Ελληνικός Τίτλος: We Are the Best!

Ετος Πρώτης Προβολής: 2013

Είδος Ταινίας:

Στην Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, τρία κορίτσια αποφασίζουν να φτιάξουν μια πανκ μπάντα. Παρ όλες τις διαφορές που έχουν με τον κοινωνικό τους περίγυρο, καταφέρνουν να διατηρήσουν την φίλια τους και να συνεχίσουν να κάνουν μαζί, όλα αυτά που αγαπάνε.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ταινία ωδή στην γυναικεία φιλία και την εφηβική αθωότητα. Οι τρεις κοπέλες προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κοινωνία, έρμαιο της ποπ κουλτούρας και της ντίσκο μουσικής. Αντίθετες με τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, αποκτούν φιλοδοξίες για να κάνουν ένα πανκ συγκρότημα, ακόμα και αν δεν ξέρουν από μουσική.

Η ταινία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ευρωπαϊκής σκηνοθεσίας. Τα κάνει όλα “by the book” και σε αφήνει να παρακολουθήσεις το σενάριο, χωρίς να σου τραβάει την προσοχή με εντυπωσιακές “μανούβρες”. Δανείζεται πολλά στοιχεία από το “Δόγμα 95”. Δυστυχώς δε μας πείθει. Αν και σε κάθε σκηνή προσπαθεί να μας υπενθυμίσει ότι βρισκόμαστε στο 1982, πάντα ξεχνιόμαστε. Ένα άλλο κακό είναι ότι σε κάθε ευκαιρία μας δείχνει πόσο αντίθετες είναι οι κοπέλες με τον κόσμο γύρω τους. Πολύ κουραστικό από ένα σημείο και μετά. Ακόμα και την αντιστοίχιση με τους ανώριμους ενήλικες-γονείς, την βρήκα αρκετά επιτηδευμένη.

Έχει πολύ αργό establishment. Η τρίτη κοπέλα μπαίνει στην μπάντα πολύ αργότερα και δε τη νιώθουμε τόσο σαν βασικό μέλος.

Η μουσική, αν και πανκ, είναι αρκετά ψαγμένη. Μπορεί και να προκαλέσει νοσταλγία για όσους άκουγαν αυτά τα συγκροτήματα, εκείνη την εποχή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αυτή είναι η έβδομη ταινία του Lukas Moodysson και για ακόμα μια φορά διαπραγματεύεται την γυναικεία φιλία. Πρώτη ταινία για τις τρεις πρωταγωνίστριες μας, πράγμα το οποίο αντιλαμβανόμαστε γρήγορα, σύμφωνα με την ερμηνεία τους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή είναι πολύ διαφορετικό από τις μουσικές ταινίες που έχουμε συνηθίσει. Επειδή σου αρέσει η ευρωπαϊκή τεχνοτροπία. Επειδή οι Σουηδοί, εκτός από καλά αμάξια, ξέρουν να κάνουν και καλές ταινίες. Επειδή έχεις βαρεθεί τις αμερικάνικες ταινίες με μπάντες, που στο τέλος θα παίξουν μπροστά στη λαοθάλασσα και θα κλέψουν τις εντυπώσεις από την μεγάλη μπάντα που κάνουν support.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

We Are the Best!
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3
4.8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (3 Votes)
7.4

POSTER

Poster

TRAILER

 Vi är bäst!<br /><br /><br />
(2013) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις