Ελληνικός Τίτλος: The Bachelor 2

Ετος Πρώτης Προβολής: 2017

Είδος Ταινίας:

Ένας φίλος από τα παλιά (Μελέτης Ηλίας) ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Νίκος Βουρλιώτης) δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Απόψε θα σας μεταφέρω την άποψη μου (είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό, ελπίζω και η τελευταία) για μια ταινία ελληνικής παραγωγής. Η αλήθεια είναι ότι για άλλη ταινία πήγα και άλλη είδα στο τέλος, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στην προκειμένη περίπτωση.

Δεύτερη προσπάθεια για τα ελληνικά δρώμενα, να αντιγράψουν και να μεταφέρουν το διάσημο σε όλους μας “Hangover”. Η ιστορία λίγο πολύ είναι γνωστή αλλά και να μην την ξέρει κάποιος, ο τίτλος μας προδίδει το τι μέλλει γενέσθαι. Για να βοηθήσω όμως την κατάσταση θα σας βάλω στο κλίμα αμέσως. Ο Κωνσταντίνος ερωτεύθηκε και έχει σκοπό να παντρευτεί μια Κρητικιά, για να γλιτώσει από τους τοκογλύφους που τον κυνηγούν. Αυτό που τον περιμένει όμως στα Σφακιά είναι πολύ χειρότερο και ο Κώστας θα ζητήσει τη βοήθεια των φίλων του, όχι μόνο για το πάρτυ του γάμου αλλά και γενικότερα.

Δεν ξέρω από που ν ‘αρχίσω. Ας πιάσω πρώτα τα θετικά (που είναι πιο λίγα) και μετά να περάσουμε στ’ αρνητικά της ταινίας. Καταρχάς η ώρα πέρασε ευχάριστα, κάτι που δεν το περίμενα γιατί βλέπεται έτυχε να δω και την πρώτη ταινία για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Στην αίθουσα όλοι γελούσαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της, κάτι το οποίο στοχεύει η ταινία μιας και είναι κωμωδία. Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το κομμάτι των Κρητικών που τους ανέλαβαν δυο βετεράνοι ηθοποιοί. Τώρα δεν μπορώ να κρίνω τ’ αστεία που λέχθηκαν γιατί άλλοι τα βρίσκουν μουδιασμένα και άλλοι πάρα πολύ καλά για να ξεκαρδιστούν. Οι απόψεις διίστανται.

Περνώντας στ’ αρνητικά, έχω δυο τρανταχτά να σας πω. Υπήρξαν παρουσίες μέσα που δεν βοήθησαν καθόλου στην πλοκή της ταινίας. Όσο και αν σας φανεί παράξενο η παρουσία του Τόνι Σφήνου και του Γιώργου Μαυρίδη ήταν τελείως περιττές ως και αδιάφορες. Ο Τόνυ τουλάχιστον έμπλεξε τα πράγματα λίγο πιο πολύ και ίσως να υπάρχει στο τρίτο (?) μέρος, πιο ξεκάθαρη εικόνα του χαρακτήρα του. Η δε παρουσία του Μαυρίδη στον ρόλο ενός “φίλου” απ’ το πουθενά, δεν μας βοήθησε να καταλάβουμε τον λόγο που υπάρχει μέσα στην ταινία. Πραγματικά δεν πήρε μέρος πουθενά, εκτός από την οινοποσία των φίλων στο καφενείο, άντε και μετά που έκατσε για ένα μπανάκι (!). Για την συνέχεια θα πω ότι ενώ οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι είναι το “ζουμί” της υπόθεσης, μερικές φορές αυτό καταστρέφεται από μια σκηνή που όλα λύνονται ως δια μαγείας. Στο τέλος της ταινίας φαίνεται ξεκάθαρα ότι έρχεται και τρίτο μέρος (παναγία μου), επαναλαμβάνοντας την ίδια σκηνή γνωριμίας του Τσιμιτσέλη, αυτή τη φορά όμως με την Ελένη Φουρέιρα.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το να γίνονται οι τραγουδιστές ηθοποιοί, όμως βασική προϋπόθεση είναι το έχουν. Δεν ξέρω ίσως και να στράφηκαν σε αυτούς, γιατί έκαναν προτάσεις σε πραγματικούς ηθοποιούς και δεν δέχτηκαν να παίξουν στην ταινία. Αντικειμενικά η ταινία με το που φεύγεις από την προβολή της δεν σου μένει καθόλου. Άντε κάνα δυο ατάκες, για να είμαι δίκαιη.

