Κινηματογραφικά Νέα #19

Brian De Palma: Μετά από πεντάχρονη απουσία ο σκηνοθέτης επιστρέφει πίσω από την κάμερα με το Domino, ένα πρότζεκτ σε σενάριο του Νορβηγού Petter Skavlan με πρωταγωνιστές τους Nicolaj Coster-Waldau και Christina Hendricks. Σε συμπαραγωγή τεσσάρων διεθνών εταιρειών, η ταινία αφορά δύο αστυνομικούς που προσπαθούν να εντοπίσουν τον ύποπτο για τη δολοφονία ενός συναδέλφου τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι δουλεύει σε αποστολή της CIA στην Ευρώπη με στόχο την εξάρθρωση μελών του ISIS. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, οπότε λογικά την περιμένουμε από το 2018.

Πηγή

Murder On The Orient Express: Ο Kenneth Branagh βγάζει εισιτήριο για το θρυλικό Orient Express και μας συστήνει στους συνεπιβάτες του. Μέσα από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Entertainment Weekly, αποκαλύπτεται το εντυπωσιακό καστ της ταινίας με ονόματα όπως η Judi Dench, ο Johnny Depp, η Michelle Pfeiffer, η Penelope Cruz και φυσικά ο ίδιος ο Branagh στο ρόλο του μοναδικού Hercule Poirot. Το Murder On The Orient Express είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα της Agatha Christie με πρωταγωνιστή το Βέλγο ντετέκτιβ, με ποικίλες (και πολύ επιτυχημένες) κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές, αναμένουμε λοιπόν και την εκδοχή του Branagh από το Νοέμβριο του 2017.

Πηγή

Sunset: Ο βραβευμένος με Oscar για το Son of Saul, László Nemes ετοιμάζει και επίσημα τη νέα του ταινία με τίτλο Sunset, που λαμβάνει χώρα στη Βουδαπέστη λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με συνέντευξη του σκηνοθέτη στο ουγγρικό Radio Tilos, η Juli Jakab θα υποδυθεί την Irisz Leiter, μια νεαρή γυναίκα που ταξιδεύει στη Βουδαπέστη για να εργαστεί στο καπελάδικο της οικογένειάς της, όταν ανακαλύπτει ότι έχει έναν αδελφό για τον οποίο δε γνώριζε. Στο ρόλο του ιδιοκτήτη του μαγαζιού θα δούμε τον Ρουμάνο Vlad Ivanov, ενώ στην φωτογραφία επιστρέφει ο Matyas Erdely μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Son of Saul. Τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, όμως δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις πρόβες των κοστουμιών.

Πηγή

Happy End: Η πρώτη φωτογραφία της νέας ταινίας του Michael Haneke, που θα προβληθεί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, αποκαλύπτει το καστ της και οξύνει τις συζητήσεις γύρω από την πιθανή κατάκτηση του τρίτου Χρυσού Φοίνικα για τον Αυστριακό σκηνοθέτη. Το καστ περιλαμβάνει τους αγαπημένους του Isabelle Huppert και Jean-Louis Trintignant, καθώς επίσης και τις ενδιαφέρουσες προσθήκες του Mathieu Kassovitz και του Βρετανού Toby Jones. Η ταινία αφορά μια μεσοαστική οικογένεια που ζει στο Calais της Γαλλίας, αντιπαραβάλλοντας τον τρόπο ζωής τους με τη φρίκη της προσφυγικής κρίσης που λαμβάνει χώρα έξω από την πόρτα τους. Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες.

Πηγή

The Shape of the Water: Ο οραματιστής Μεξικανός Guillermo Del Toro επιστρέφει με ένα ακατάλληλο, σύμφωνα με την MPAA, παραμύθι που διαδραματίζεται στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου. Είναι η ιστορία της Elisa (Sally Hawkins) που μαζί με την συνάδελφό της Zelda (Octavia Spencer), ανακαλύπτουν ένα απόρρητο πείραμα στο υψηλής ασφάλειας εργαστήριο όπου εργάζονται. Ο ίδιος ο Del Toro, μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε γύρω από το Crimson Peak (ήταν gothic romance!), διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο twitter ότι ούτε το Shape of the Water είναι ταινία τρόμου, παρά το ακατάλληλο rating. Με ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες 8 Δεκεμβρίου 2017, περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε τι μας επιφυλάσσει αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης.

Πηγή