Ελληνικός Τίτλος: The Signal

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

O Nick, ο Jonah και η Haley ταξιδεύουν προς την πόλη που είναι το πανεπιστήμιο της κοπέλας. Στο διάρκεια του ταξιδιού, τους εντοπίζει ένας hacker που τους είχε ενοχλήσει και στο παρελθόν. Όντας και αυτοί ιδιοφυΐες στην τεχνολογία εντοπίζουν την πηγή του σήματος και ξεκινάν να βρουν και πιθανόν να τιμωρήσουν αυτόν τον ενοχλητικό τύπο που τους στέλνει μηνύματα… στο κινητό… βραδιάτικα… Τσκ-τσκ, άκου θράσος που χει ο τύπος. Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Τέλος πάντων, αυτό που βρίσκουν είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περίμεναν και καταλήγουν σε κάποιες περίεργες αίθουσες, να τους κάνουν διάφορα πειράματα.
“They’re testing us, Nic. Like little rats.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Sci-fi και ξερό ψωμί. Πολύ διαφορετική προσέγγιση του είδους από ότι μας έχουν συνηθίσει οι Αμερικανοί. Θα έλεγα ότι ακολουθεί πιο Κορεάτικους-Ιαπωνικούς άξονες σκηνοθεσίας.
Βλέπουμε την αναζήτηση τριών φίλων Στην αρχή ψάχνουν έναν hacker, έπειτα ψάχνουν εξηγήσεις και τέλος ψάχνουν την σωτηρία.
Σε όλο αυτό το πνεύμα αναζήτησης μπαίνει και ο θεατής ψάχνοντας εξηγήσεις για αφηρημένες δράσεις που συμβαίνουν και δεν εξηγούνται, μάλλον ποτέ. Οι διάλογοι δεν βοηθάν και πολύ γιατί νομίζω ότι περισσότερο αποπροσανατολίζουν παρά επεξηγούν. Στην δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας βοηθάει και η μουσική, η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη και είτε θα την λατρέψετε, είτε θα την μισήσετε. Δείτε την ψήφο μου για να καταλάβετε σε ποιους ανήκω εγώ.
Σε διάφορα σημεία θυμίζει αρκετά σε παλιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας αλλά θα τις αναφέρω στα σχόλια, κάποια στιγμή, για να μην κάνω spoil.
Η σκηνοθεσία δεν έχει συνοχή. Μπορεί να φταίει και το σενάριο που είναι αρκετά αφηρημένο. Έχει πάρα πολύ όμορφα πλάνα και όμορφα συνδυασμένα με τις δράσεις αλλά χάνει στην συνοχή. Κάποιος λάτρης της εικόνας θα μπορούσε να δει την ταινία χωρίς ήχο. Αυτό εξηγείται, επειδή ο σκηνοθέτης έχει καλή προϋπηρεσία ως διευθυντής φωτογραφίας και “το έχει” σε αυτόν τον τομέα. Πιστεύω πως τα πλάνα και το μοντάζ ταιριάζουν περισσότερο σε music video παρά σε ταινία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δεύτερη ταινία για τον William Eubank που μας δείχνει ξανά την αγάπη του για τις sci-fi ταινίες. Το στυλ του θα μπορούσε να επιλεχθεί και για ταινία σούπερ ήρωα, ίσως πιο εναλλακτικού όμως. Οι ηθοποιοί είναι οι Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Beau Knapp και ο Laurence Fishburne στον ρόλο του Μορφέ…. εεε συγνώμη, στον ρόλο αυτού που τους εξετάζει στη νέα πραγματικότητα…άρα, ναι… στον ρόλο του Μορφέα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή είναι μια ταινία που σε απασχολεί και μετά το τέλος της, ίσως και παραπάνω από ότι της αξίζει. Επειδή βλέπεις κάτι διαφορετικό σε σκηνοθεσία, έστω και αν δεν είναι κάτι τόσο συμπαγές. Επειδή το πρότεινε η πλειοψηφία της παρέας και η δικιά σου επιλογή κόλλησε στον ένα ψήφο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Signal
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4
4Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (16 Votes)
6.0

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Laurence Fishburne

TRAILER

 The Signal<br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις