Ελληνικός Τίτλος: The World's End

Ετος Πρώτης Προβολής: 2013

Είδος Ταινίας:

Τα χρόνια περνάνε και ο κάποτε δημοφιλής νέος Gary King, ζει μονότονα και μοναχικά. Χωρίς να μπορεί να συμβιβαστεί με την μεσήλικη ζωή, αποφασίζει να πολεμήσει για ένα κατόρθωμα που δε κατάκτησε ποτέ. Μια επική διαδρομή σε 12 μπαρ, πίνοντας μπύρα σε όλα. Μαζεύει τους τότε “κολλητούς” του, αναζωπυρώνει τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει σε όλους και ξεκινάνε. Μόνο που στη μέση αντιλαμβάνονται ότι το τέλος του κόσμου φτάνει… Θα προλάβουν άραγε;

“What the fuck does WTF mean?”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα ιδιαίτερο σενάριο που μόνο ο Edgar Wright θα μπορούσε να το αξιοποιήσει. Έχει μέσα όλα τα γνωστά στοιχεία κωμωδίας που χρησιμοποιεί ο Edgar στις ταινίες του και φυσικά την πολύ καλή αφήγηση που μας έχει συνηθίσει.

Βασικά διαπραγματεύεται την επανένωση μιας άλλοτε καλής παρέας που η ζωή τους χώρισε, μέχρι τώρα. Η αναπόληση ενός ένδοξου παρελθόντος είναι από μόνο του ένα δυνατό θέμα αλλά όχι για τον Edgar. Οι υπερεαλιστικές προσθήκες του, τον κάνουν να το προσεγγίσει διαφορετικά και να μας προσφέρει και εμάς μια όμορφη εμπειρία επιστημονικής φαντασίας.

Στην αρχή τα lego εφέ με χάλασαν λίγο. Όσο προχωρούσε όμως η ταινία μου άρεσαν όλο και πιο πολύ. Δε ξέρω τι φταίει, μάλλον ταιριάζει με όλο αυτό το κλίμα πανικού και έκπληξης που υπάρχει στα πέριξ.

Πολλή δράση και πολλές ατάκες. Η κωμωδία που κάνει ο κάνει ο Edgar βασίζεται περισσότερο στην εικόνα και το μοντάζ. Για αυτό και ξεχωρίζει από τις αμερικάνικες κωμωδίες που προσπαθούν να ταυτιστούν με τους νέους και χρησιμοποιούν χαζές ατάκες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Edgar Wright έχει εξελιχθεί σε σκηνοθέτη που δε χρειάζεται προλόγους και εισαγωγές. Είναι γνωστά τα κατορθώματα του και έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του. Έχει γράψει και το σενάριο στην συγκεκριμένη.

Ο συνήθης ύποπτος Simon Pegg πρωταγωνιστεί και συνυπογράφει και το σενάριο. Και οι υπόλοιποι ηθοποιοί όμως είναι αρκετά γνωστοί. Με πρώτο και καλύτερο τον Nick Frost που είναι το δίδυμο του Simon στα δύο προηγούμενα, Hot fuzz και Shaun of the dead, ο οποίος κλέβει και την παράσταση με την ερμηνεία του. Οι υπόλοιποι είναι οι Martin Freeman, ο Bilbo στα νιάτα του δηλαδή, ο Paddy Considine, ο Eddie Marsan, η Rosamund Pike, την οποία την συμπαθούσα αρκετά μέχρι το Gone Girl, να σαπίσει στην κόλαση τώρα. Παίζει και ο Pirs Brosnan για λίγο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή ξέρεις τι θα σου προσφέρει o Edgar Wright. Επειδή έχεις καιρό να δεις καλή κωμωδία. Επειδή έχει πολλή μπύρα και επιστημονική φαντασία. Επειδή είναι ακόμα μια εκδοχή του τέλους του κόσμου. Καλύτερα να γνωρίζουμε όσο περισσότερες εκδοχές μπορούμε, μπας και καταφέρουμε να τον σώσουμε εμείς κάποια στιγμή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The World's End
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ6.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
7.1Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
7.5

POSTER

Poster

TRAILER

 The World's End<br />
(2013) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις