Ελληνικός Τίτλος: Kumiko, the Treasure Hunter

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Μια μοναχική κοπέλα από το Τόκυο βρίσκει κρυμμένη σαν θησαυρό μια βιντεοκασέτα με το Fargo. Της δημιουργείται η εντύπωση ότι επειδή θεωρείται αληθινή ιστορία, τότε και τα λεφτά που κρύβει ο Steve Buschemi βρίσκονται στο ίδιο μέρος και στην πραγματικότητα. Οπότε και ξεκινάει για ένα ταξίδι κόντρα στον καιρό και στις πεποιθήσεις του κόσμου για να βρει αυτόν τον θησαυρό.

«I only need page 95. It is my destiny.»

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ο τίτλος παραπέμπει σε περιπέτεια και μυστήριο αλλά δεν έχουμε τίποτα τέτοιο. Είναι ένα καθαρόαιμο δράμα. Είναι η Οδύσσεια μιας κοπέλας για να βρει την θέση της σε ένα κόσμο που στα μάτια της είναι βαρετός και ανούσιος.

Η συγκεκριμένη ιστορία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Takako Konishi η οποία και η ίδια ταξίδεψε στη Μινεσότα για να βρει την βαλίτσα με τα λεφτά από το Fargo. Δεν λέω κάτι παραπάνω για να μην κάνω spoil. Το σενάριο, γενικά, ακολουθεί πιστά την πραγματική ιστορία αλλάζοντας πολύ λίγα πράγματα για χάρη της κινηματογραφικότητας του σεναρίου.

Η σκηνοθεσία είναι λιτή και προσεγμένη με τα τοπία να κυριαρχούν περισσότερο. Σίγουρα έχει επιρροές και από τον τρόπο που κινηματογραφούν οι Coen, αδράζοντας την ευκαιρία που τους δίνει το Fargo ως στοιχείο του σεναρίου.

Είναι αργή ταινία αλλά δεν είναι κουραστική. Σου δίνει τις ανάσες που χρειάζεσαι για να εμπεδώσεις την αινιγματική και μοναχική φύση της πρωταγωνίστριας μας και να δεθείς μαζί της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο David Zellner υπογράφει την σκηνοθεσία και μαζί με τον αδερφό του, τον Nathan, γράψαν και το σενάριο… Το προσαρμόσανε δηλαδή. Έχουν κάνει αρκετές ταινίες, οι περισσότερες των οποίων είναι μικρού μήκους. Πιστοί και οι δύο στο ανεξάρτητο και indie ύφος, κάνουν ταινίες, όχι τόσο για την εμπορικότητα αλλά επειδή τους αρέσει.

Η Rinko Kikuchi μας προσφέρει μια πολύ όμορφη ερμηνεία και το καταφέρνει κυρίως με το βλέμμα και τις κινήσεις, αφού οι διάλογοι είναι ελάχιστοι.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή πρέπει να δεις και κάτι διαφορετικό κάποια στιγμή. Δεν βαρέθηκες τις ταινίες με τους σούπερ ήρωες; Επειδή δεν το πρόλαβες στις μεγάλες αίθουσες, αν έπαιξε, και είναι μια αξιοπρεπής επιλογή από το τοπικό DVD club. Υπάρχει άραγε και σε VHS;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Kumiko, the Treasure Hunter
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
6.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
8.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Kumiko, the Treasure Hunter
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις