Ελληνικός Τίτλος: 33 ψυχές

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Οι 33 εργάτες μιας συγκεκριμένης βάρδιας στα ορυχεία χρυσού στη Χιλή, δεν ήταν τυχεροί. Το εσωτερικό του βουνού που σκάβανε, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να παγιδευτούν κάτω από παχιά στρώματα εδάφους. Η διάσωση ξεκινάει αλλά τα τρόφιμα και ο χρόνος τους μαζί τελειώνει επικίνδυνα.
“That’s not a rock, that’s the heart of the mountain. She finally broke.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η ταινία βασίζεται στα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν σε ορυχείο της Χιλής το 2010. Στα νούμερα και στις τελικές εκβάσεις των προσπαθειών διάσωσης παρέμειναν πιστοί χωρίς να αλλάξουν κάτι. Από εκεί και πέρα, αν ο ένας τους είχε 2 γκόμενες και αν ο άλλος περίμενε παιδί, δε γνωρίζω. Άνθρωποι ήταν και ο καθένας τους είχε σίγουρα μια βαριά ιστορία να κουβαλάει για να δουλεύει σε τέτοιο μέρος.

Η ταινία δε μπορεί να μας μεταφέρει τόσο δυνατά αυτό το αίσθημα εγκλεισμού και πείνας γιατί εναλλάσσεται συνέχεια με τα γεγονότα που συμβαίνουν πάνω από το έδαφος. Δε μας δίνει το χρόνο να μπούμε στη θέση τους και αντιληφθούμε την τρέλα που έπρεπε να πολεμήσουν. Αυτό πιστεύω έπρεπε να είναι και το επίκεντρο της ταινίας και όχι η κακιά κυβέρνηση που κοιτάει τον εαυτούλη της αλλά λύγισε και κατάφερε να βοηθήσει τους εργάτες και τις οικογένειες τους. Χαίρω πολύ. Ελάτε να δείτε εδώ τι γίνεται, που μας κάνουν να πεινάμε ανάμεσα σε τόσα αγαθά και το μόνο που κάνουν στην βουλή είναι να κάθονται 2 φορές τη βδομάδα στα στασίδια τους και να πληρώνονται σταθερά και χωρίς καθυστέρηση. Πφφφ…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης είναι η Μεξικάνα Patricia Riggen. Γνωστή για τις ευαισθησίες της, δεν έμεινε αδιάφορη από ένα τέτοιο γεγονός. Το έχασε λίγο στην οπτική γωνία που ήθελε να δώσει. Μπορεί να φταίει και η παραγωγή όμως. Μπορεί κάτω από το έδαφος να είναι ο Antonio Banderas και ο Lou Diamond Phillips, από πάνω όμως καραδοκεί η πολύπειρη Juliette Binoche και ο Rondrigo Santoro σαν sidekick της και μια εμφάνιση έκπληξη τον Gabriel Byrne. Άντε βρες τώρα ποιον πρέπει να δείξεις παραπάνω.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή γνωρίζεις το περιστατικό και θα ήθελες να δεις τα γεγονότα από κινηματογραφική ματιά. Επειδή παίζουν τόσοι γνωστοί ηθοποιοί σε μια τόσο άγνωστη ταινία. Επειδή θες να δεις κάτι πιο ανθρώπινο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The 33
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5.5
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
5.4Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (8 Votes)
6.7

POSTER

Poster

TRAILER

 The 33
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις