Ελληνικός Τίτλος: Δίψα

Ετος Πρώτης Προβολής: 2009

Είδος Ταινίας:

Ένας καθολικός ιερέας, συμμετέχει εθελοντικά σε ένα πείραμα, για να βρεθεί η θεραπεία ενός επικίνδυνου ιού. Ενώ είναι έτοιμος να πεθάνει, μια κατά λάθος μετάγγιση αίματος τον μετατρέπει σε βαμπίρ και επιβιώνει. Ποιος είναι όμως ο σκοπός της ζωής του πλέον;
“I don’t kill anyone, you know.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Είναι μια ταινία με βαμπίρ. Πολύ της μόδας για αυτή τη χρονιά.

Μπορεί να θέτει ερωτήματα υπαρξιακά και θρησκευτικά δε όμως παύει να είναι μια ταινία με βαμπίρ. Απλά το βλέπουμε από μια άλλη οπτική γωνία. Όσο κι αν προσπαθεί ο ιερέας να βρει ένα σωστό χειρισμό αυτής της νέας κατάστασης, τόσο ο περίγυρος του τον οδηγεί στις απολαύσεις της σάρκας. Βιώνει την ματαιοδοξία των ανθρώπων να γίνουν αθάνατοι έστω κι αν το τίμημα είναι να σκοτώνουν άλλους.

Σε κάποιο σημείο τον “αποθεώνουν” γιατί ουσιαστικά αυτό που συνέβη είναι ότι από νεκρός, ανασταίνεται. Και έτσι έρχονται τα πολύ βαριά ερωτήματα του στιλ, “Μήπως και ο Χριστός αναστήθηκε για τον ίδιο λόγο”, “Μήπως μας παροτρύνει λέγοντας μας πιείτε από το αίμα μου για να αποκτήσουμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο την αθανασία;”. Πολύ βαριά ερωτήματα για το μυαλό μου. Απορώ πως τα σκέφτηκα κιόλας. Ο καθένας βέβαια θα δημιουργήσει τα δικά του ερωτήματα γιατί μας το επιτρέπει αυτό ο τρόπος αφήγησης.

Όποιος περιμένει να δει κάτι ανάλογο με την εκπληκτική τριλογία της εκδίκησης, θα απογοητευτεί αρχικά, όπως κι εγώ. Ωστόσο,η ταινία είναι αρκετά ποιητική, με πολύ όμορφες εικόνες και συμβολισμούς. Μπορεί σε κάποια σημεία να μοιάζει ασυνάρτητη αλλά ο τρόπος που ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί τα μέσα έκφρασης του κινηματογράφου, είναι φοβερός και εντελώς καινούργιο με ότι έχουμε συνηθίσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Chan-Wook Park από το γνωστό μας Old Boy (το αυθεντικό, όχι του Spike Lee), υπογράφει την σκηνοθεσία και μας δείχνει ότι εξελίσσεται προς το καλύτερο και δεν είναι κολλημένος στα στοιχεία που τον κάναν γνωστό. Oι δύο βασικοί ηθοποιοί είναι πολύ γνωστοί στον Κορεάτικο κινηματογράφο.  Επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ονόματα δε μας μένουν εύκολα στην μνήμη, αλλά θα τα αναφέρω : Kang-Ho Song και η Ok-Bin Kim.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή θες να δεις μια ταινία που δεν μιλάν αγγλικά. Επειδή οι βρικόλακες είναι στην μόδα και στις επιλογές σου. Επειδή γνωρίζεις το παρελθόν του σκηνοθέτη και εμπιστεύεσαι αυτά που κάνει. Επειδή το Poster της ταινίας απαγορεύτηκε και αυτό την κάνει πιο ενδιαφέρουσα στα μάτια σου. Δες το αφιέρωμα για τα 15 απαγορευμένα posters από τον Στάθη Νικολαΐδη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Thirst
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7.5
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
5.6Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
8.9

POSTER

Poster

TRAILER

 Bakjwi<br /><br />
(2009) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις