Poster

Έξι ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΤOC), έχουν ραντεβού με έναν διακεκριμένο, παγκοσμίου φήμης ψυχίατρο, που υπόσχεται να τους βοηθήσει, να γίνουν καλά. Όταν, όμως, φτάσουν στο ιατρείο του, εκείνος θα λείπει λόγω απρόοπτου γεγονότος και έτσι εκείνοι θα μείνουν όλοι μαζί στο σαλόνι του, να τον περιμένουν.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια σπαρταριστή κωμωδία, από αυτές που σε κάνουν να κλαις από τα γέλια. Πρόκειται για το διάσημο θεατρικό έργο του Laurent Baffie, που σπάει ταμεία σε όλον τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, όπου παίζεται με τεράστια επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια. Θα ήθελα να τονίσω πως σε καμία περίπτωση δεν είναι κοροϊδευτικό προς τους ανθρώπους που πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, αντιθέτως, μπορεί να αντιμετωπίζει με χιούμορ την κατάσταση, όμως περνάει εξαιρετικά νοήματα στον θεατή και κυρίως στους ανθρώπους που πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές, στους οποίους λέει με τον τρόπο της “Δεν είστε μόνοι”.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, νιώθουν μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, πιστεύουν πως ποτέ δεν θα βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, ώσπου γνωρίζονται μεταξύ τους και όλα αλλάζουν σε ένα απόγευμα. Με άλλα λόγια, λοιπόν, μας λέει πως όλοι ανήκουμε κάπου και σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που μας καταλαβαίνουν, που είναι σαν κι εμάς. Όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζουμε. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος. Επίσης δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ την ελπίδα μας. Αντιθέτως πρέπει να πάψουμε να είμαστε τόσο προσκολλημένοι στα προβλήματά μας και να τα μεγεθύνουμε. Όλα αυτά, τα σοφά κατά τα άλλα, μηνύματα, λοιπόν, ο συγγραφέας έχει τον τρόπο να τα περάσει στο κοινό μέσα από ιδιαίτερα κωμικές και έξυπνες καταστάσεις!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Το πασίγνωστο θεατρικό έργο είναι του Laurent Baffiie, ενώ τη μεταφορά στον κινηματογράφο έχει αναλάβει ο Vicente Villanueva. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι δικά του και είναι προσαρμοσμένα άψογα στη μεγάλη οθόνη. Βέβαια, η συγκεκριμένη κωμωδία έχει άλλη χάρη αν τη δεις live, όμως ο σκηνοθέτης καταφέρνει να δώσει μια πολύ αξιόλογη εκδοχή της και στο σινεμά.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του κατά τη γνώμη μου: Το καστ. Η επιλογή των ηθοποιών είναι εκπληκτική με αποκορύφωμα τον μοναδικό Oscar Martínez, τον οποίο μπορώ να βλέπω ξανά και ξανά και ξανά και να γελάω μέχρι δακρύων χωρίς να κουράζομαι. Χωρίς υπερβολές και περιττές φανφάρες ο Martínez πάντα υφαίνει τους ρόλους του με προσοχή στη λεπτομέρεια και δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένας από τους καλύτερους λατινοαμερικάνους ηθοποιούς. Μαζί του ο Paco León, η Alexandra Jiménez, η Rossy de Palma,η Nuria Herrero, η Adrián Lastra και η Inma Cuevas. Όλοι τους εξαιρετικοί και μάλιστα σε ρόλους πολύ απαιτητικούς, αφού πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη. H μουσική του του Antonio Escobar αστεία και παιχνιδιάρικη, θυμίζει κάτι από ροζ πάνθηρα, ενώ τo ομώνυμο τραγούδι της ταινίας “toc toc” έχει γίνει επιτυχία στην Ισπανία από τον Macaco.

Δείτε το βίντεο κλιπ εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είσαι φαν της κωμωδίας. Γατί θέλεις να ξεσκάσεις, γιατί θέλεις να μαζευτείτε με την παρέα σου και να κλάψετε από τα γέλια. Γιατί γουστάρεις ισπανικό σινεμά, γιατί πήγες, είδες την παράσταση και δεν χόρτασες, τώρα θέλεις να δεις και την ταινία, γιατί έχεις κουραστεί να επιστρέφεις στο σπίτι σου 15 φορές κάθε φορά που φεύγεις, για να ελέγξεις αν έκλεισες τον φούρνο και ψάχνεις λύση. Γιατί… γιατί…. γιατί έτσι!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
7
ΜΟΥΣΙΚΗ
7
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
8
Reader Rating25 Votes
6.4
7.3