας τέλεια τόσο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα σύνορα Η.Π.Α. και Μεξικού όσο και το νοσηρό κλίμα που αποπνέουν οι φρικιαστικές τακτικές που χρησιμοποιούν τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Όσο το φιλμ ξετυλίγεται η αγωνία του θεατή κορυφώνεται, κατεύθυνση προς την οποία συνδράμει το διαρκές ηχητικό «τέμπο» στο background του soundtrack και τα επιβλητικά γενικά πλάνα με drones και όχι μόνο, δίνοντας μια ιδιαίτερα υποβλητική χροιά στο φιλμ. Στα πολύ θετικά της ταινίας και οι εκπληκτικά γυρισμένες σκηνές δράσης που αποδίδονται μέσα από υποκειμενικά πλάνα (first person view), βάζοντας τον θεατή στην θέση του πρωταγωνιστή, οι οποίες δίνουν τις απαραίτητες uprising πινελιές εκεί όπου χρειάζεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη έχουμε τον Denis Villeneuve του Prisoners, ο οποίος δίνει σε αυτό το φιλμ ένα ρεσιτάλ σκηνοθεσίας, χρησιμοποιώντας διαφορετικές κινηματογραφικές τεχνικές και συνδυάζοντας διαφορετικά κινηματογραφικά είδη ταινιών, δημιουργώντας έτσι ένα πολυδιάστατο αλλά ταυτόχρονα συμπαγές έργο. Καθοδηγεί τους ηθοποιούς του προς μια λιτή και ρεαλιστική απόδοση των χαρακτήρων που υποδύονται, αποφεύγοντας τους εύκολους συναισθηματισμούς αλλά και τους λεονταρισμούς που συνήθως βλέπουμε σε ταινίες σχετικές με τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε την κλασάτη Emily Blunt, η οποία επαναλαμβάνει απλώς την ερμηνεία της στο Edge of Tomorrow δίχως να καταφέρει να ξεχωρίσεί ιδιαίτερα. Την παράσταση κλέβει το δίδυμο Josh Brolin και Benicio del Toro, που έχουν μπει τέλεια στο πετσί του ρόλου που υποδύονται δίνοντας στην ταινία το κάτι παραπάνω από ερμηνευτικής άποψης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί θα σε κρατήσει σε ένταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Γιατί ο Denis Villeneuve «ζωγραφίζει» στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Για τα υπέροχα και επιβλητικά πλάνα του. Γιατί είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2015.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Sicario
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ9.5
ΜΟΥΣΙΚΗ8
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
7.9Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
7.9

POSTER

Poster

TRAILER

 Sicario: Ο εκτελεστής
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις