Poster

Το μυστηριώδες παρελθόν του καπετάνιου ενός αλιευτικού σε ένα νησί της Καραϊβικής, επανέρχεται για να τον στοιχειώσει, όταν η πρώην γυναίκα του τον βρίσκει και του ζητάει βοήθεια.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Με μεγάλη μου χαρά θα σας παρουσιάσω μια ταινία, η οποία είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν είναι βγαλμένη μέσα από κάποιο βιβλίο, δεν είναι κάποια επανεκτέλεση κάποιας άλλης. Είναι μια ταινία που σέβεται τον θεατή, δίνοντας του την ευχαρίστηση σε συναισθηματικό επίπεδο και όχι μόνο.

Η ιστορία μας λοιπόν μας ταξιδεύει στο νησί που μένει ο Baker Dill, ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα αλιευτικό πλοίο με το όνομα “Serenity”. Η βασική του δουλειά, σαφώς και είναι το ψάρεμα, αλλά δίνει την ευχαρίστηση σε πελάτες, να ζήσουν την εμπειρία του επαγγελματικού ψαρέματος, υπό τις οδηγίες και την εμπειρία του. Δεν θα λέγαμε ότι τα καταφέρνει μια χαρά, διότι οι δυσκολίες είναι αρκετές. Όχι τόσο σε πρακτικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο πνευματικής αντιμετώπισης. Η μικρή κοινωνία του νησιού δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει κρυφή την ζωή του, με αποτέλεσμα να μαθαίνονται όλα. Εκεί που τα πράγματα αλλάζουν είναι όταν η πρώην σύζυγος του Baker Dill, εμφανίζεται και του προσφέρει ένα υπέρογκο ποσό με αντάλλαγμα την δολοφονία του τωρινού της συζύγου. Εδώ λοιπόν ξεκινάνε όλα!

Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι η ταινία είναι ανατρεπτική. Σίγουρα αν κάποιος είναι λίγο ποιο υποψιασμένος απ’ την αρχή θα εντοπίσει τα σημεία και θα τα συνδέσει, αλλά με τίποτα όμως δεν θα καταφέρει να φανταστεί το τι θα ακολουθήσει. Δεν θα χρησιμοποιήσω την δυνατότητα του λόγου για να σας εντυπωσιάσω και να σας πείσω να την δείτε, γιατί ό,τι και αν πω από εδώ και πέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας το κάψω και δεν το θέλω καθόλου. Θα προτείνω βέβαια να το βάλετε απ’ ευθείας χωρίς να δείτε κάποιο διαφημιστικό σποτ. Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες γι’ αυτό που είδα, αλλά θα σας κουράσω. Ένα θα πω και θα το τελειώσω εδώ: Αξίζει!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θα αρχίσω με το κάστ, μιας αυτό ήταν που μ’ εντυπωσίασε κι εμένα και πήρα την απόφαση να το δω. Πρωταγωνιστής ο Matthew McConaughey στον ρόλο του Baker Dill. Δεν έχω λόγια για τον Matthew, γιατί είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει. Η ταινία είναι σχεδόν όλη επάνω του και δεν χάνει την ευκαιρία να μας δείξει τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό του κόσμο (πονηρά το λέω). Σίγουρα κερδίζει το ενδιαφέρον μας η Anne Hathaway, στον ρόλο της Karen Zariakas. Η ανεπανάληπτη, Diane Lane στον ρόλο της Constance, μας χαρίζει όμορφα πλάνα του κορμιού της. Ο Jason Clarke, στον ρόλο του εκατομμυριούχου Frank Zariakas, ήρθε κι έδεσε. Η έγχρωμη νότα που πάντα υπάρχει σε Αμερικάνικες ταινίες, ηχεί από τον Djimon Hounsou στον ρόλο του Duke. Ο μικρός Patrick, είναι ο Rafael Sayegh.

Σκηνοθεσία και σενάριο ανήκουν στον υπέροχο Steven Knight (Locke – δημιουργός του Peaky Blinders – συν-δημιουργός του Taboo). Δεν μας απογοήτευσε ούτε στο ένα εγχείρημα, ούτε στο άλλο. Έχοντας σε δυο φάσεις δείξει την σκηνοθετική του υπεροχή, γοητεύοντας τους οφθαλμούς μας, αλλά και στην υπόλοιπη ταινία τα πλάνα του είναι το λιγότερο εξαιρετικά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από κινηματογραφικά είδη. Θα δεις και την περιπέτεια, το δράμα, το sci – fi αλλά και την ψυχολογική αναταραχή που σου φέρνει ένα καλό θρίλερ. Γιατί έχει μια εξαιρετική ανατροπή με ηθικό δίδαγμα, αγγίζοντας πραγματικά τον θεατή. Για τα κορίτσια, επειδή υπάρχει μπόλικο υλικό από το κορμί του McConaughey και για τα αγόρια υπάρχει η φοβερή Diane Lane. Δείτε το και δεν θα χάσετε!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
8
ΜΟΥΣΙΚΗ
5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
7.5
Reader Rating7 Votes
6.9
7.1
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Το Νησί Της Αποπλάνησης

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

24 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

24 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

102 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$25.000.000