Το live-action Lion King θα έχει και δεύτερη ταινία η οποία θα είναι prequel

Από την πρώτη στιγμή που η Disney έφερε στις οθόνες το Lion King σε live-action εκδοχή, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσουν και συνέχειες. Παρόλα αυτά, ενώ υπάρχουν αρκετά sequels στις animated ταινίες, το νέο Lion King θα αποτελεί prequel με σκηνοθέτη τον Barry Jenkins (Moonlight). O Jenkins έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ που θα έχει να κάνει με την ιστορία των αδερφών Μουφάσα και Σκαρ σε νεαρή ηλικία, πολύ πριν ο πρώτος γίνει βασιλιάς. Ας ελπίσουμε πως μια ολοκαίνουρια ιστορία γύρω από το πως ο Σκαρ “μεταμορφώθηκε” ως ένας από τους κορυφαίους κακούς στην ιστορία του κινηματογράφου, θα επαναφέρει την μαγεία του κλασικού animation του 1994.

Μιλώντας στο Variety, o Jenkins αποκάλυψε:

Μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες, σημαίνουν τόσα πολλά για μένα. Πιστεύω ότι η δουλειά που έκανε ο συγγραφέας Jeff Nathanson βοήθησε πραγματικά τα παιδιά και όποιον αγάπησε αυτή την ιστορία, να καταλάβει καλύτερα. Οι βασιλιάδες δεν γεννιούνται, δεν φτιάχνονται έτσι απλά. Πρέπει να γίνουν αυτοί που είναι μέσα από μια σειρά γεγονότων με τα οποία μπορούν να σχετιστούν πολλοί άνθρωποι. Άρα, από αυτή την άποψη, ταιριάζει πολύ με όλα τα άλλα που έχω κάνει. Επομένως, δεν αισθάνομαι πίεση, θέλω απλώς να κάνω καλή δουλειά.

Παρότι το Lion King του 2019 δεν ενθουσίασε τους κριτικούς, καθώς οι κινηματογράφηση “πραγματικών” λιονταριών έχασε αρκετά την εκφραστικότητα και τα συναισθήματα του πρωτότυπου animation, το φιλμ τα πήγε εξαίσια στο box office ξεπερνώντας με ευκολία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια εισπράξεις.