Ελληνικός Τίτλος: Look Away

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Ένα 18χρονο κορίτσι, βλέποντας ότι οι γονείς και οι φίλοι της δεν την υποστηρίζουν στα διάφορα προβλήματά της, ανοίγεται στην αντανάκλαση της στον καθρέφτη. Τότε αλλάζει θέση με το σατανικό δίδυμό της που βλέπει εκεί και ελευθερώνει πολλά άσχημα αισθήματα που κρατούσε μέσα της τόσο καιρό.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Καιρό είχα να καλωσορίσω ένα ψυχολογικό θρίλερ και χαίρομαι πολύ που θα το κάνω με αυτή την ταινία η οποία έχει μέσα τις δοσολογίες αυτές που απαιτούνται για να περάσεις όμορφα και να ευχαριστηθείς το συγκεκριμένο είδος.

Έχουμε το χρονικό μιας διπολικής διαταραχής που τοποθετήθηκε έξυπνα από τον δημιουργό σε μια έφηβη η οποία ζει όλες τις φάσεις της νόσου την μια μετά την άλλη. Από τα μανιακά επεισόδια, στα υπομανιακά και μετά στα καταθλιπτικά η ταινία μας χαρακτηρίζεται σίγουρα ως η επιτομή της νόσου. Βασισμένο εξ ολοκλήρου στις μελέτες που έχουν γίνει, θα βρούμε μέσα όλες τις αιτίες που προκαλούν τη νόσο και έχουν τοποθετηθεί με εξαιρετική μαεστρία. Οι γενετικοί παράγοντες χρησιμοποιήθηκαν σαν βασική ύλη για να στηθεί το σενάριο αυτό. Το σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 40% που έγινε στα μονοζυγωματικά δίδυμα όπως και η προχωρημένη ηλικία του πατέρα ,κι ας αυτός φαίνεται πως είναι νεότερος, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν από μεριάς μας και τα οποία μας παρέπεμψαν στην εύρεση της ασθένειας.

Η πρωταγωνίστρια πήρε όλο το βάρος επάνω της, με αποτέλεσμα να την λυπηθούμε κιόλας. Κατάφερε να μας ξεγελάσει κάνοντας μας να μισήσουμε όλους τους υπόλοιπους, παραβλέποντας ότι εκείνη ήταν που έχριζε ιατρικής περίθαλψης. Σίγουρα όλοι έχουμε έναν καλό και έναν κακό εαυτό και εδώ έχουμε μια εκπληκτική ερμηνεία και τοποθέτηση για το πως αυτό λειτουργεί όταν χαθεί ο έλεγχος.

Γι’ αυτό όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη παραπάνω απ’ όσο πρέπει, να θυμάστε τι έπαθε η συνονόματη μου, Μαρία. Αν νιώσετε ότι το άλλο σας μισό σας απαντάει πίσω απ’ το γυαλί κάντε αυτό που λέει ο τίτλος, Look Away!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία και σενάριο ήρθαν από τον βραβευμένο Ισραηλινό σκηνοθέτη, Assaf Bernstein, ο οποίος δεν μας απογοήτευσε σε κανένα απ’ τα δυο. Το σενάριο του το βρήκα αρκετά καλό για ταινία του είδους και η τοποθέτησή του για το θέμα που ασχολήθηκε ήταν εύστοχη.

Η εξαιρετική India Eisley (Maria/ Airam), ήταν το πρόσωπο που μας απασχόλησε. Μας πέρασε άνετα στην άλλη μεριά του καθρέφτη και μας χάρισε μια πολύ καλή ερμηνεία, κάνοντας μας να περάσουμε όμορφα με την προβολή της ταινίας. Δεν θα αναφερθώ στο υπόλοιπο cast γιατί μόνο η India μας ιντριγκάρει. Η μουσική ήταν εκεί όποτε και όσο έπρεπε, χωρίς να ξεχωρίζει κάτι.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Αν έχεις παιδιά με παρόμοια συμπεριφορά και γιατί σου αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ. Γιατί έχεις φτάσει πολλές φορές να μιλάς στον καθρέφτη σου λες και είναι άλλο άτομο. Γιατί έτυχε όταν ήσουν στο σχολείο να σου συμπεριφέρονται οι συμμαθητές σου όπως στην Maria και εσύ δεν έκανες τίποτα. Εκείνη όμως έκανε και εσύ το απολαμβάνεις στα κρυφά, σαν να παίρνεις την εκδίκησή σου!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Look Away
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
5.8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (3 Votes)
9.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Look Away
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις