Ελληνικός Τίτλος: Σπάσε τα όρια σου

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Ένας νεαρός πράκτορας του FBI διεισδύει σε μια εξαιρετική ομάδα από αθλητές επικίνδυνων σπορ, μέσα από την οποία υποψιάζεται ότι ενορχηστρώνουν μια σειρά από πρωτοφανής και εξεζητημένες ληστείες.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα remake της ομότιτλης ταινίας του 1991, που απλά εδώ άλλαξαν τους ηθοποιούς και πρόσθεσαν πιο πολλά  extreme sports. Από την αρχή της ταινίας καταλαβαίνεις πως το σενάριο δεν υπάρχει και το μόνο που θέλουν να δείξουν είναι τις όποιες ικανότητες που έχουν οι αθλητές- ληστές.

Αδιάφορο από ερμηνείες, συναρπαστικό όμως σε τοπία, εμφανίζονται σκηνές αλά «Fight Club» και «Fast and the Furious», μπερδεύοντας την αλητεία των βασικών πρωταγωνιστών με γκλαμουράτους που χορηγούν τα παράτολμα σχέδια τους. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με την ιδέα που υποστηρίζουν γιατί πολύ απλά είναι… τέρμα άκυρη.

Το love story δεν λείπει, αλλά παρατηρείς έντονα ότι ο συγκεκριμένος κεντρικός ήρωας (ονόματι Utah) έχει το απίστευτο ταλέντο, αυτό που όποιος βρίσκεται δίπλα του, εεε δεν μένει και για πολύ! Περνάς την ώρα απλά χαζεύοντας τα τοπία και λέγοντας μπράβο στα παλικάρια που έκαναν τις σκηνές δράσης. Παρότι έχει πολλές επικίνδυνες σκηνές, για έναν περίεργο λόγο δεν σου προκαλεί κανένα άγχος. Το μόνο που θα κάνεις στα σίγουρα είναι να κοιταχτείς με τους υπόλοιπους στα μάτια λέγοντας «Τι λες τώρα; Δεν γίνονται αυτά».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Με τον Ericson Core, διευθυντή φωτογραφίας του «Fast and the Furious», στην θέση του σκηνοθέτη – οδηγού, έχουμε ένα αποτέλεσμα -πως να το πω- «Βάλε νεκρά να φύγουμε;». Άντε επειδή είμαι καλός άνθρωπος (λέμε τώρα) θα πω ότι το έχει στο ρελαντί. Έχει φορτώσει μέσα στο αμάξι του το παλιό σενάριο του ’91, πειραγμένο από τον Kurt Wimmer (Salt – Equilibrium), φορτώνει και μια παρέα από ηθοποιούς που δεν το έχουν καθόλου με την ερμηνεία (εκτός από τον Édgar Ramírez), τσοντάρει και την απαραίτητη αιθέρια ύπαρξη (Teresa Palmer) και τους ανεβάζει στο ύψωμα μιας παραγωγής που το μόνο που έχει είναι η απότομη κατάβαση.

Λογικό ήταν να ξέρουν από extreme sports, για να μπορέσουν να επιζήσουν από αυτή την πτώση. Δεν αξίζει να αναφέρω κανέναν άλλο από τους συντελεστές, ούτε καν τον βασικό πρωταγωνιστή, αλλά θα το κάνω για να ξέρετε ποιους πρέπει να αποφεύγεται. Ο λόγος λοιπόν για τον Luke Bracey (Utah) που ειλικρινά απορώ τι κάνει εκεί μέσα!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Πολύ καλή ερώτηση! Γιατί την πάτησες από το trailer, γιατί είσαι πωρωμένος με τα extreme sports. Ένας πολύ καλός λόγος είναι τα 2-3 πρώτα λεπτά της ταινίας, τα οποία ήταν τα μόνα που άξιζαν για μένα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Point Break
ΣΕΝΑΡΙΟ2
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ3
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3
3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (0 Votes)
0.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Point Break
(2015) on IMDb