Ελληνικός Τίτλος: Κανίβαλοι

Ετος Πρώτης Προβολής: 2013

Είδος Ταινίας:

Μια ομάδα νέων ακτιβιστών ταξιδεύει στη ζούγκλα του Αμαζονίου για να σταματήσει την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από παράνομες ενέργειες πολυεθνικών. Οι καταστάσεις όμως τους οδηγούν σε μια φυλή κανίβαλων και τα πράγματα θα δυσκολέψουν ολίγον τι.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Θα ξεκινήσω με την εξής πληροφορία. Η ταινία τελείωσε το 2013. Αλλά δε κατάφερε να πάρει διανομή μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, που και πάλι υπήρξαν απρόοπτα αλλά το καθυστέρησαν μόνο ένα μήνα.

Θα έλεγε κάποιος ότι η ταινία είναι ένα tribute στο κλασικό cult Cannibal Holocaust του Ruggero Deodato. Εγώ λέω ότι ο Eli Roth έκανε το ίδιο πράγμα προκειμένου να βγάλει λεφτά.

Η έλλειψη κινηματογραφικότητας και δημιουργικότητας σε συνδυασμό με τον κακό ήχο και τις κακές ερμηνείες, μας αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι αυτός ο Eli, απλά δε μπορεί.

Τα εφέ στην ταινία του 1980 μπορεί να ήταν χειρότερα αλλά τραβήχτηκαν και μονταρίστηκαν με τέτοιο τρόπο που σου προκαλούσαν φρίκη. Αντίθετα εδώ, επεξεργάστηκαν άτεχνα. Είναι πολύ εντυπωσιακά τα πλάνα με την φυλή και όλο αυτό το κόσμο που παίζει πειστικά αλλά δε φτάνει μόνο αυτό σε μια ταινία.

Οτιδήποτε συμβαίνει είναι προβλεπόμενο και δε μας προκαλεί κανένα ίχνος τρόμου η όλη ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι η ταινία θεωρείται cult λόγω της κακοτεχνίας της και όχι λόγω της πρόθεσης του σκηνοθέτη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Eli Roth κινείται έξυπνα. Πήγε σε χώρες της Νοτίου Αμερικής και το παίζει σκηνοθέτης. Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ένα μέρος που διψάει για αναγνώριση. Όπως είχε συμβεί στα 70’s με τις Αμερικάνικες παραγωγές στις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.

Τα γυρίσματα μπορεί να ήταν δύσκολα μέσα στην ζούγκλα για όλους, αλλά τι τον νοιάζει αυτόν.

Έχει ένα χάρισμα που πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ξέρει να επιβιώνει. Για αυτό και καταφέρνει να κάνει ταινίες ακόμα. Είναι πάρα πολύ καλός στο να σχεδιάζει και να τρέχει μια παραγωγή αλλά τον καταστρέφει το γνωστό σύνδρομο που το συναντάμε σε πολλούς του χώρου, ιδίως σε νέους “εγώ είμαι σκηνοθέτης”…Μμμμ, δεν είσαι σκηνοθέτης. Και αν καταλάβει αυτός και οι υπόλοιποι όμοιοι του ότι είναι παραγωγοί, πολλές ταινίες θα απογειωθούν και θα δούμε ένα νέο παλμό στον κινηματογράφο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή νομίζεις ότι ο Eli Roth κάνει καλές ταινίες, μιας και είναι φίλος με τον Tarantino. Επειδή έχεις ένα θέμα με τους κανίβαλους. Επειδή το Cannibal Holocaust ήταν από τις ταινίες που σου είχαν μείνει στο μυαλό και θες να δεις πως θα ήταν αν το γύριζαν σε αυτή την εποχή. Επειδή θες να σου φύγει η απορία, βρε αδερφέ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Green Inferno
ΣΕΝΑΡΙΟ3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ2
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3.5
2.9Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
0.2

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Eli Roth

TRAILER

 Κανίβαλοι
(2013) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις