Ελληνικός Τίτλος: Ημερολόγιο Φόνων

Ετος Πρώτης Προβολής: 2016

Είδος Ταινίας:

Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο το 1880 όταν μια σειρά από δολοφονίες έχει κλονίσει την κοινότητα με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να πιστεύουν σε ένα μυθικό πλάσμα των σκοτεινών χρονών με το μυθικό λεγόμενο Γκόλεμ.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Όπως έχω αναφέρει η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο την εποχή του 1880 όταν η Lizzie Cree βρίσκει τον άντρα της στο δωμάτιο τους δηλητηριασμένο. Η αστυνομία καταφθάνει απευθείας στον χορό του εγκλήματός στον οπού ο John Kildare ως υπεύθυνος της συγκεκριμένης υπόθεσης πρέπει να βρει το αίτιο άτομο. Με βάση τα λεγόμενα της οικιακής βοηθού η Lizzie Cree καταλήγει στο δικαστήριο και καταδικάζεται με θανατική ποινή. Ο John Kildare δεν πιστεύει ότι η Lizzie Cree είναι η υπαίτια για τον θάνατο του άντρα της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τον δολοφόνο. Με ένα βιβλίο που πέφτει στην κατοχή του που στο οποίο υπάρχουν «σημειώσεις» με έναν αρκετά σπάνιο γραφικό χαρακτήρα, παίρνει με σειρά όλους είχαν δανειστεί το βιβλίο ώστε να τους ανακρίνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Με σεναριογράφους τους Jane Goldman και Peter Ackroyd καταλαβαίνουμε για το τι ποιότητας σενάριο μιλάμε, αφού με την Jane παλαιότερα να γράφει την πολυαγαπημένη ταινία Woman in Black και τον Peter Ackroyd στο The Μystery of Charles Dickens.

Ο Juan Carlos Medina με την σκηνοθεσία του καταφέρνει μέσα από αυτή την σύνθετη πλοκή της ταινίας να κρατά τον θεατή προσανατολισμένο. Οι τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιεί όπως παράλληλο μοντάζ καταφέρνει να δείχνει την ροή της ιστορίας σε δύο χώρους την ίδια ώρα με αποτέλεσμα να κερδίζει την προσήλωση του θεατή.

Άψογοι στον ρόλο τους οι ηθοποιοί καταφέρνουν να ταυτίσουν το κοινό μαζί τους με τον Dougla Booth στον ρόλο του Dan Leno και την Olivia Cooke στον ρόλο της Lizzie Cree.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Προσωπική μου άποψη πως στην ταινία η επιλογή των ηθοποιών (ειδικά του βοηθού του John Kildare) είναι καταπληκτική αφού κατάφεραν να ερμηνεύσουν τους χαρακτήρες όσο καλύτερα γίνεται. Το στήσιμο του σκηνικού καθώς επίσης και η επιλογή των κοστουμιών υποστηρίζουν αποτελεσματικά την αφήγηση.

Αν είσαι λάτρης των ταινιών που διαδραματίζονται 200 χρόνια πριν, σου αρέσει το μυστήριο και η δράση ταυτόχρονα θα λατρέψεις το The Limehouse Golem. Αν και κατατάσσεται στην κατηγορία ταινιών τρόμου μην κάνεις δεύτερη σκέψη απλά πάτα το Play και αφιέρωσε λίγη ώρα ώστε να δεις την ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Limehouse Golem
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ9
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ10
6.8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (6 Votes)
7.6

POSTER

Poster

TRAILER

Ποιος το εγραψε

Ευθύμιος Χριστοδούλου

Ονομάζεται Ευθύμιος και είναι από την Κύπρο, σπουδάζει Digital Communication – Mass Media. Από μικρός του άρεσε να κάνει μοντάζ και σκηνοθεσία, από τον καιρό που ξεκίνησε την σπουδή του έμαθε να αποκρυπτογραφεί την ταινία όσο καλύτερα γίνεται. Έχει παρακολουθήσει πάνω από 200 ταινίες και συνεχίζει με το ίδιο πάθος μέχρι και σήμερα. Λατρεύει την φωτογραφία, τα ταξίδια, το κρασί και τον καφέ. Αγαπημένοι τύποι ταινιών είναι όλες εκτός δράμα και Ρομάντζο. Η κριτική ταινιών πιστεύει ότι είναι ένας τρόπος να πει στον κόσμο την γνώμη του για μία ταινία με βάση την προσωπική του γνώμη φυσικά.

Σχετικες Αναρτησεις