Κινηματογραφικά Νέα #12

The Favourite: Νέες προσθήκες στο καστ της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου μετά την Olivia Coleman και τη Rachel Weisz. Η πρόσφατη νικήτρια του Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου, Emma Stone και ο Nicholas Hoult είναι τα νέα μέλη της ταινίας, το ενδιαφέρον της οποίας συγκεντρώνεται στην περίοδο της βασιλείας της Βασίλισσας Άννας. Το “The Favourite” είναι η πρώτη ταινία της οποίας ο Λάνθιμος δεν υπογράφει το σενάριο, καθώς αυτό το έχουν αναλάβει οι Deborah Davis και Tony McNamara. Να θυμίσουμε επίσης πως φέτος περιμένουμε και το «The Killing of a Sacred Deer» του Λάνθιμου με πρωταγωνιστές τη Nicole Kidman και τον Colin Farrell.

Πηγή

Hayao Miyazaki: Ο μεγάλος Ιάπωνας animator επιστρέφει στο σινεμά παρά τη δήλωσή του ότι σκοπεύει να αποσυρθεί το 2013. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο παραγωγός Toshio Suzuki, ο Miyazaki συνεργάζεται και πάλι με το Studio Ghibli σε μια νέα παραγωγή μεγάλου μήκους. Ο σκηνοθέτης είχε πρόσφατα επιμεληθεί την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους “Boro, the Caterpillar”, γι αυτό και θεωρείται πιθανό να πρόκειται για τη μετατροπή του ίδιου πρότζεκτ σε ταινία μεγάλου μήκους. Παρόλα αυτά, δεν είναι γνωστή καμία λεπτομέρεια καθώς ο Suzuki δήλωσε απλώς ότι το νέο πρότζεκτ θα είναι “ιδιαίτερα ενδιαφέρον”.

Πηγή

Manhattan: Το ασπρόμαυρο αριστούργημα του Woody Allen, που βγήκε για πρώτη φορά στις αίθουσες το 1979, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, 38 χρόνια αργότερα, σε μια νέα αποκατεστημένη κόπια με ψηφιακή επεξεργασία 4Κ. Το πρότζεκτ ανέλαβε η εταιρία Park Circus που είναι υπεύθυνη για την διανομή της ταινίας στις ΗΠΑ, με πρώτη στάση το μέρος το οποίο εξυμνεί, το Manhattan. Η πρόθεση πάντως είναι η ταινία, που για πολλούς θεωρείται η καλύτερη του Αμερικανού σκηνοθέτη, να επιστρέψει στις αίθουσες όλου του κόσμου, ενώ η εταιρία έφτιαξε και ένα νέο trailer για να μας θυμίσει την ομορφιά της ταινίας.

Πηγή

Oscars 2017: Όποιοι κι αν ήταν οι νικητές της 26ης Φεβρουαρίου, τα φετινά βραβεία Όσκαρ θα μείνουν στην ιστορία για την τεράστια γκάφα που συντελέστηκε κατά την απονομή του βραβείου Καλύτερης Ταινίας. Το λάθος προκάλεσε τεράστια αμηχανία σε όλους και η Ακαδημία παρέμεινε σιωπηλή για μέρες. Σήμερα όμως, η πρόεδρος των βραβείων, Cheryl Boone Isaacs ανακοίνωσε πως οι δύο λογιστές της PwC, υπεύθυνοι για το μπέρδεμα των φακέλων δεν θα εργαστούν ποτέ ξανά για τα Όσκαρ, ενώ έθεσε υπό αμφισβήτηση και την συνεργασία της Ακαδημίας με την PwC γενικότερα. Η Boone Isaacs επικρότησε την αντιμετώπιση του γεγονότος τόσο από τους Warren Beatty και Faye Dunaway όσο και από τον παρουσιαστή Jimmy Kimmel, ενώ επαίνεσε και την, κατά γενική ομολογία αξιοθαύμαστη, αντίδραση του παραγωγού του “La La Land”, Jordan Horowitz.

Το Recap των Oscars