Ελληνικός Τίτλος: Τρελή Κούρσα

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ένας άτυχος ηθοποιός του Hollywood δουλεύει σαν οδηγός λιμουζίνας για να βγάλει τα προς το ζην. Μετά από ένα μεγάλο χωρισμό και πολλά χρέη από τζόγο προσπαθεί να ξαναμπεί σε ευνοϊκή τροχιά στη ζωή του. Μέσα σε μια νύχτα όλα αλλάζουν και οι επιλογές του τον φέρνουν αντιμέτωπο με καταστάσεις που καλείται να τις ξεπεράσει αποτελεσματικά αν θέλει να συνεχίσει να ζει.

“Hey, can I ask you, what do you get out of punching yourself in the face?”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ας ξεκινήσω με το εξής : Δείτε το. Είναι μια μέτρια ταινία που θα την έβλεπε ο καθένας ευχάριστα και δε θα μετάνιωνε τα 94 λεπτά της.

Έχουμε μια ταινία που υιοθετεί από την πρώτη κιόλας σκηνή ένα στυλιζάρισμα καταστάσεων και το κρατάει ως το τέλος. Καλή κίνηση γιατί μετά παίζει με πολλά πράγματα, όπως φαντάσματα, εξωπραγματικά πάρτυ και όλα δικαιολογούνται. Τα πάντα διαδραματίζονται στο Hollywood και τι καλύτερο για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο παρά ένας αποτυχημένος ηθοποιός που οδηγάει λιμουζίνα.

H ταινία ξεκινάει και τελειώνει με ένα ακατάπαυστο voice over του πρωταγωνιστή που από κάποιο σημείο και μετά μας κουράζει. Με τόσες πληροφορίες που παίρνουμε μόνο από την σκέψη του η ταινία θα μπορούσε να γυριζόταν σε 2 σκηνικά μόνο και να γλυτώναν πολλά λεφτά από τα 5 εκατομύρια δολλάρια που ξοδέψαν σε αυτό.

Μια φιλόδοξη προσπάθεια από τον σκηνοθέτη για να φέρει ξανά στο προσκήνιο το στυλ σκηνοθεσίας και μοντάζ που επέβαλε ο Guy Ritchie σε όλους τους νέους κινηματογραφιστές. Δεν το πετυχαίνει φυσικά γιατί του λείπουν πολλά κιλά δημιουργικότητας. Καταφέρνει όμως να μας κάνει να περάσουμε ευχάριστα. Είναι κάτι και αυτό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Joe Carnahan λέγεται ο σκηνοθέτης. Είναι αυτός που είχε κάνει το Smokin’ Aces. Ακόμα μια φορά δε τα καταφέρνει καλά και δε μπορεί να μας κοροϊδέψει ότι αξίζει τόσα η συγκεκριμένη ταινία όπως είχε κάνει με το Smokin’ aces. Αν και το Narc ήταν καλή ταινία, ομολογώ.

Πρωταγωνιστής είναι ο Patrick Wilson. Μαζί του είναι μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών, που παίζουν λες και χρωστάνε χάρη στον σκηνοθέτη. Κάποιο από αυτούς είναι η Jessica Alba, ο Ray Liotta, o Εd Helms, ο Chris Pine και άλλοι.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή είναι καλό. Επειδή σου αρέσουν οι ταινίες που έχουν πολλά cameo. Επειδή έχεις δει ότι καινούργιο έχει βγει και άρχισες να κοιτάς τι δεν έχεις δει από τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή είναι ταινία για παρέα. Επειδή δεν είναι περίπλοκη και σου επιτρέπει αυτό το μεσοδιάστημα των 72 δευτερολέπτων για να πας στην τουαλέτα, να ξαναγεμίσεις το ποτήρι σου με μπύρα και να μην έχεις χάσει πολλά από την πλοκή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Stretch
ΣΕΝΑΡΙΟ4.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ5.5
5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
10.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Τρελή κούρσα
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις