The Strangers: Prey at Night (2018)

Poster

H Cindy και ο Mike ξεκινούν οδικώς για την εξοχή μαζί με την ατίθαση έφηβη κόρη τους, Kinsey, και τον μεγάλο τους γιο, Luke. Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους… Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες και θανατηφόρες προθέσεις θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Δέκα χρόνια πέρασαν από το πρώτο “The Strangers”, που έτυχε να δω και είχα ορκιστεί στον εαυτό μου ότι δεν θα έβλεπα ξανά τέτοια ταινία. Τι να σου κάνει όμως; Όταν έχεις διαγράψει από τη μνήμη σου κάθε τι άκυρο και δεν θυμάσαι. Ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι έχουμε και συν τις άλλης μας απατά και η μνήμη μας. Απ’ ότι καταλάβατε εδώ μιλάμε για τη συνέχεια της πρώτης ταινίας του 2008 και πολύ φοβάμαι ότι από τότε δεν άλλαξε τίποτα.

Μια ταινία άνευ λόγου και σημασίας με ένα σενάριο πιο κοινότυπο από ποτέ, προσπαθεί να μας δημιουργήσει συναισθήματα φόβου και φρίκης. Δεν τα καταφέρνει καθόλου και η αλήθεια είναι ότι με τα τόσα παράλογα σκηνικά που παρελαύνουν μπρος στα μάτια μας, το μόνο συναίσθημα που βγαίνει αυθόρμητα είναι το άφθονο γέλιο. Την βρήκα τραγικά άδεια από ιδέες, συμπεριφορές και ερμηνείες που περίμενα πως και πως για να τελειώσει αυτό που παρακολουθούσα.

Οι τεράστιες και πολλές τρύπες στο σενάριο προκαλούν τον εκνευρισμό και εν τέλει την αδιαφορία μας. Ηθικό δίδαγμα αφήνει στα σίγουρα και αυτό είναι ένα και δυνατό. Αν έχεις δει τον προκάτοχο της μη μπεις στην διαδικασία να συνεχίσεις με αυτή την ταινία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Johannes Roberts, που μας κούρασε αρκετά με τα σκοτεινά του πλάνα. Δεν θα σχολιάσω και πολλά για το γενικό αποτέλεσμα, όμως θα πω ότι δεν μας ενθουσίασε καθόλου. Το αρχικό σενάριο έχει γράψει ο Bryan Bertino και επάνω σε αυτό τοποθετήθηκε ο Ben Ketai. Προσπερνώ το όποιο σχόλιο και συνεχίζω την αναφορά στους συντελεστές.

Λυπήθηκα πολύ που η Christina Hendricks, η μαμά Cindy δηλαδή, αναγκάστηκε να παίξει σε τέτοιου είδους ταινία και να μην την χαρούμε όσο θα έπρεπε. Για όσους έχουν δει την τηλεοπτική σειρά Mad Men, θα την θυμούνται από εκεί. Ο Martin Henderson είναι ο μπαμπάς της άτυχης οικογένειας, που αν έκανε σωστές κινήσεις θα είχε σώσει πολλά. Εκείνη που έχει τον μεγαλύτερο ρόλο στην ταινία είναι η Bailee Madison, στον ρόλο της Kinsey. Αδερφός της είναι ο Lewis Pullman, ή αλλιώς Luke. Πίσω από τις μάσκες κρύβονται οι : Damian Maffei / Ema Bellomy / Lea Enslin.

Από μουσική δεν θα βαρεθείτε καθόλου γιατί κάθε μια σκηνή συνοδεύετε εξαιρετικά από ήχους ουρλιαχτών αλλά και διάσημα κομμάτια των ’80s και όχι μόνο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Σοβαρά τώρα; Να μην το δεις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
1
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
2
ΜΟΥΣΙΚΗ
6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
2
Reader Rating1 Vote
10
2.8
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

07 Μαρτίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

29 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

85 λεπτά

ΕΙΔΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$12.500.000