Poster

Δύο νιόπαντροι, ο George και η Serena Pemberton, ταξιδεύουν από τη Βοστόνη στη North Carolina όπου θα δημιουργήσουν μια ολόκληρη αυτοκρατορία ξυλείας το 1929. Σύντομα η Serena και ο σύζυγός της θα αποδειχθούν αδίστακτοι, έτοιμοι να υποτάξουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Όταν όμως η Serena μάθει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί, θα τα αφήσει όλα στην άκρη για να βρει την προηγούμενη σύντροφο του George με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί εκτός γάμου. Στην πορεία θα διαπιστώσει ότι ο σύζυγός της προστατεύει την παράνομη οικογένειά του και η έντονη σχέση τους θα περάσει σε άλλο στάδιο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο Serena, η ταινία είναι άλλη μια ιστορία αγάπης που προσπαθούν να μας την φέρουν πλαγιομετωπικά για να μην κλοτσήσουμε. Το πάνε γύρω γύρω ξεκινώντας πρώτα με την γνωριμία του George και της κατά τα άλλα γοητευτικής Serena. Η γνωριμία έγινε σε μια εκδήλωση Ιππικής δεξιοτεχνίας όπου ο George έχει γοητευτεί από την απόδοση και την ομορφιά της Serena. Δίπλα στον George κάθεται μια γνωστή του που αρχίζει να του λέει τα πάντα για την Serena, ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις; Η κοπέλα σε προειδοποίησε και εσύ έπεσες με τα μούτρα, καλά να πάθεις!

Η αγάπη τους λοιπόν για τα άλογα τους ένωσε και καθότι υλοτόμος ο George όταν έμαθε ότι η Serena προέρχεται από οικογένεια υλοτόμων, αυτό ήταν, την παντρεύτηκε. Μετακόμισαν όμως στην North Carolina, έφτιαξαν την δική τους επιχείρηση, η αδίστακτη Serena μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και κέρδισε τις εντυπώσεις και μαζί με αυτές κέρδισε και εχθρούς. Μετά από μια άτυχη εγκυμοσύνη της, η Serena θα ανακαλύψει το μυστικό του George και το τι θα ακολουθήσει, για μένα ήταν λιγάκι αναμενόμενο.

Αν δεν παιζόταν τόσος έρωτας θα μπορούσε να γινόταν μια πολύ καλύτερη ταινία γιατί είχε να δώσει πολλά, θα γινόταν καλή περιπέτεια, και με φόντο τα πανέμορφα τοπία του Great Smoky Mountains, και συν οι ηθοποιοί θα του δίναμε και εμείς καλύτερη βαθμολογία!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δεν το περίμενα ο σκηνοθέτης να ήταν γυναίκα! Πολύ ωραία πλάνα και εξαιρετική αισθητική μπορώ να πω ότι μας έδωσε η Susane Bier αλλά την παράσταση εδώ την κλέβει και πάλι το πρωταγωνιστικό δίδυμο της  Serena (Jennifer Lawrence) και του George(Bradley Cooper). Μπορώ να πω πως ένιωσα ότι το είχαν απωθημένο να κάνουν ερωτικές σκηνές, γιατί στο “Silver Linings Playbook” δεν το έζησαν. Το σενάριο των Christpher Kyle (Αmerican Sniper)-Ron Rash, δόθηκε πρώτα στην Jennifer και όταν το διάβασε το έστειλε αμέσως στον Cooper και του ζήτησε να είναι μαζί σε αυτή τη ταινία. Μέχρι τη μέση ήταν πολλά υποσχόμενο αλλά μετά έγινε αυτό που υποπτευόσουν από την αρχή.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Δεν θέλει και ρώτημα, μα φυσικά γιατί παίζει ο Bradley Cooper και η Jennifer  Lawrence, γιατί σου αρέσουν τα έργα εποχής, τα όπλα, τα άλογα και για να δεις επιτέλους αυτούς τους ηθοποιούς σε ερωτικές σκηνές!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6
ΜΟΥΣΙΚΗ
5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6
Reader Rating1 Vote
4.2
5.5