Ελληνικός Τίτλος: WolfCop

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ο Lou είναι αστυνομικός, σε μια μικρή αμερικάνικη πόλη, από υποχρέωση. Πίνει, μεθάει, αργεί στη δουλειά του και κανένας δεν επωφελείται από αυτό. Κάποια μέρα όμως μπλέκεται, χωρίς να το θέλει, σε μια τελετή μαύρης μαγείας και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι είναι λυκάνθρωπος. Όχι απλός λυκάνθρωπος αλλά αστυνομικός λυκάνθρωπος.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Δεν είναι τόσο χαζό το σενάριο όσο ακούγεται. Υπάρχει ένα παρασκήνιο που ξετυλίγεται σιγά-σιγά και βλέπουμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε εκείνη τη πόλη. Αυτό το κάνει λιγότερο χαζό.

Είναι μια low budget ταινία που ανήκει στο είδος των cult αλλά έχει και στοιχεία B-movie. Ίσως να την πρόσεχε κάποιος πριν 20 χρόνια, αλλά τώρα απλά περνάει από τα dvd club στην αφάνεια.

Τα εφέ της είναι φτηνά αλλά δεν σε βγάζουν από το mood της ταινίας. Πιστεύω ότι συμβιβαζόμαστε με αυτήν την φτήνια και βλέπουμε την υπόθεση να εξελίσσεται χωρίς αντιπερισπασμούς.

Έψαξα να δω μήπως ήταν κάποια πτυχιακή εργασία ή πρώτη ταινία με λεφτά του σκηνοθέτη, γιατί μου άφηνε μια τέτοια αίσθηση, όπως το “For a fistful of fingers” του Edgar Wright, αλλά δε βρήκα τίποτα σχετικό.

Βλέπεται όμως με παρέα και υπάρχουν κάνα δυο σημεία που θα πείτε “wow, τι έκανε ο τύπος”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα να τους αναφέρουμε, αλλά θα το κάνω για χάρη αυτής της στήλης.

Ο σκηνοθέτης είναι ο Lowell Dean. Παίζουν οι Leo Fafard, Amy Matysio και Sarah Lind.

Δεν είναι σενάριο που δίνει έμφαση στην ιδιαιτερότητα των χαρακτήρων. Οπότε δε χρειάζεται κάποια δυνατή υποκριτική ικανότητα. Παρόλα αυτά, οι ηθοποιοί, παίζουν όπως πρέπει σεβόμενοι τη δουλειά τους και την προσπάθεια του σκηνοθέτη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή ψάχνεις ιδέες για την πτυχιακή σου στο τμήμα κινηματογράφου. Επειδή δεν χάνεις να δεις οποιαδήποτε καινούργια cult ταινία θέλει να μιμηθεί τις original που όλοι αγαπήσαμε. Επειδή έχεις ένα κόλλημα με τους λυκάνθρωπους. Επειδή κρατάει 1 ώρα και 10 λεπτά. Επειδή οι ηθοποιοί είναι ανερχόμενοι και θα εξελιχθούν σε… ούτε εμένα δεν πείθω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

WolfCop
ΣΕΝΑΡΙΟ3.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4.5
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4
4.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
6.2

POSTER

Poster

TRAILER

 WolfCop<br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις