Κινηματογραφικά Νέα #02

Όσκαρ 2017: Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν οι 9 υποψηφιότητες για το ξενόγλωσσο Όσκαρ από τις οποίες θα προκύψει η τελική πεντάδα που θα διαγωνιστεί. Δεν εκπλήσσουν οι συμμετοχές της Γερμανίδας Maren Ade με το “Toni Erdmann” και του Καναδού Xavier Dolan (παραπάνω φωτογραφία) με το “Juste la fin du Monde” (στα αγγλικά “It’s Only The End Of The World”) που απέσπασε το Grand Prix στο φετινό φεστιβάλ των Καννών. Καμία τύχη δεν είχε δυστυχώς το “Chevalier” της Αθηνάς Τσαγγάρη, η ελληνική υποψηφιότητα για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Zsa Zsa Gabor: Η ουγγρικής καταγωγής σταρ του Hollywood που έγινε διάσημη, περισσότερο για την πολυτελή ζωή της παρά για τις ερμηνείες της, πέθανε σε ηλικία 99 ετών στο σπίτι της στο Los Angeles. Ο σύζυγός της, Frederic Von Anhalt, δήλωσε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Περισσότερα στο theguardian.com

T2: Trainspotting: Το νέο featurette για το σίκουελ του «Trainspotting» του Danny Boyle αποκαλύπτει τον νέο εθισμό του Renton, στο ρόλο του οποίου επιστρέφει ο Ewan McGregor.

Isle of Dogs: Έτσι ονομάζεται η νέα stop motion ταινία του Wes Anderson. Όπως συνήθως, το all-star cast της ταινίας περιλαμβάνει τους Bill Murray, Yoko Ono, Scarlet Johansson, Bryan Cranston, Tilda Swinton και πολλούς άλλους.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Mary Poppins 2: Ο Dick Van Dyke επιστρέφει για το σίκουελ της κλασικής ταινίας της Disney. Το καστ συμπεριλαμβάνει τους: Emily Blunt, Colin Firth, Ben Whishaw, Angela Lansbury, Meryl Streep και Lin Manuel-Miranda. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Rob Marshall και αναμένεται να βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2018.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Box Office: To Rogue One: A Star Wars Story φτάνει τα 375 εκατομμύρια δολλάρια χωρίς να έχει ακόμα προβληθεί σε Κορέα (28 Δεκεμβρίου) και Κίνα (6 Ιανουαρίου)!

Διάβασε αναλυτικά τα κέρδη εδώ