Κινηματογραφικά Νέα #14

The Matrix: Η Warner Bros φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον συγγραφέα Zack Penn για να επαναφέρει στο προσκήνιο το universe του θρυλικού Matrix. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό είναι, προς το παρόν, άγνωστος, αφού η διαδικασία παραμένει προσωρινά στη συζήτηση. Το σημαντικό πάντως είναι ότι οι Lilly και Lana Wachowski, δημιουργοί της οriginal τριλογίας, δεν έχουν καμία σχέση με το πρότζεκτ ενώ ο πρωταγωνιστής Keanu Reeves δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να συμμετάσχει μόνο εάν οι Wachowski εμπλέκονταν στο εγχείρημα. Η μόνη επιλογή που μένει λοιπόν είναι η δημιουργία κάποιου spin-off τύπου “Rogue One”, αναμένουμε όμως περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή

Coco: Η νέα animated ταινία της Pixar κάνει την εμφάνισή της με ένα teaser γεμάτο μουσική και άρωμα Μεξικού! Πρόκειται για την ιστορία του Miguel, που ακολουθεί το πάθος του για τη μουσική, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του την απαγορεύει. Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η Ημέρα των Νεκρών (Dia de los Muertos), που γιορτάζεται στο Μεξικό στις 31 Οκτωβρίου. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Lee Unkrich της κλασικής επιτυχίας της Pixar, “Toy Story 3” ενώ τις φωνές τους θα δανείσουν στους χαρακτήρες οι Gael García Bernal, Benjamin Bratt και Renée Victor. Στις αίθουσες την περιμένουμε στις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή

Orson Welles: Το “The Other Side of the Wind” είναι η τελευταία ταινία του σπουδαίου Orson Welles, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν το 1970 και δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί μέχρι το 1985, οπότε και ο σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή. Σήμερα, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια crowdfunding μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Indiegogo, το Netflix αποκτά τα δικαιώματα της ταινίας και αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την αποκατάστασή της. Την επίβλεψη της τελικής επεξεργασίας θα επιβλέπει ο Frank Marshall ο οποίος δούλευε ως παραγωγός και στην original ταινία και δήλωσε: “Δεν μπορώ να το πιστέψω! Μετά από 40 χρόνια προσπαθειών, είμαι τόσο ευγνώμων για το πάθος και την επιμονή του Netflix που μας επέτρεψε επιτέλους να ξαναμπούμε στο μοντάζ για να τελειώσουμε την τελευταία ταινία του Όρσον”.

Πηγή

Alfonso Cuarón: Μετά το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το “Gravity” ο Μεξικανός σκηνοθέτης επιστρέφει στις ρίζες του. Πρόσφατα, σε συνέντευξη τύπου στο Μεξικό, ο Cuarón δήλωσε ότι η παραγωγή της νέας του ταινίας “Roma” έχει ολοκληρωθεί. Η ταινία θα διαδραματίζεται στο Μεξικό της δεκαετίας του ’70 και αποτελεί ένα όνειρο του σκηνοθέτη αφού, όπως ο ίδιος δήλωσε: “Το να επιστρέψω στη χώρα μου με το συγκεκριμένο έργο ήταν κάτι πολύ προσωπικό, γιατί γυρίσαμε μια ταινία που τοποθετείται στη δεκαετία του ’70, με πολλά στοιχεία και εμπειρίες της παιδικής μου ηλικίας”. Περισσότερες πληροφορίες για την πλοκή ή το καστ της ταινίας δεν γνωρίζουμε ακόμα, όμως ο στόχος είναι να βγει στις αίθουσες μέσα στο 2018.

Πηγή

18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Το ανοιξιάτικο ραντεβού μας με το γαλλόφωνο σινεμά ανανεώνεται για 18η συνεχή χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Όπως κάθε χρονιά, στο φεστιβάλ εκπροσωπείται το σύνολο της γαλλόφωνης κουλτούρας σε διεθνές επίπεδο με συμμετοχές, εκτός της Γαλλίας, από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελβετία και την Τυνησία. Με την σταθερή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ, εξακολουθεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς ενώ το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μεγάλες πρεμιέρες όπως τα «Dalida», «Tour de France», «Mokka» και «Rock N’ Roll». Η δημιουργία του τρέιλερ της φετινής διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα στις 23-29 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανατέθηκε στην νέα Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Ζακλίν Λέντζου.

Επίσημο Site