Το I Am Legend 2 βρίσκεται στα σκαριά με Will Smith και Michael B. Jordan

Το γνωστό post-apocalyptic θρίλερ του 2007 αποκτά συνέχεια με το Deadline να αποκαλύπτει πως η Warner Bros. προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην συνέχεια του I Am Legend με τον πρωταγωνιστή της πρώτης ταινίας Will Smith να επιστρέφει στον ρόλο του και τον Michael B. Jordan να προστίθεται ως συμπρωταγωνιστής. Το φιλμ θα αποτελεί την πρώτη συνεργασία των δυο σταρ οι οποίοι εκτός των άλλων θα είναι και παραγωγοί της ταινίας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ για το “A Beautiful Mind” Akiva Goldsman, που έγραψε το σενάριο του πρώτου φιλμ (βασισμένο σε νουβέλα του 1954), θα επιστρέψει επίσης στην θέση του σεναριογράφου στο προτζεκτ που ακόμα δεν έχει επίσημο τίτλο. Μάλιστα η παραγωγή έχει τρέξει αρκετά καθώς όλοι τους έχουν υπογράψει συμφωνίες και απλά αναζητείται σκηνοθέτης (ο Francis Lawrence του πρώτου μάλλον δεν υπολογίζεται) και υπόλοιπο cast.

Πολλές ταινίες δεν χρειάζονται sequel, ειδικά στην περίπτωση του I Αm Legend που το σενάριο δεν αφήνει “ανοικτούς λογαριασμούς”, παρουσιάζοντας ένα ιδανικό κλείσιμο που δεν απαιτεί κάποιας αναγκαίας συνέχειας. Αυτό φαίνεται πως για χρόνια έκανε τον Will Smith διστακτικό, μέχρι να έρθει η προσθήκη του ρόλου που θα ενσαρκώσει ο Michael B. Jordan, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο Entertainment Tonight:

Η ιδέα προέκυψε. Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για αυτό. Αλλά είναι μια πραγματικά πολύ ωραία ιδέα και [ο Michael B. Jordan] συμμετείχε στη δημιουργία της. Ήταν κάτι που είχα παρατήσει μέχρι που ήρθε η συγκεκριμένη ιδέα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει, νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε.