Ελληνικός Τίτλος: Η χώρα του αύριο

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Η μοίρα όλου του κόσμου πρόκειται να αλλάξει όταν μια χαρισματική νέα και ένας πρώην χαρισματικός νέος θέλουν να αποκαλύψουν τα μυστικά ενός μέρους που βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση. Με αυτό τον τρόπο θα σώσουν τον κόσμο μας. Είναι η μόνη μας ελπίδα. Μου ακούγεται γνωστό όλο αυτό ή νομίζω;

“There are two wolves who are always fighting. One is darkness and despair. The other is light and hope. The question is… which wolf wins?”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η πολυαναμενόμενη ταινία της Disney είναι εδώ. Έγινε μεγάλος ντόρος και κρατήθηκε μεγάλη μυστικότητα για αυτό το project που κρατάει τις ρίζες του από τον ίδιο τον Walt Disney.

Ας πω λίγα λόγια για αυτό γιατί αξίζει πιο πολύ από την ταινία. Ο Walt είχε ένα concept στο μυαλό του για μια πόλη του μέλλοντος που θα αποτελούνταν από διάνοιες που θα κάναν τον κόσμο καλύτερο για όλους. Είχε μείνει όμως στο συρτάρι για πολύ καιρό. Η ιδέα αφορούσε όχι μόνο ταινία αλλά και θεματικό πάρκο. Μπορεί να ήθελε να το κάνει και στην πραγματικότητα. Τρελός ήταν, ότι ήθελε έκανε. Τα δύο πρώτα πάντως έγιναν εντέλει.

Η tomorrowland είναι μια πόλη που δέχεται, μέσω “στρατολόγησης”, χαρισματικά άτομα και τους αφήνει ελεύθερους να δημιουργήσουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό προκειμένου να βοηθήσουν το γενικό καλό. Αλλά η πόλη αυτή έκοψε τις επαφές της με τον δικό μας διεφθαρμένο κόσμο, ο οποίος οδηγείται στην καταστροφή. Οι πρωταγωνιστές αποφασίζουν να ξαναζεστάνουν τις σχέσεις μας με τον άλλο κόσμο για να σωθούμε.

Για κάποιο λόγο η ταινία δε δηλώνεται σαν Sci-Fi και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Τα έχει όλα τα στοιχεία. Έχει, ακόμα και όλα τα στοιχεία μιας παραγωγής Disney. Hidden mickey, παιδικό χιούμορ, αισιόδοξα μηνύματα κτλ.
Δε ξεχωρίζει για κανένα λόγο. Αν και βλέπεται ευχάριστα, δεν έχει κάτι κινηματογραφικό να δώσει. Δε μου φαίνεται να παιδεύτηκαν και πολύ για να την κάνουν. Ακόμα και τα σκηνικά, αν και πέσαν πολλά λεφτά σε εφέ, δε πείθουν και φαίνεται η ψευτιά τους.

Οι 2 ώρες κυλούν όμορφα γιατί ο σκηνοθέτης ξέρει πως να αφηγηθεί μια ιστορία. Και η ιστορία η ίδια έχει ενδιαφέρον αλλά δε μπήκαν σε πολύ βαθιές έννοιες και νοήματα γιατί το βασικό target group της Disney είναι τα παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο σκηνοθέτης, Brad Bird, είναι γνωστός για τα animation που έχει σκηνοθετήσει. Όλοι τα γνωρίζουμε λίγο – πολύ. The iron giant, ratatouille, incredibles… αλλά σκηνοθέτησε και το Mission impossible:ghost protocol. Για αυτό μάλλον είχε και τόσα στοιχεία χιούμορ. Είναι άνθρωπος των οικογενειακών ταινιών, τι να κάνουμε. Του πρότειναν να κάνει το καινούργιο Star Wars αλλά το απέρριψε για χάρη αυτής της ταινίας. Χαζός. Και τι κατάλαβε;

Στο σενάριο συναντάμε , εκτός από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, τον σεναριογράφο του Lost και του Prometheus, Damon Lindelof. Για αυτό και όλα είναι τόσο πολύπλοκα. Λέμε τώρα.

Εκτός από τον κράχτη George Clooney, που παίζει καλά όπως πάντα, στο πρωταγωνιστικό cast έχουμε και τις Brit Robertson, Raffey Cassidy και τον γνωστό μας Dr.House, Hugh Laurie.

Θέλω ακόμη μια φορά να θυμίσω ότι η παραγωγή είναι Walt Disney και για αυτό μέσα θα δείτε πάρα πολλά πραγματάκια που θα θυμίζουν παλιότερες ταινίες και προϊόντα Disney.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή είναι οικογενειακή ταινία και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Επειδή είναι οικογενειακή ταινία και θα την δεις μαζί με τα παιδιά σου. Επειδή είναι οικογενειακή ταινία και δε θέλει πολύ αναλυτική σκέψη. Επειδή είναι οικογενειακή ταινία και μπορείς να την δεις και μεσημέρι. Επειδή είναι οικογ…. εντάξει, εντάξει το καταλάβατε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Tomorrowland
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5.5
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ5
5.6Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (0 Votes)
0.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Η χώρα του αύριο
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις