Ελληνικός Τίτλος: Καρδιά Βουνό

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Μέσα στην ταινία παρουσιάζεται η μονοτονία της καθημερινής ρουτίνας και η απόρριψη της διαφορετικότητας από την κοινωνία.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ισλανδία όπου γνωρίζουμε τον Φούσι (βουνό) ο οποίος είναι ένας 43αρης «ογκώδης» τύπος που μένει μαζί με την μητέρα του σε ένα διαμέρισμα. Ο Φούσι ποτέ στην ζωή του δεν είχε γυναίκα για συντροφιά (παρθένος) αφού μέσα από τις τεχνικές του σκηνοθέτη και την τοποθέτηση του ηθοποιού καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολλά ψυχολογικά προβλήματα αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τις μάχες που έγιναν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα χέρια του πέφτει ένα κουπόνι για δωρεάν μαθήματα χορού. Έτσι θα γνωρίσει μια γυναίκα εξίσου αλλόκοτη όπως αυτόν αλλά επίσης και με πολλά ψυχολογικά θέματα (το τέλειο ζευγάρι όπως την οικογένεια Adams) με αποτέλεσμα ο Φούσι να ερωτευθεί μαζί της και να προσπαθήσει να την διεκδικήσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Με την βοήθεια του Dagur και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί στην ταινία προσανατολίζει τον θεατή στο κεντρικό νόημα. Η χρήση των απότομων αλμάτων (Jump Cut) και η αλλαγή του φωτισμού (πιο φωτεινή ή πιο σκοτεινή) ανάλογα με την διάθεση του Φούσι. Επίσης το μοντάζ συνέχειας έχει ως αποτέλεσμα να κρατά των θεατή συνέχεια προσηλωμένο στην πλοκή της ταινίας. Ο Dagur έκανε διάφορες ταινίες αλλά αυτή τον καταξίωσε αφού βραβεύτηκε ως παραγωγός της χρονιάς το 2016 στα βραβεία Edda στην Ισλανδία. O Gunnar Jonsson (Φούσι) ως καταπληκτικός ηθοποιός υποδύθηκε τον χαρακτήρα όσο καλύτερα μπορούσε.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Η προσωπική μου άποψη για την ταινία είναι η επιλογή των ηθοποιών (ειδικά του Φούσι) και οι χώροι στους οποίους έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας υποστηρίζουν αποτελεσματικά την αφήγηση. Παρόλο που το Παρθένο Βουνό είναι ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, το μήνυμα το οποίο θέλει να δώσει η ταινία μέσα από την ζωή του Φούσι παρουσιάζεται αποτελεσματικά και πειστικά.

Το Virgin Mountain είναι μια πολύ καλή ταινία με πολλά νοήματα που θέλουν να δείξουν το πόσο σκληρή είναι η κοινωνία σήμερα. Μέσα από την καθημερινότητα του Φούσι καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος δεν αποδέχεται την διαφορετικότητα αλλά αντίθετα την χλευάζει χωρίς να ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στο σπίτι του η κάτω από ποιες συνθήκες μεγάλωσε (ειδικά εν έχεις την μητέρα του Φούσι). Έτσι και εγώ με την σειρά μου συστήνω την ταινία να την παρακολουθήσετε αν και η διάρκεια δεν είναι και τόσο μεγάλη και το τέλος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, συστήνω ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε λίγη ώρα για να δείτε την ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Virgin Mountain
ΣΕΝΑΡΙΟ9
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ9
8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (4 Votes)
7.3

POSTER

Poster

TRAILER

Ποιος το εγραψε

Ευθύμιος Χριστοδούλου

Ονομάζεται Ευθύμιος και είναι από την Κύπρο, σπουδάζει Digital Communication – Mass Media. Από μικρός του άρεσε να κάνει μοντάζ και σκηνοθεσία, από τον καιρό που ξεκίνησε την σπουδή του έμαθε να αποκρυπτογραφεί την ταινία όσο καλύτερα γίνεται. Έχει παρακολουθήσει πάνω από 200 ταινίες και συνεχίζει με το ίδιο πάθος μέχρι και σήμερα. Λατρεύει την φωτογραφία, τα ταξίδια, το κρασί και τον καφέ. Αγαπημένοι τύποι ταινιών είναι όλες εκτός δράμα και Ρομάντζο. Η κριτική ταινιών πιστεύει ότι είναι ένας τρόπος να πει στον κόσμο την γνώμη του για μία ταινία με βάση την προσωπική του γνώμη φυσικά.

Σχετικες Αναρτησεις