Για να βγάλω απ’ τη μύγα ξίγκι, θα πω ότι βρήκα παραλληλισμό στην σκηνή που ο Βουρλιώτης έπεσε με τα μούτρα στο χώρο που ήταν τα γουρούνια. Ήταν σαν να έλεγε “όλοι οι άντρες είναι γουρούνια” και ευθαρσώς ειπώθηκε πως τα “παράνομα” είναι φυτεμένα από το νόμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Γιάννης Παπαδάκος έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει την ταινία, με αποτέλεσμα να έχουμε κουραστεί σε ένα μεγάλο μέρος της, λόγω του ότι τα πλάνα του είναι πολύ κοντινά. Αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι ο Παπαδάκος κατ’ εξοχήν σκηνοθετεί video clips και έτσι η νοοτροπία αυτή δεν λείπει.

Όσο αφορά το σενάριο, έχουμε πάλι την Ρένα Ρίγγα, γνωστή σεναριογράφο επιτυχημένων σειρών της ελληνικής τηλεόρασης. Στο πλευρό της θα συναντήσουμε τον Κώστα Βαζάκα. Οι δυο τους μπορώ να πω ότι έδωσαν κάτι παραπάνω από την πρώτη ταινία.

Όπως ξέρουμε όλοι οι κυρίες προηγούνται, έτσι θα ξεκινήσω με την Αρετή (Άννα Κουρή) την μητέρα της Αντζελίνας. Αν και ήταν για λίγα λεπτά μέσα στην ταινία, ήταν ο άνθρωπος κλειδί για να γίνουν όλα όπως έπρεπε. Ευχάριστη πινελιά ήταν και η Αντζελίνα (Βασιλική Τρουφάκου) η οποία ήταν η Κρητικιά νύφη, που το’ λέγε η καρδούλα της.

Ο Αντώνης (Γιάννης Τσιμιτσέλης) είναι αυτός που κρατάει πιο πολύ το ενδιαφέρον μέσα στην ταινία. Όχι μόνο σε αυτή, αλλά και στην πρώτη. Η ερμηνεία του είναι ικανοποιητική και λίγο παραπάνω. Στο ίδιο μοτίβο θα ακολουθήσει και ο Ρένος (Θανάσης Βισκαδουράκης), με απολαυστικές προσπάθειες για να μείνει η ταινία στα σωστά επίπεδα, μιας και είναι αυθεντία στην κωμωδία. Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με την ερμηνεία του Κώστα (Ηλίας Μελέτης), νομίζω ότι μπορούσε και καλύτερα, μα δεν μας το έδωσε. Άφησα τελευταίο τον Τζίμη (Νίκος Βουρλιώτης) για να πω ότι σε πολλά σημεία ήταν φανερό ότι υποκρινόταν και δεν το λέω με την καλή έννοια. Οι φορές που μας άρεσε ήταν γιατί είχε καλή ατάκα από το σενάριο. Νομίζω πως αν είχε επιλεχθεί κάποιος άλλος γι’ αυτόν τον ρόλο, να είχαμε μια πιο αξιοπρόσεχτη ερμηνεία.

Για Λεβεντογιαννάκη (Δημήτρης Πιατάς) και Βασιλαντωνάκη (Δημήτρης Τζουμάκης) τι να πω; Πάντα μέσα στους ρόλους τους με εξαιρετικές ερμηνείες που χαρίζουν άφθονο γέλιο και ευχαριστούν τον αμφιβληστροειδή. Ανέβασαν το επίπεδο και το κρατήσαν με τον μοναδικό τους τρόπο.

Η μουσική υπήρχε, όμως δεν ακούσαμε κάτι το ιδιαίτερο για να μείνει στην μνήμη μας. Εκτός απ’ τις ώρες που ακουγόταν η λύρα να παίζει και τα πόδια μου χόρευαν μόνα τους, ανάμεσα στις καρέκλες του σινεμά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Χμ.. Για να δω. Επειδή έχεις δει την πρώτη ταινία και θες και την συνέχεια. Γιατί γουστάρεις ελληνικό κινηματογράφο (λέμε τώρα). Ψήθηκες γιατί είδες ότι πάμε Κρήτη. Γιατί σου αρέσει ο Τζουμάκης και ο Πιατάς. Δεν έχω κάτι καλύτερο !!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Bachelor 2
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (3 Votes)
7.2

POSTER

Poster

TRAILER

 The Bachelor 2
(2017) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις