Ελληνικός Τίτλος: Απόδραση από τη Χαμένη Πόλη

Ετος Πρώτης Προβολής: 2008

Είδος Ταινίας:

Για πολλές γενιές, οι άνθρωποι της φανταστικής πόλης Ember βίωσαν την ακμή σε έναν εκπληκτικό κόσμο, όπου κυριαρχούσε το εκθαμβωτικό φώς, προϊόν μιας πανίσχυρης γεννήτριας. Αλλά η κάποτε ισχυρή γεννήτρια της Ember, αρχίζει να καταρρέει … και οι μεγάλες λάμπες που φωτίζουν την πόλη αρχίζουν να τρεμοπαίζουν.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα post apocalyptic παραμύθι, βασισμένο στο βιβλίο της Jeanne Duprau, για όλες τις ηλικίες. Σαφείς αναφορές στο σινεμά του Tim Burton, καθότι οι περισσότεροι χαρακτήρες της ταινίας αποδίδονται με έναν καρτουνίστικο και συνάμα απόκοσμο τρόπο. Είναι επίσης εμφανής η αλληγορία για την εξουσία, που ως συνήθως, αρνούμενη να παραδεχτεί τα λάθη της, συνεχίζει να βαδίζει στον λάθος δρόμο, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. Στα αρνητικά της ταινίας η επιφανειακή προσέγγιση σε όλους τους χαρακτήρες που δεν βοηθάει τον θεατή να ταυτιστεί με το έργο σε κανένα σημείο του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Saoirse Ronan (γνωστή από την συμμετοχή της στο Lovely Bones του Peter Jackson) ενώ σε δεύτερους ρόλους βρίσκουμε μεγάλα ονόματα όπως ο Tim Robins αλλά και ο Bill Murray. Στην σκηνοθεσία, ο σκηνοθέτης του Monster House, Gil Kenan.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είναι ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες που παρακολουθείται ευχάριστα. Για το απίστευτα αθώο και σαγηνευτικό βλέμμα της Saoirse Ronan. Γιατί η φωτογραφία της ταινίας εξυπηρετεί απόλυτα το συνολικό concept του τεχνητού φωτός. Και φυσικά  για τους cult χαρακτήρες που κάνουν παρέλαση σε β’ ρόλους καθ’ όλη την ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

City of Ember
ΣΕΝΑΡΙΟ6
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ5
5.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
4.0

POSTER

Poster

TRAILER

 City of Ember<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
(2008) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις