Spinning Man (2018)

Poster

Ο Evan είναι ένας αξιοπρεπής οικογενειάρχης και ευυπόληπτος καθηγητής κολεγίου, με τη γοητεία του να έχουν κάνει τα μαθήματα φιλοσοφίας του, ιδιαίτερα δημοφιλή στις φοιτήτριες. Όταν μια φοιτήτρια εξαφανίζεται, οι κρυφές παρασπονδίες του βγαίνουν στη φόρα, με τον ντετέκτιβ Malloy να τον βάζει στη κορυφή της λίστας των υπόπτων.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα θρίλερ μυστηρίου βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του George Harrar, που έρχεται λίγο να ταράξει τα μέχρι τώρα δεδομένα στις ταινίες του είδους.

Η ταινία φαινομενικά μοιάζει σαν πολλές άλλες που έχουμε δει κατά καιρούς. Η εξαφάνιση μιας κοπέλας, ένας βασικός ύποπτος, οι επισκέψεις της αστυνομίας προς την επίλυση του θέματος, η διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης και τα μυστικά να βγαίνουν στην φόρα, ενώ όλα αυτά συνθέτουν μια αγχωτική κατάσταση που έχουμε δει αρκετές φορές. Τι γίνεται όμως όταν δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα νομίζουμε; Όταν αλλιώς έχουν γίνει τα πράγματα και αλλιώς τα θυμόμαστε; Τότε ίσως υπάρχει περίπτωση να χαθεί το ενδιαφέρον.

Είναι από τα έργα που θα σου προκαλέσει ένα ανακάτεμα. Απ’ την αρχή όλα φαίνονται πολύ χειροπιαστά και δεν σου κάνει κέφι για να συνεχίσεις την θέαση. Όμως σε προβληματίζει που είναι όλα “φαινομενικά” ξεκάθαρα από την αρχή. Κάθεσαι λοιπόν και σκέφτεσαι “θα έχει σίγουρα ανατροπή, κάτσε να δω περισσότερο” και περνάει η ώρα περιμένοντας το κάτι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι το διαφορετικό έρχεται αλλά δεν είναι τόσο δυνατό όσο θα θέλαμε. Αποδυναμώνει τα μέχρι τώρα συναισθήματα μας και αναρωτιόμαστε αν θα θέλαμε πραγματικά να γίνει μια ανατροπή. Περίεργο θα μου πεις. Καταφατικά θα απαντήσω και θα σου πω πως θα μπορούσε να μας εκπλήξει και καλύτερα.

Η ουσία είναι μια. Δίνοντας μια άλλη εκδοχή για την υπόθεση, γινόμαστε αυτόματα μάρτυρες ενός περίεργου περιστατικού που δεν ξέρουμε εν τέλει, αν το θέλαμε ή όχι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ξεκινώντας λίγο ανάποδα, θα αρχίσω με τις ερμηνείες των κεντρικών προσώπων. Για αρχή η ερμηνεία του Guy Pearce ( Memento – Genius), στον ρόλο του καθηγητή, Evan Birch, δεν απογοητεύει. Ίσα ίσα, μας βάζει πιο καλά στο κλίμα της ταινίας και είναι απ’ τους βασικότερους λόγους μένουμε για να δούμε τι θα γίνει. Στην απέναντι πλευρά έχουμε τον γοητευτικότατο πλέον, Pierce Brosnan ( The Foreigner – Mamma Mia), στον ρόλο του αστυνόμου Malloy. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, είχε μια εμφάνιση αναμενόμενη και χλιαρή μπορώ να πω. Όμορφες παρουσίες οι Odeya Rush στον ρόλο της αδικοχαμένης Joyce, αλλά και την Alexandra Shipp στον ρόλο της Anna. Η πιο δυναμική γυναικεία εμφάνιση όμως ανήκει στην γυναίκα του καθηγητή, Ellen Birch (Minnie Driver).

Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Σουηδό, Simon Kaijser, που μας χαρίζει αρκετά καλά πλάνα, μεταφέροντας μας σε όλα τα σημεία που θα έπρεπε να είμαστε. Δεν μπορώ να πω ότι έχει κάνει κάτι καινούργιο ή περίεργο. Κινείτε σε πλαίσια αναμενόμενα αλλά με μια καλή ποιότητα. Ο Matthew Aldrich, είναι ο βασικός υπαίτιος για το σενάριο. Δεν έτυχε να διαβάσω το βιβλίο, αλλά πιστεύω πως έκανε καλή δουλειά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είσαι λάτρης αυτού του είδους των ταινιών. Γιατί σου αρέσει ο Pierce Brosnan και ο Guy Pearce. Για να περάσεις χαλαρά ένα βραδάκι με κρασάκι και λίγη αγωνία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6
ΜΟΥΣΙΚΗ
3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6
Reader Rating13 Votes
7
5.1