Ελληνικός Τίτλος: Σε Λάθος Χρόνο

Ετος Πρώτης Προβολής: 2013

Είδος Ταινίας:

O Ivan Locke, ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης και επιτυχημένος εργοδηγός κατασκευών, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα την παραμονή της μεγαλύτερης πρόκλησης της επαγγελματικής του καριέρας, που θέτει σε κίνηση μια σειρά από γεγονότα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την προσεκτικά τακτοποιημένη ζωή του.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα τρομερής έμπνευσης και ευφυίας road movie που στηρίζεται πάνω σε μια εξαιρετική σεναριακή ιδέα. Το κουβάρι της πρότερης ζωής του πρωταγωνιστή ξετυλίγεται σταδιακά καθ’ όλη την διάρκεια του έργου βοηθώντας μας έτσι να κατανοήσουμε τόσο το κοινωνικό του υπόβαθρο, όσο και τους προσωπικούς του δαίμονες, που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του στόρι. Ο δρόμος λειτουργεί ως καταπραϋντικό στις έντονες στιγμές κορύφωσης που βιώνει ο πρωταγωνιστής, ενώ ο, σεναριακά καταδικασμένος, αποπνιχτικός χώρος χρησιμοποιείται από τον σκηνοθέτη και με την γεωμετρική του διάσταση (είναι έντονος ο παραλληλισμός μπροστά-πίσω /μέλλον – παρελθόν). Μια σύγχρονη  οδύσσεια, στην οποία ο πρωταγωνιστής αντιμετωπίζει και λυτρώνεται από τους  δαίμονες που τον στοιχειώνουν, στην πορεία του προς την κάθαρση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

One man show από τον Tom Hardy, ο όποιος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και εκφραστικότητας προσώπου (πως μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε την υπέροχη ερμηνεία με τα μάτια που έδωσε ως Bane στο The Dark Knight Rises του Christopher Nolan). Από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, πιστεύουμε ότι το όσκαρ δεν θα αργήσει να έρθει, ενώ αναμένουμε και τις υπόλοιπες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί προκειμένου να τον ξανα – απολαύσουμε. Στην σκηνοθεσία ο σεναριογράφος του Eastern Promises, Stephen Knight, σε μια ταινία-επίδειξη των ταλέντων τόσο του σκηνοθέτη όσο και του πρωταγωνιστή.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί ο Tom Hardy δίνει μια μεστή ερμηνεία χωρίς περιττούς μελοδραματισμούς. Για την φοβερά έξυπνη και αβανταδόρικη σεναριακή και σκηνοθετική προσέγγιση. Γιατί σε κάθε σημείο της ταινίας βρίσκεις αφορμές για να συνδεθείς με τον πρωταγωνιστή, ή και άλλους χαρακτήρες της ταινίας. Γιατί, τέλος, δεν θα βρεις άλλη ταινία στην οποία να περιγράφεται τόσο θεϊκά και ηδονιστικά η λέξη concrete (σκυρόδεμα).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Locke
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ9
7.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
7.9

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Tom Hardy

TRAILER

 Locke<br /><br /><br /><br /><br /><br />
(2013) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις