The Last Witch Hunter (2015)

Poster

Οι μάγισσες ζουν ανάμεσα μας. Έχουν δυνάμεις που μπορούν να καταστρέψουν αλλά και να δημιουργήσουν. Την ισορροπία ανάμεσα σε αυτές και τους απλούς ανθρώπους την κρατάει ένας αθάνατος κυνηγός μαγισσών. Τώρα καλείται να πολεμήσει ένα μεγάλο κίνδυνο που είναι απειλή όχι μόνο για την αθανασία του αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.
“You know the benefit of eternal life? I get to kill you twice.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Θα το πω και ας με πείτε γραφικό και κολλημένο. Είναι το Blade με μάγισσες. Έχουν πολλά στοιχεία ίδια σαν ταινίες, που απλά τα διαφοροποίησαν για χάρη της κουλτούρας των μαγισσών.

Δεν θα έπρεπε να κάνω αυτή τη σύγκριση αλλά επειδή είμαι της εποχής που το Blade ήταν ανάρπαστο στα video club, θα την ξανά-κάνω πολλές φορές και ότι θέλετε πείτε.

Η ιστορία είναι συμπαθητική και γίνεται και πιστευτή όσο προχωράει η πλοκή. Τα εφέ είναι καλά και δεν μας αποσπούν από το ρυθμό της ταινίας. Οι κακές ερμηνείες και η κακή χορογραφία της δράσης θα το κάνουν όμως. Δε το γλιτώνετε. Στο Blade είχαν επενδύσει στις σκηνές μάχης ενώ εδώ επένδυσαν περισσότερο στα εφέ και τα σκηνικά. Δεν άντεξα το ανέφερα πάλι!

Οι διάλογοι είναι του κλασικού στυλ “πρέπει-να-εξηγήσουμε-τι-συμβαίνει-γιατί-κανένας-δε-θα-καταλάβει-αν-απλά-το-δείξουμε”. Άσε που ο πρωταγωνιστής για τόσο χρονών, μιλάει πολύ. Ο Blade με το ζόρι έλεγε 2 ατάκες και σου έμεναν για να τις λες στους φίλους σου την επόμενη βδομάδα. Εεεεεε, πάλι με το Blade.

Η συνολική αισθητική των σκηνικών ισορροπεί όμορφα τα γοτθικά στοιχεία του παρελθόντος και του παρόντος αλλά έχει κάποιες παραφωνίες που οι πιο ειδικοί θα ξενερώσουν.

Μην την δείτε στον κινηματογράφο για την δράση της. Δεν είναι αρκετή και δεν είναι και καλή. Τα στοιχεία που θα προσελκύσουν την προσοχή σας, τα απολαμβάνετε και από το καναπέ σας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στη σκηνοθεσία είναι ο Breck Eisner. Δεν σκηνοθετεί συχνά (γιατί άραγε) και πιστεύω ότι τον επέλεξαν γιατί ήταν μια φθηνή επιλογή.

Προτίμησαν να ρίξουν τα λεφτά στα εφέ και στα αξεσουάρ του πρωταγωνιστή και ξεχάσαν το πιο βασικό από όλα. Την αισθητική. Και με το σενάριο δε τα πήγαν καλά αλλά είναι πιο αξιοπρεπές από όλα τα υπόλοιπα.

Ο Vin Diesel πασχίζει να μας δείξει ότι σαν ηθοποιός έχει να προσφέρει κάτι βαθύτερο αλλά νομίζω ότι χάνει και αυτά που κάποτε είχε. Τον θεωρήσαμε action hero της νέας γενιάς όταν είχαν βγει τα γνωστά fast and furious, pitch black και xXx αλλά με αυτή τη ταινία απλά συνεχίζει ένα σερί κακών επιλογών. Είναι καλός επιχειρηματίας όμως και μπαίνει παραγωγός σε κάθε ταινία του. Απαράδεκτος στη δράση αλλά κρατάει την αξιοπρέπεια του και δε βγάζει καθόλου τη μπλούζα του. Η συμπρωταγωνίστρια του, Rose Leslie, τραβάει τα βλέμματα μας, αν και δεν κάνει και κάτι σπουδαίο. Στην ίδια μοίρα είναι ο Elijah Wood και ο Michael Caine που πήγαν για ένα εύκολο μεροκάματο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή είναι μια στάνταρ επιλογή για περιπέτεια. Επειδή βλέπεται με παρέα ή χωρίς, αν και με παρέα είναι καλύτερα. Επειδή είσαι GoT fan και ξέρεις ποια παίζει. Επειδή νομίζεις ότι θα δεις κάτι αντίστοιχο με το Blade…ε, ναι την ξανά-έκανα την σύγκριση. Αμάν πια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
4
ΜΟΥΣΙΚΗ
4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5
Reader Rating1 Vote
3.1
4.5