Once Upon a Time in Venice (2017)

Poster

Ο Steve Ford είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Los Angeles, του οποίου η ζωή καταρρέει όταν το αγαπημένο του κατοικίδιο, ο Buddy, κλέβεται από διαβόητη σπείρα. Μια σειρά τρελών περιστάσεων τον κάνουν πειθήνιο όργανο της συμμορίας, ενώ τον κυνηγούν δύο εκδικητικοί αδελφοί από τη νήσο Samoa, οι μπράβοι ενός τοκογλύφου, αλλά και άλλοι σκιώδεις τύποι. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Steve είναι αυτός που αποδεικνύει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να βρεθεί ξανά με αυτόν του τον φίλο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια άκρως καλοκαιρινή και δροσερή ταινία, γεμάτη από γέλιο και πολλή δράση. Το χρονικό ξετυλίγεται στην California, πιο συγκεκριμένα στο Los Angeles παρακολουθώντας τον ντετέκτιβ Steve Ford.

Αφηγηματική κωμωδία με οδηγό την φωνή του John (Tomas Middleditch), βοηθού του Steve, ακολουθούμε την θεότρελη αυτή κωμωδία με φόντο τα υπέροχα τοπία και τις μαγευτικές παραλίες της California. Θα δούμε μια ξέφρενη παρέλαση με τον Steve να κάνει τα πάντα, και το εννοώ. Θα κάνει skate, θα κλέψει, θα πουλήσει πίτσες, θα στηρίξει την οικογένεια του, τον κολλητό του φίλο, μα το κυριότερο που θα κάνει είναι την δουλειά του με τον σωστό τρόπο. Εβραίοι μεσίτες, graffiτάδες, τοκογλύφοι, γκάνγκστερ συμμορίτες, σαμοανές καλλονές, τρανσέξουαλ , θα γίνουν όλοι αυτό που λέμε “αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια”.

Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό όμως θα ανακαλύψουμε ότι με την θέληση και την σωστή παρότρυνση, ο καθένας από μας μπορεί να κάνει τα πάντα. Έτσι μέσα από τις όποιες δυσκολίες ανακαλύπτεις τελικά τα όρια σου, βάζεις προτεραιότητες και το κυριότερο είναι ότι μαθαίνεις να πολεμάς για ότι έχει αξία. Να παζαρεύεις πάντα αυτά που θα φέρουν χαρά στους ανθρώπους σου κατακτώντας τα, για να τους δεις χαρούμενους και ευτυχισμένους. Δηλαδή να κάνεις τα πάντα για την οικογένεια, αλλά και για τον σκύλο της!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παρέλαση κανονική έχουμε εδώ, αλλά θα ξεκινήσουμε από τους πιο διάσημους της παρέας. Το πρώτο όνομα φυσικά είναι ο Bruce Willis στον ρόλο του Steve Ford. Εμφανώς πιο γερασμένος αλλά σε αρκετά καλή φόρμα. Δεν μπορείς να πεις ότι η ερμηνεία του είναι κάτι το κορυφαίο (μας έχει χαρίσει και καλύτερες στιγμές) αλλά με το τι κάνει θα εκπλαγείτε και θα γελάσετε πολύ. Κολλητός του φίλος ο John Goodman στον ρόλο του Dave, ο οποίος βγάζει έναν άλλο εαυτό και φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Συνεργάτης και αφηγητής της θεότρελης αυτής κωμωδίας, ο Tomas Middleditch, ο John δηλαδή, είναι αυτός που βοηθάει την κατάσταση παντού και πάντα. Έχουμε όμως και δευτεροκλασάτες παρουσίες που εγώ τους θυμάμαι κυρίως από τηλεοπτικές σειρές. Πρώτος και καλύτερος ο Jason Momoa (Game of Thrones- Drogo) , στον ρόλο του γκανγκστερά Spider, χαρίζοντας μας στιγμές γέλιου. Στη συνέχεια η Famke Janssen (X-Men / Hemlock Grove / Blacklist ) στον ρόλο της Katey, αδερφής του Steve. Και για δυο λεπτάκια έχουμε την παρουσία του Kal Penn. Ναι, για τον Kumar λέω, σε ρόλο που βοήθησε αρκετά.

Τώρα όσο αφορά την σκηνοθεσία θα πω τα καλύτερα. Πραγματικά και εγώ δεν το περίμενα. Πολύ ωραία πλάνα σε πολλές περιοχές του Los Angeles αλλά και στις ατέλειωτες παραλίες της California. Όμως και στο υπόλοιπο μέρος της ταινίας, ήταν αρκετά καλή η σκηνοθετική άποψη του Mark Cullen. Ο Mark μαζί με τον αδερφό του Robb, έχουν γράψει και το σενάριο. Η μουσική είναι πάντα εκεί αλλά όχι σε βαθμό που να σου κάνει πολύ εντύπωση.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είναι καλοκαίρι και βλέπεται ευχάριστα. Γιατί αν είσαι άντρας έχει πολλά κομμάτια που θα σου αρέσουν, ξέρεις γκόμενες, ναρκωτικά, λεφτά, συμμορίες. Αν είσαι γυναίκα έχει τον Jason Momoa. Κορίτσια ο τύπος είναι αξιοθέατο. Έχει όμως και τρυφερές πλευρές, με το σκυλάκι και την οικογένεια. Αν πάλι δεν σε έπεισα, έχει μέσα Bruce Willis. Τι άλλο να πει κανείς; Θα ευχαριστηθείς δράση. Ακόμα δεν τα κατάφερα να σε πείσω; Έχει μέσα σκηνή που θα σας κάνει να πάτε τουαλέτα από τα γέλια. Να θυμάστε μόνο αυτό “τον Bruce Willis να τρέχει γρήγορα να κατέβει την σιδερένια σκάλα”… Δείτε το!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
6.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
7
ΜΟΥΣΙΚΗ
6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6.5
Reader Rating3 Votes
6.7
6.5