Ελληνικός Τίτλος: The Bride

Ετος Πρώτης Προβολής: 2017

Είδος Ταινίας:

Η Nastya είναι μια νεαρή γυναίκα που ταξιδεύει μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της στο σπίτι της οικογένειάς του. Κατά την άφιξή τους, δεν μπορεί παρά να πιστεύει ότι η επίσκεψη μπορεί να ήταν ένα φρικτό λάθος. Περιβάλλεται από περίεργους ανθρώπους και αρχίζει να βλέπει παράξενα, φοβερά οράματα καθώς η οικογένειά του την προετοιμάζει για μια μυστηριώδη παραδοσιακή σλαβική γαμήλια τελετή. Περισσότερο από τις προετοιμασίες του γάμου, το μυαλό της προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να επιβιώσει τις επόμενες ημέρες…

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μαϊος του 1839, Petersburg. Σύμφωνα με τον Ρώσο ιατρό και επιστήμονα Joseph Christian Hamel, οι λαμπτήρες αλογόνου είχαν μια ασυνήθιστη φύση. Στις φωτογραφίες εκτός από το φως που αντανακλούσε το αντικείμενο, αντικατοπτρίζονταν και η ενέργεια. Αυτό που αποκαλούμε ψυχή. Μετά από αυτή την ανακάλυψη δημιουργήθηκε μια παράδοση, η φωτογράφιση νεκρών με ζωγραφισμένα μάτια, κάτι που πίστευαν πως εξαπατούσε τον θάνατο.

Σε μια συμφωνία με τον διάολο είναι στηριγμένη η ταινία, όπου ένας άνδρας έφτασε στο απροχώρητο για να επιστρέψει την ψυχή της νεκρής γυναίκας του σε καινούργιο σώμα. Η ανταλλαγή ήταν να βρει μια παρθένα και να την βάλει μέσα στο φέρετρο μαζί της. Όλα τα άλλα θα γινόταν από μόνα τους. Έτσι και έγινε λοιπόν. Η συνέχεια δεν ήταν και πολύ ανατρεπτική καθότι λίγο πολύ όλοι καταλάβαμε το τι θα επακολουθούσε.

Με το πέρασμα του χρόνου και μετρώντας κοντά δυο αιώνες, ζούμε στο τώρα την ίδια υπόθεση με τους απογόνους του υπαίτιου για όλο αυτό το σκηνικό. Με πολλές ελλείψεις στο σενάριο, μια άνευρη και υπερβολικά αναμενόμενη πορεία και με ένα τέλος που δεν έχει να προσφέρει το κάτι διαφορετικό, η ταινία περνάει βασανιστικά αδιάφορα.

Οι εκπλήξεις που θες δεν έρχονται από πουθενά, ακόμα και όταν έγινε ξανά η προσφορά, όλοι από την αρχή καταλάβαμε το τι θα συμβεί. Η ιστορία του δεν ήταν αρκετή για να μας πείσει, αν και η αλήθεια είναι πως η βάση του ήταν ένα καλό έναυσμα για να δημιουργηθεί μια ταινία τρόμου. Όμως δεν πετυχαίνει και πολύ τον στόχο της, ειδικά εάν είσαι φανατικός στις ταινίες του είδους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο και σκηνοθεσία είχαμε από τον Svyatoslav Podgayevskiy, που μας παρέδωσε ένα μέτριο σεναριακά αποτέλεσμα. Τώρα στην σκηνοθεσία μπορώ να πω πως ήταν αρκετά καλύτερος, με πλάνα που ήταν στην σωστή μεριά για να μας μεταφέρουν το συναίσθημα (λέμε τώρα).

Η VIctoria Agalakova στον ρόλο της σύγχρονης “νύφης” δεν μας ξετρελαίνει ιδιαίτερα, αλλά κρατά λιγάκι παραπάνω το μάτι μας ανοιχτό. Ο Victor Solovyen στον ρόλο του Ivan προσπαθεί να μας κρατήσει το ενδιαφέρον, μόνο που δεν το καταφέρνει. Τους υπόλοιπους δεν έχει ουσία να τους αναφέρω μιας και αυτοί κινούνται στα ίδια με τους πρωταγωνιστές. Τα παιδάκια που έπαιζαν μέσα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους μαζί.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί έχει καταπιαστεί με ένα θέμα το οποίο ήταν υπαρκτό κάποτε. Γιατί μπορεί και να είναι (δεν ξέρω, απλά υποθέτω) η πραγματική ιστορία της νεκρής νύφης. Γιατί θες να δεις ταινία τρόμου που να μην είναι “Αμερικανιά”. Γιατί το έβαλες στην τύχη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Bride
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4
4Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
9.0

POSTER

Poster

TRAILER

 The Bride
(2017) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις