Κινηματογραφικά Νέα #15

Βραβεία Ίρις 2017: Στις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μεγάλος νικητής της βραδιάς η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το οποίο έφυγε με 6 συνολικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Με τρία βραβεία ακολούθησε ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη και με δύο βραβεία το «Park» της Σοφίας Εξάρχου. Το βραβείο ταινίας κινουμένων σχεδίων, που θεσπίστηκε φέτος για πρώτη φορά απονεμήθηκε στο «Αίνιγμα» των Αντώνη Νούσια και Άρη Φατούρου, ενώ ως καλύτερη ξένη ταινία βραβεύτηκε το «I, Daniel Blake» του Ken Loach.

Πηγή

Το Τελευταίο Σημείωμα: Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη «Μικρά Αγγλία» ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Σε αυτή την ταινία ο Βούλγαρης καταπιάνεται με την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Η δράση της ταινίας εκτυλίσσεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, με κεντρικά πρόσωπα τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), η ελληνοαμερικανίδα Melia Kreiling («Guardians of the Galaxy», «The Borgias») και ο Γερμανός Andre Heneke («Mια Επικίνδυνη Μέθοδος»). Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει και αναμένεται στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017.

Πηγή

Battle of the Sexes: Η ταινία της Fox Searchlight έχει επίσημη ημερομηνία εξόδου τις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Με πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον Steve Carell, η ταινία καταπιάνεται με τον αγώνα τένις ανάμεσα στην Billie Jean King και τον Bobby Riggs που έλαβε χώρα το 1973 και απασχόλησε ιδιαίτερα τον Τύπο, αφού από απλός αθλητικός αγώνας μετατράπηκε σε παγκόσμια συζήτηση για την ισότητα των δύο φύλων. Το καστ συμπληρώνουν οι Alan Cumming, Andrea Riseborough, Elizabeth Shue, Austin Stowell και Sarah Silverman, στη σκηνοθεσία οι Jonathan Dayton και Valerie Faris του «Little Miss Sunshine» ενώ το σενάριο υπογράφει ο Simon Beaufoy («Slumdog Millionaire»).

Πηγή

Bond 25: Παρόλο που τον τελευταίο καιρό οι συζητήσεις για τον αντικαταστάτη του Daniel Craig ως James Bond είναι αρκετά έντονες, οι συντελεστές του πρότζεκτ που προσωρινά τιτλοφορείται «Bond 25», δεν θέλουν κανέναν αν δεν είναι ο Daniel Craig και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τον «δελεάσουν» ώστε να δεχτεί το ρόλο. Θυμίζουμε ότι ο Craig την τελευταία φορά που ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε ότι θα προτιμούσε να «κόψει τις φλέβες του» όμως μπορεί και να καταφέρει να αλλάξει γνώμη τελικά. Οι σεναριογράφοι Neal Purvis και Robert Wade, δήλωσαν ότι η επικαιρότητα μάλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στο νέο Bond σενάριο. Συγκεκριμένα, ο Purvis δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph: «Σε κάθε φιλμ πρέπει να πούμε κάτι για τη θέση του Μποντ στον κόσμο, που είναι και ταυτόχρονα η θέση της Βρετανίας στον κόσμο. Όμως τα πράγματα αλλάζουν πολύ αυτά τα χρόνια, και με ηγέτες σαν τον Τραμπ, οι κακοί των ταινιών μας αρχίζουν να έρχονται στην πραγματικότητα». Αυτό το στοιχείο μας δίνει λόγω να πιστεύουμε ότι ο Craig μπορεί να αναθεωρήσει την απόφασή του και να επιστρέψει για άλλη μια φορά στο ρόλο του 007. Όσο για τους υποψήφιους αντικαταστάτες, better luck next time!

Πηγή