Ελληνικός Τίτλος: The Void

Ετος Πρώτης Προβολής: 2016

Είδος Ταινίας:

Ένας αστυνομικός βρίσκει έναν βαριά τραυματισμένο άνθρωπο σε έναν σκοτεινό και έρημο δρόμο. Τον μεταφέρει στο τοπικό κέντρο υγείας και αμέσως έπειτα αρχίζουν να συμβαίνουν παράλογα και απόκοσμα περιστατικά φρίκης τα οποία σχετίζονται με μία αίρεση.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Διάλεξα να δω την συγκεκριμένη ταινία γιατί μου έμοιαζε με b-movie και γιατί μου έδινε μια αίσθηση Λαβκραφτικής φαντασίας, που πάντα ήμουν φαν. Επίσης είχα στο μυαλό μου να δω κάτι απλό για να περάσει η ώρα και ίσως να με πάρει και ο ύπνος… Πόσο, μα πόσο λάθος έκανα;

Ήταν η πιο εντυπωσιακή ανατροπή σκέψης που μου έχει συμβεί. Μέσα στα επόμενα λεπτά, από το να αδιαφορώ, κατέληξα να την λατρεύω.

Η ταινία ανήκει στις ταινίες τρόμου και συγκεκριμένα στις horror creature. Δεν παίζουν πολλοί ηθοποιοί και γυρίστηκε κυρίως σε ένα μέρος, κάτι που το καθιστά low budget. Παρόλα αυτά δεν χάνει την αίγλη των ταινιών τρόμου των 80s και δε σε κουράζει καθόλου μιας και όταν αρχίζούν τα περιστατικά σε παρασέρνει μέχρι το τέλος, χωρίς ανάσα.

Η ταινία αφορά την δράση μιας μυστικιστικής αίρεσης που οι δραστηριότητες της συμβαίνουν σε μια απόκοσμη σφαίρα θανάτου και μετενσάρκωσης. Ενώ φοβόμαστε τους “πιστούς” με σήμα το μαύρο τρίγωνο, οι πραγματικοί εχθροί είναι τα τέρατα που δημιουργούνται χάρη σε μια ανώτερη δύναμη.

Μέσα στο όλο gore κλίμα καταφέρνουμε να δούμε και μια διάδραση των ανθρώπινων σχέσεων κάτω από αυτό το κλίμα πανικού. Πατέρας – γιος, μητέρα- παιδί, απομακρυσμένοι σύζυγοι, επηρεάζονται και επηρεάζουν την κλιμάκωση των γεγονότων γύρω τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Βλέποντας φευγαλέα το τρέιλερ νόμισα ότι έπαιζε ο Aaron Paul, όπου ήταν ένα ακόμα στοιχείο που με προσέλκυσε. Ξεκινάει, λοιπόν, η ταινία και το πρώτο όνομα από το cast που πέφτει είναι το Aaron Poole… Κολλάω. Πατάω pause. Τι σκ….; Κάνω γρήγορη έρευνα στο imdb. Όντως υπάρχει ηθοποιός που λέγεται Aaron Poole και μοιάζει με τον Aaron Paul. Γνωρίζω τι είναι το mockbuster, αλλά για mockactor πρώτη φορά μου συμβαίνει. Με βαριά καρδιά πατάω play, και ευτυχώς που το πάτησα και μπόρεσα να δω κάτι τόσο μοναδικό.

Jeremy Gillespie και Steven Kostanski είναι οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι της ταινίας. Μπράβο σας. Δεν είχε κάποια φοβερή σκηνοθεσία αλλά το σενάριο ήταν πολύ καλό και κατάφεραν να το αφηγηθούν σωστά. Από ότι έμαθα έπειτα τα περισσότερα special effect έγιναν επί τόπου και προσπάθησαν να αποφύγουν τα CGI όσο μπορούσαν. Πιστεύω ότι αυτό βοήθησε πολύ στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Να το δεις οπωσδήποτε γιατί αξίζει. Είναι μια ταινία τρόμου βγαλμένη από τα 80s. Δεν έχει το στοιχείο του ψυχολογικού φόβου και τα jumpscares αλλά κρατά την αγωνία σε ψηλά επίπεδα. Είναι ταινία σπιτιού και όχι κινηματογράφου. Να το δεις με φίλους που γνωρίζουν τα περί κθούλου, Λαβκραφτ, the thing, the beyond. Θα έχετε να συζητήσετε πολλά μετά το τέλος της.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Void
ΣΕΝΑΡΙΟ8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4
5.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (0 Votes)
0.0

POSTER

Poster

TRAILER

 The Void
(2016) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις