Ελληνικός Τίτλος: John Doe: Vigilante

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος/πολίτης προσπαθεί να πατάξει το έγκλημα και να αποδείξει πόσο σάπιο σύστημα δικαιοσύνης υπάρχει στη χώρα του, τουλάχιστον (Αυστραλία) και το κάνει με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, δηλαδή σκοτώνοντας.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Πρόκειται για μια ταινία crime-thriller με την οπτική του δολοφόνου αλλά και της κοινής γνώμης όπως θέλει να την παρουσιάσει ο σκηνοθέτης. Πατάει σε μοτίβο V for Vendetta, Law Abiding Citizen, Saw, κτλ. Κεντρικό σημείο είναι ο ήρωας που μετά από μερικά λεπτά προβολής σκιαγραφείτε, χωρίς να παρουσιάζεται κρατώντας το μυστήριο, μέχρι που τελικά αυτοαποκαλύπτεται.

Δημιουργείται ένα κίνημα που ονομάζεται S4D και ουσιαστικά αυτοτιμωρείται και εξιλεώνεται με τρόπο που δεν ήθελε από ότι δείχνει η ταινία, ο πρωταγωνιστής από το κίνημα που άθελα του οργάνωσε με τις πράξεις και τις πρακτικές του. Πράγμα που ουσιαστικά αφήνει εν τέλει η ταινία να φανεί ως το μέλλον του αποτελέσματος της όλης ιστορίας δικαιοσύνη, τιμωρία, εκδίκηση ή συνήθεια που γίνεται ανεξέλεγκτο όπλο;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνείες μέτριες μέχρι αρκετά καλές δεν αξίζει να σταθεί κανείς σε αυτό, περνούν απαρατήρητες. Σκηνοθετικά όχι κάτι συναρπαστικό αλλά ούτε και αηδία, μουσική απαρατήρητη και σενάριο όπως ανέφερα στις πεπατημένες οδούς άλλων ταινιών κάτι που δεν το κάνει πρωτότυπο αλλά απλώς πετυχημένη συνταγή.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Να τη δει κανείς για να περάσει όμορφα κάποια ώρα που απλά θέλει να αράξει και να χαλαρώσει, με κάτι που δημιουργεί κάποιους λίγους προβληματισμούς για το γίγνεσθαι της δικαιοσύνης, αλλά μην προσδοκάτε υπερθέαμα ούτε αμερικανίλα μπαμπαμπουμπα! Το μόνο που με ενόχλησε και είναι εξόφθαλμο σκηνοθετικά τα υποτιθέμενα videos που κατασκευάζει ο πρωταγωνιστής είναι copy-paste  από τις ήδη τραβηγμένες σκηνές της ταινίας… Δηλαδή όταν έχει μια ομολογία π.χ. σε ένα σημείο της ταινίας και είναι σε μια έρημη καλύβα κάπου στο πουθενά, με ερασιτεχνική κάμερα και καταλήγει να γίνεται τετραήμερο spot-άκι με εφέ ερασιτεχνικού video,  αυτό δεν μ’ άρεσε θα μπορούσαν να το έχουν προσέξει και δυστυχώς το επαναλαμβάνουν πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της ταινίας. Όταν διάβασα κάτι λίγα και είδα trailer και αφίσα, περίμενα πιο πολλά και πραγματικά προσδοκούσα πολλά αλλά ψιλo-απογοητεύτηκα. Κατά τα αλλά μετριότητα για χαλάρωση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

John Doe: Vigilante
ΣΕΝΑΡΙΟ6
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5.5
ΜΟΥΣΙΚΗ4.9
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6.5
5.7Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
8.1

POSTER

Poster

TRAILER

 John Doe: Vigilante<br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

the... Original

Δεν είναι και τόσο εύκολο να περιγράψει κανείς τον filmakia με λέξεις. Είναι στα σίγουρα αυτός που βγαίνει πρώτο ραντεβού με κοπέλα στο κοντινότερο σινεμά. Είναι στα σίγουρα αυτός που παρατάει τα φιλαράκια του για να δει σπίτι τη καινούρια ταινία του Ταραντίνο. Είναι στα σίγουρα αυτός που ψάχνεται να δει τις καινούριες cult αμερικάνικες σειρές παραβαίνοντας κάθε νόμο. Σου θυμίζει κάποιον;

Σχετικες Αναρτησεις